Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » ΛΑ.Ε. Μαγνησίας: Η νέα συμφωνία αποτελεί τη χαριστική βολή σε βάρος του λαού και της χώρας
ΛΑ.Ε. Μαγνησίας: Η νέα συμφωνία αποτελεί τη χαριστική βολή σε βάρος του λαού και της χώρας

ΛΑ.Ε. Μαγνησίας: Η νέα συμφωνία αποτελεί τη χαριστική βολή σε βάρος του λαού και της χώρας

 

Η συμφωνία στην οποία καταλήγουν η ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους δανειστές – «οικονομικούς δολοφό», έχοντας την αμέριστη στήριξη των μνημονιακών κομμάτων της ελληνικής ς, σημαίνει ότι η τρόικα μαζί με το σύνολο του ελληνικού πολιτικού μνημονιακού μπλοκ (παλιού και νέου) ζητούν ξανά και άλλο «αίμα» από τον ελληνικό λαό.

Η νέα συμφωνία – «» περιλαμβάνει ένα ακόμη πακέτο εξοντωτικών μέτρων, το οποίο από το 2019 και μετά θα αφαιρέσει επιπλέον 3,6 δισ. ευρώ από τη μεγάλη πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας, που ήδη έχει υποφέρει και φτωχοποιηθεί δραματικά την τελευταία επταετία. Συγκεκριμένα, 1% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος θα προέλθει από μια ακόμη –την πιο δραματική έως τώρα- περικοπή των συντάξεων και επιπλέον 1% του ΑΕΠ από τη μείωση του αφορολογήτου (στα 5.600 ευρώ, όπως όλα δείχνουν) που θα πλήξει βάναυσα ακόμη και όσους παίρνουν μηνιάτικα – «ρεγάλο» της τάξης των 450 ευρώ το μήνα, μεικτά.

Η νέα «συμφωνία του τρόμου» για τον ελληνικό λαό θα προκαλέσει περαιτέρω της ελληνικής οικονομίας και μια ακόμη «λεηλασία» των εισοδημάτων (αυτή τη φορά ακόμη και αυτών που κινούνται κάτω από το όριο της ς) δηλαδή μια επιπλέον δραματική μείωση του βιοτικού επιπέδου σε βάρος της πλειονότητας της κοινωνίας.

Επίσης, μέσω της νέας συμφωνίας, η κυβέρνηση κατεδαφίζει ακόμη περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις, διευκολύνει ακόμη περισσότερο τις και ολοκληρώνει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (με πλέον χαρακτηριστική την περίπτωση τη ΔΕΗ, την οποία οδηγεί σε διάλυση, χρεοκοπία και εκχώρηση – «χάρισμα» σε κερδοσκοπικά συμφέροντα).

Η ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσπαθώντας να κάνει το μαύρο – άσπρο, συνεχίζει να πουλά «φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

Όμως, τα ψέματα τελείωσαν και οι μάσκες «έπεσαν». Η νέα συμφωνία, το 4ο μνημόνιο ουσιαστικά, αποτελεί τη χαριστική βολή σε βάρος του λαού και της χώρας.

Καλούμε τους εργαζομέ, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τη νεολαία και ολόκληρο τον λαό σε γενικό ξεσηκωμό για να μην περάσουν αυτά τα νέα απάνθρωπα και καταστροφικά μέτρα.

Καλούμε, επίσης, όλες τις αριστερές, δημοκρατικές και αντιμνημονιακές δυνάμεις να συγκροτήσουν το ταχύτερο ένα μεγάλο πολιτικό «μέτωπο» με βάση ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση και επιβίωσης του λαού και της χώρας.

ραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση