Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / Μια παιδική χαρά (εκτός οικισμού) στην Άλλη Μεριά
Μια παιδική χαρά (εκτός οικισμού) στην Άλλη Μεριά

Μια παιδική χαρά (εκτός οικισμού) στην Άλλη Μεριά

του

Γιάννη Γκουντέλια

Πέρασαν τεσσεράμισι χρόνια χωρίς στην Άλλη Μεριά. Μόλις τώρα το θυμήθηκε η δημοτική αρχή Μπέου. «Εντελώς τυχαία», τρεις μήνες πριν από τις εκλογές, αποφάσισε να ξεκινήσει εργασίες για μια καινούρια. Και μάλιστα, σε χώρο εκτός οικισμού (!), γεγονός που ίσως αποτελεί πανελλαδική πρωτοτυπία.
Άλλα έλεγαν, όταν ανέλαβαν το 2014. Αφού αποξήλωσαν την που υπήρχε σε κεντρικό σημείο του χωριού, υποσχέθηκαν ότι σε λίγους μήνες θα κατασκευάσουν άλλη με σύγχρονες προδιαγραφές. Πέρασαν από τότε τεσσεράμισι χρόνια.

Ένα χωριό με Δημοτικό Σχολείο, με Νηπιαγωγείο, με Βρεφονηπιακό Σταθμό, με ιδιωτικό Σχολείο όπου φοιτούν πάνω από 200 μαθητές και νήπια, στερείται για χρόνια το αυτονόητο. Μια παιδική χαρά στο κέντρο του χωριού.

Αλλά γνωρίζουμε ότι το κέντρο του Βόλου είναι η μοναδική προτεραιότητα της δημοτικής αρχής Μπέου. Κι όταν έρχονται οι εκλογές, ας θυμηθούμε και λίγο τις Δημοτικές Ενότητες.

Η νέα παιδική χαρά – μνημείο προχειρότητας – θα είναι προσβάσιμη με ασφάλεια μόνο για το 5% των παιδιών της Άλλης Μεριάς, τα οποία κατοικούν στο νότιο άκρο του χωριού, διότι βρίσκεται σε χώρο που επικοινωνεί μόνο με τον κεντρικό, με μεγάλη κυκλοφορία, στενό δρόμο Βόλου – Άλλης Μεριάς – Πορταριάς.

Οι προηγούμενες δημοτικές αρχές (οι «πολιτικοί απατεώνες», σύμφωνα με τον δήμαρχο Βόλου), προγραμμάτισαν, μελέτησαν και κατασκεύασαν έργα, όπως το δίκτυο αποχέτευσης Άλλης Μεριάς, το νέο υπερσύγχρονο Δημοτικό Σχολείο, το νέο Νηπιαγωγείο, τον Βρεφονηπιακό Σταθμό, χώρους στάθμευσης, το Αθλητικό Κέντρο, δίκτυο καλντεριμιών, ασφαλτοστρώσεις, διανοίξεις δρόμων στον οικισμό Γορίτσας και άλλα που δεν μπορούν να αναφερθούν σ’ αυτό το σύντομο κείμενο.

Η προχειρότητα, ο σχεδιασμός «στο πόδι», η έλλειψη διαλόγου – πέρα από το τρανταχτό παράδειγμα, της απαράδεκτης λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποκλειστική ευθύνη του προέδρου και του δημάρχου, άραγε πότε ρώτησαν ποια είναι η γνώμη των φορέων και των συλλόγων του χωριού, αλλά και κάθε χωριού του Δήμου; –, η υπονόμευση κάθε δημοκρατικής διαδικασίας, η σπίλωση της τιμής και της υπόληψης οποιουδήποτε δεν δηλώνει υποταγή στους διοικούντες, χαρακτηρίζουν τη σημερινή δημοτική αρχή.

Η Άλλη Μεριά χρειάζεται παιδική χαρά στο κέντρο του χωριού, προσβάσιμη με ασφάλεια, κοντά στα σχολεία, ώστε να εξυπηρετεί όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες του χωριού που έχουν μικρά παιδιά. Ας ζητήσουν επιτέλους από τους γονείς και τους μικρούς φίλους μας μια συγγνώμη για τα τεσσεράμισι χαμένα χρόνια.

* Ο Γιάννης Γκουντέλιας είναι πρώην αντιδήμαρχος δημοτικών ενοτήτων Πορταριάς, Ιωλκού, Μακρινίτσας – υποψήφιος με τον συνδυασμό «Βόλος – Έξυπνη Πόλη».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέα στέγη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού #3οΔημοτικόΣχολείοΑλμυρού - https://t.co/mwNymi9dZ0 -

  • ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Για άλλη μια φορά χωρίς στρατηγικό σχέδιο η ελληνική γεωργία - https://t.co/sAFn03ex0v… -

  • Τον ΑΓΣΙ Ιωαννίνων φιλοξενεί ο Ολυμπιακός Βόλου #ΑΣΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΒΟΛΟΥ1937 - https://t.co/yp4Hnabb0Q -

"Αλιεύοντας" την είδηση