Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / ΛΑΣ: «Εμπαιγμός και κοροϊδία η εγκύκλιος για προσλήψεις στους δήμους»
ΛΑΣ: «Εμπαιγμός και κοροϊδία η εγκύκλιος για προσλήψεις στους δήμους»

ΛΑΣ: «Εμπαιγμός και κοροϊδία η εγκύκλιος για προσλήψεις στους δήμους»

Η απόφαση της κυβέρνησης, με σχετική εγκύκλιο, να δώσει τη δυνατότητα στους δήμους να καλύψουν μόνο 10 κενές οργανικές θέσεις με τακτικού προσωπικού κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ αποτελεί εμπαιγμό και κοροϊδία, αφού, ως γνωστό, ύστερα από την απαγόρευση των προσλήψεων και τη συνταξιοδότηση δεκάδων επιστημόνων και εργατοϋπαλλήλων και στο Δήμο Βόλου, η κατάσταση είναι δραματική.

Αποτέλεσμα οι υπηρεσίες του δήμου να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις ανάγκες λειτουργίας και παροχής υπηρεσιών, κάνοντας το αστικό περιβάλλον εχθρικό για τις λαϊκές οικογένειες.

Η Βόλου, όχι μόνο δεν καταδικάζει την κυβερνητική πολιτική, αλλά, αντίθετα, ακολουθώντας πιστά τις κυβερνητικές κατευθύνσεις, στον προγραμματισμό της, σε πολιτική σύμπλευση απ’ όλες τις άλλες παρατάξεις πλην της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, συνεχίζει στην ίδια “ρότα”, διεκδικώντας τα εύσημα ως καλύτερη αρχή στο «νοικοκύρεμα» του δήμου, από την προηγούμενη . Γι’ αυτούς, όπως και για τους προηγούμενους, με τους οποίους αλληλομηνύονται, νοικοκύρεμα σημαίνει τα πανάκριβα δημοτικά τέλη, τα πανάκριβο νερό, οι κατεστραμμένοι δρόμοι και οι επικίνδυνοι , οι εγκαταλειμμένες σχολικές και δημοτικές υποδομές, η μετατροπή του δήμου σε επιχείρηση με εργαζόμενους λάστιχο (5μηνα, 2μηνα, 8μηνα, κ.ά.), η εκχώρηση υπηρεσιών σε εργολάβους, σε ΜΚΟ, και της δημοτικής περιουσίας σε ιδιώτες.

Η Βόλου (Μπέου – Θεοδώρου) έχει αποδειχθεί σε εξαιρετικό σύμμαχο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Απόδειξη: η τελευταία της «υπόκλιση» (οσφυοκαμψία) με την αποδοχή του διαλόγου με τα κυβερνητικά επιτελεία για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων (Hot – Spot) στην πόλη ( Όπως η ίδια δήλωσε: «Η του Βόλου όπως και η συντριπτική πλειονότητα της τοπικής μας κοινωνίας και την ευαισθησία έχει και τη βούληση να συνδράμει σε ένα σημαντικό ανθρωπιστικό έργο, αρκεί να υπάρξει προηγουμένως διάλογος και πλήρης ενημέρωση για τον όποιο σχεδιασμό από την κεντρική διοίκηση»), στα πλαίσια της εφαρμογής της αντιλαϊκής – ιμπεριαλιστικής πολιτικής της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΟΛΟΥ καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την αντιπαράθεσή τους στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής. Αποτελεί πάγια θέση μας ότι πρέπει να ο δήμος να λειτουργεί με μόνιμο προσωπικό, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, που να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες για την βελτίωση των συνθηκών και των παρεχόμενων υπηρεσιών του δήμου. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση διεκδικούμε η δημοτική αρχή Βόλου να αποστείλει στην και το αρμόδιο υπουργείο το σύνολο των αναγκών σε μόνιμο προσωπικό, να ζητήσει τη μονιμοποίηση μιας σειράς εργαζομένων, όπως π.χ. οι καθαρίστριες των σχολείων, οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο σπίτι», να απαιτήσει την άμεσα όλων των εργαζομένων, που ήδη από το 2009, έχουν περάσει τον ΑΣΕΠ και να αρθεί κάθε απαγόρευση στις .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ΕΟΔ και ΛΕΔ Μαγνησίας και ΕΜΑΚ στις έρευνες για τη 12χρονη στη Βρύναινα  #ΒρύναιναΑλμυρού - https://t.co/3E77injIwG -

  • Ικανοποίηση από την πρώτη συμμετοχή του τμήματος τεχνικής κολύμβησης της Νίκης Βόλου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα… - https://t.co/tJx2IzmWUK -

  • Έκθεση κεραμικής, ζωγραφικής, υφαντικής του ΚΔΑΠ Προσφυγικών της Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ. - https://t.co/8fOFlOY4IL… -

"Αλιεύοντας" την είδηση