Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / Μηδενική προκαταβολή φόρου για τις τουριστικές επιχειρήσεις και την εστίαση
Μηδενική προκαταβολή φόρου για τις τουριστικές επιχειρήσεις και την εστίαση

Μηδενική προκαταβολή φόρου για τις τουριστικές επιχειρήσεις και την εστίαση

50% για τις υπόλοιπους κλάδους

του
Αριστείδη Σαββάκη

Αντιπρόεδρος β΄ Επιμελητηρίου Μαγνησίας

Η πανδημία που προκάλεσε ο covid-19 έχει πλήξει ανεπανόρθωτα τον τουριστικό κλάδο στη χώρα μας , ο οποίος πρέπει να στηριχθεί για να σταθεί στα πόδια του και να προετοιμαστεί για την επόμενη τουριστική σαιζόν.

Επιπλέον ο κλάδος της εστίασης καταγράφει εξαιρετικά μεγάλες απώλειες εξαιτίας της πανδημίας. Θεωρείται λοιπόν απαραίτητο μέτρο η απαλλαγή από την προκαταβολή φόρου στους δύο αυτούς κλάδους. Η δεδομένη και αρκετά μεγάλη ύφεση που θα καταγράψει η χώρα μας εξαιτίας της πανδημίας θα πλήξει όλες τις επιχειρήσεις, γι αυτό ένα μέτρο ελάφρυνσης τους είναι και η μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50% με προοπτική κατάργησής του.

Γενικότερα το μέτρο αυτό της προκαταβολής φόρου και ιδιαίτερα εξαιτίας του υπερβολικού ποσοστού 100%, δημιουργεί διπλή φορολόγηση στις επιχειρήσεις, οδηγεί στη φοροδιαφυγή και επιπλέον είναι εντελώς άδικο αφού μια επιχείρηση ενδεχομένως να μην λειτουργήσει την επόμενη χρονιά αλλά παρόλα αυτά θα προκαταβάλει φόρο. Πρέπει λοιπόν να εξεταστεί από το Οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης η σταδιακή κατάργηση του.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τέσσερα νέα έργα για την πόλη του Βόλου ενέκρινε ο περιφερειάρχης με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας… - https://t.co/L7eHN0LhHz -

  • Συνελήφθησαν αλλοδαποί στον Διεθνή Αερολιμένα Σκιάθου - https://t.co/d5gO3IDkzu -

  • Έξι νέα θετικά κρούσματα Covid 19 σε Σκόπελο, Λάρισα και Καρδίτσα - https://t.co/GVzYfHHSjc -

"Αλιεύοντας" την είδηση