Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » ΛΑΣ: «Εμπαιγμός και κοροϊδία η εγκύκλιος για προσλήψεις στους δήμους»
ΛΑΣ: «Εμπαιγμός και κοροϊδία η εγκύκλιος για προσλήψεις στους δήμους»

ΛΑΣ: «Εμπαιγμός και κοροϊδία η εγκύκλιος για προσλήψεις στους δήμους»

Η της κυβέρνησης, με σχετική εγκύκλιο, να δώσει τη δυνατότητα στους δήμους να καλύψουν μόνο 10 κενές οργανικές θέσεις με πρόσληψη τακτικού προσωπικού κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ αποτελεί εμπαιγμό και κοροϊδία, αφού, ως γνωστό, ύστερα από την απαγόρευση των προσλήψεων και τη συνταξιοδότηση δεκάδων επιστημόνων και εργατοϋπαλλήλων και στο Δήμο , η κατάσταση είναι δραματική.

Αποτέλεσμα οι του δήμου να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις ανάγκες λειτουργίας και παροχής υπηρεσιών, κάνοντας το αστικό περιβάλλον εχθρικό για τις λαϊκές οικογένειες.

Η δημοτική αρχή , όχι μόνο δεν καταδικάζει την κυβερνητική πολιτική, αλλά, αντίθετα, ακολουθώντας πιστά τις κυβερνητικές κατευθύνσεις, στον προγραμματισμό της, σε πολιτική σύμπλευση απ' όλες τις άλλες παρατάξεις πλην της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, συνεχίζει στην ίδια “ρότα”, διεκδικώντας τα εύσημα ως καλύτερη αρχή στο «νοικοκύρεμα» του δήμου, από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Γι' αυτούς, όπως και για τους προηγούμενους, με τους οποίους αλληλομηνύονται, νοικοκύρεμα σημαίνει τα πανάκριβα , τα πανάκριβο , οι κατεστραμμένοι δρόμοι και οι επικίνδυνοι , οι εγκαταλειμμένες σχολικές και δημοτικές υποδομές, η μετατροπή του δήμου σε επιχείρηση με εργαζόμενους λάστιχο (5μηνα, 2μηνα, 8μηνα, κ.ά.), η εκχώρηση υπηρεσιών σε εργολάβους, σε ΜΚΟ, ΚΟΙΝΣΕΠ και της δημοτικής περιουσίας σε ιδιώτες.

Η δημοτική αρχή Βόλου (Μπέου – Θεοδώρου) έχει αποδειχθεί σε εξαιρετικό σύμμαχο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Απόδειξη: η τελευταία της «υπόκλιση» (οσφυοκαμψία) με την αποδοχή του διαλόγου με τα κυβερνητικά επιτελεία για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων (Hot – Spot) στην πόλη ( Όπως η ίδια δήλωσε: «Η Δημοτική Αρχή του Βόλου όπως και η συντριπτική πλειονότητα της τοπικής μας κοινωνίας και την ευαισθησία έχει και τη βούληση να συνδράμει σε ένα σημαντικό ανθρωπιστικό έργο, αρκεί να υπάρξει προηγουμένως διάλογος και πλήρης ενημέρωση για τον όποιο σχεδιασμό από την κεντρική διοίκηση»), στα πλαίσια της εφαρμογής της αντιλαϊκής – ιμπεριαλιστικής πολιτικής της Ε.Ε. και του Ο.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΟΛΟΥ καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την αντιπαράθεσή τους στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής. Αποτελεί πάγια θέση μας ότι πρέπει να ο δήμος να λειτουργεί με μόνιμο προσωπικό, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, που να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες για την βελτίωση των συνθηκών και των παρεχόμενων υπηρεσιών του δήμου. Σ' αυτήν την κατεύθυνση διεκδικούμε η δημοτική αρχή Βόλου να αποστείλει στην κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο το σύνολο των αναγκών σε μόνιμο προσωπικό, να ζητήσει τη μονιμοποίηση μιας σειράς εργαζομένων, όπως π.χ. οι καθαρίστριες των σχολείων, οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο σπίτι», να απαιτήσει την πρόσληψη άμεσα όλων των εργαζομένων, που ήδη από το 2009, έχουν περάσει τον και να αρθεί κάθε απαγόρευση στις .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση