Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / Η κυβέρνηση εγκατέλειψε τους ανέργους
Η κυβέρνηση εγκατέλειψε τους ανέργους

Η κυβέρνηση εγκατέλειψε τους ανέργους

Του Γ. Καλτσογιάννη

Τα στοιχεία του ΟΑΕΔ για την ανεργία στην Ελλάδα προκαλούν απογοήτευση και οργή. Πάνω από ένα εκατομμύριο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι και χωρίς να υπάρχει καμία πρόνοια, κανένα ειδικό πρόγραμμα από την κυβέρνηση.

Το θλιβερό συμπέρασμα είναι πως  500.000 και πλέον Έλληνες είναι μακροχρόνια άνεργοι και δεν μπορούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανέργων στη Ελλάδα βρίσκεται στην πλέον παραγωγική ηλικία, δηλαδή μεταξύ 25-55 ετών, ενώ δυστυχώς μόλις ένας στους οκτώ ανέργους λαμβάνει κάποιο επίδομα ανεργίας.

Οι άνθρωποι αυτοί ζουν χωρίς προοπτική και ελπίδα, γιατί η κυβέρνηση τους στερεί τη δυνατότητα να βρουν εργασία στον ιδιωτικό τομέα, απ’ όπου μέσα στα χρόνια της κρίσης χάθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Επίσης τα όποια προγράμματα επιχείρησε να δρομολογήσει, αποτέλεσαν ασπιρίνες. Γιατί η  ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με ολιγόμηνες συμβάσεις που επιδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το δυστύχημα είναι πως για τους ανέργους δεν μιλά κανείς από την κυβέρνηση. Σαν μην υπάρχουν. Ούτε ευαισθητοποιούνται να αυξήσουν τις περιπτώσεις ανέργων που θα λαμβάνουν ένα βοήθημα, ούτε να εντάξουν τους μακροχρόνιους ανέργους στην αγορά εργασίας, ειδικά αυτούς που βρίσκονται κοντά στην συνταξιοδότηση.

Μια πλήρης εγκατάλειψη από μια κυβέρνηση απέναντι στην τόσο ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των ανέργων.

Αλλά στην Ελλάδα του σήμερα δεν υπάρχουν περιθώρια για ολιγωρίες και καθυστερήσεις.

Οι άνεργοι δεν θέλουν άλλες υποσχέσεις αλλά μόνο αποτελέσματα.

Και η Ν.Δ. είναι μόνο αυτή που με σχέδιο και αποφασιστικότητα θα μπορέσει να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας με μείωση της φορολογίας, κινητροδότηση για επενδύσεις και νέες δουλειές στον ιδιωτικό τομέα μειώνοντας τον δραματικό αριθμό εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • 2.135 νέα κρούσματα, 562 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ - https://t.co/1dh83Dmhhq -

  • Παραβίασαν το lock down και έκαναν πάρτι στη Μακρινίτσα - https://t.co/oppoZf2tjj -

  • Η Περιφέρεια Θεσσαλίας φωτίζει αύριο πορτοκαλί τα κτίρια της - https://t.co/TSQn4Nrc9m -

"Αλιεύοντας" την είδηση