Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Μηδενική προκαταβολή φόρου για τις τουριστικές επιχειρήσεις και την εστίαση
Μηδενική προκαταβολή φόρου για τις τουριστικές επιχειρήσεις και την εστίαση

Μηδενική προκαταβολή φόρου για τις τουριστικές επιχειρήσεις και την εστίαση

50% γι τις υπόλοιπους κλάδους

του
Αριστείδη Σββάκη

Αρόεδρος β΄ Επιμελητηρίου

Η πανδημία που προκάλεσε ο -19 έχει πλήξει ανεπανόρθωτα τον τουριστικό κλάδο στη χ μας , ο οποίος πρέπει να στηριχθεί για να σταθεί στα πόδια του και να προετοιμαστεί για την επόμενη τουριστική σαιζόν.

Επιπλέον ο κλάδος της εστίασης καταγράφει εξαιρετικά μεγάλες απώλειες εξαιτίας της πανδημίας. Θεωρείται λοιπόν απαραίτητο μέτρο η απαλλαγή από την προκαταβολή φόρου στους δύο αυτούς κλάδους. Η δεδομένη και αρκετά μεγάλη ύφεση που θα καταγράψει η χώρα μας εξαιτίας της πανδημίας θα πλήξει όλες τις , γι αυτό ένα μέτρο ελάφρυνσης τους είναι και η της προκαταβολής φόρου στο 50% με προοπτική κατάργησής του.

Γενικότερα το μέτρο αυτό της προκαταβολής φόρου και ιδιαίτερα εξαιτίας του υπερβολικού ποσοστού 100%, δημιουργεί διπλή φορολόγηση στις , οδηγεί στη φοροδιαφυγή και επιπλέον είναι εντελώς άδικο αφού μια επιχείρηση ενδεχομένως να μην λειτουργήσει την επόμενη χρονιά αλλά παρόλα αυτά θα προκαταβάλει φόρο. Πρέπει λοιπόν να εξεταστεί από το Οικονομικό επιτελείο της ς η σταδιακή κατάργηση του.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση