Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Κων.Πανταζώνας: Ο Αλμυρός του ΜΕΤΑ
Κων.Πανταζώνας: Ο Αλμυρός του ΜΕΤΑ

Κων.Πανταζώνας: Ο Αλμυρός του ΜΕΤΑ

Αξιοποίηση του πραλιακού μετώπου στο Δήμου Αλμυρού

Η αναγκαιότητα διαμόρφωσης ενός σύγχρονου παραθαλάσσιου περιβάλλοντος, με εστίαση όχι τις στοιχειώδεις παροχές αλλά τα τουριστικά πρότυπα των νησιών, επιβάλλεται να υλοποιήσει ο . Η καθαρότητα των νερών και ο φυσικός πλούτος των παραλιών, υπονομεύεται από τη (πλήρη) έλλειψη παραγόντων που πέρα από αξιοπρέπεια, θα μπορέσουν να αναστυλώσουν ένα από τους βασικότερους τομείς οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής.

Η επισκεψιμότητα των παραλιών σχετίζεται με τις δυνατότητες που παρέχει. Όσο θα αδιαφορούμε για το γεγονός ότι οι παροχές του παραλιακού μετώπου στο Δήμο Αλμυρού, περιορίζονται μόνο σε αυτοσχέδιου τύπου σκίαστρα και παλαιότερης αισθητικής, ο μέσος όρος επισκεπτών δεν πρόκειται να κυμανθεί σε υψηλότερα επίπεδα.

Η διαδικασία είναι απλή τόσο ως προς την εξέλιξη όσο και την εφαρμογή, ακολουθώντας τα παρακάτω στάδια:

1. Απομάκρυνση άχρηστης πέτρας από τις παραλίες του Δήμου Αλμυρού (από Καράγγελη μέχρι Άγιο Δημήτριο). 2. Κοσκίνισμα της άμμου για την απομάκρυνση των ξένων υλών και εμπλουτισμού της, όπου χρειάζεται, με άμμο Λαρίσης. 3. Έναρξη διαδικασιών για την διεκδίκηση ένταξης παραλιών στο πρόγραμμα γαλάζιες σημαίες. 4. Δημιουργία αδειών ανοιχτής εστιάσης (open bar, καντίνες) με τουριστικά κριτήρια. 5. Τοποθέτηση χημικών τουαλετών. 6. Ναυαγοσωστική εποπτεία.

Ο έχει την νομική δικαιοδοσία που απαιτείται για την έγκριση αδειών ανοιχτής εστίασης σε παραλιακές εκτάσεις, προκειμένου να μπορούν να προσφερθούν επιπλέον υπηρεσίες και παροχές σε κάθε τοπικό ή τουριστικό επισκέπτη.

Μέσα από αυτό το τρόπο οδηγούμε το παραλιακό μας μέτωπο στο πλαίσιο των σύγχρονων προδιαγραφών ενεργοποιώντας μια δυναμική που θα αποτελέσει έλξης έντονης ανθρώπινης αλλά και οικονομικής παρουσίας. ( με ομοιομορφία χρώματος προς διαμόρφωση μιας κοινής δημοτικής ταυτότητας, σκίαστρα που εκπέμπουν καθαρότητα και ομοιομορφία με το φυσικό χώρο του γύρω περιβάλλοντος, και υπηρεσίες εστίασης που κυμαίνονται σε μια διάσταση παροχών πέρα του καφέ και του στοιχειώδους φαγητού).

Το κλισέ «δεν γίνεται» αφορά σκέψεις που υπηρετούν το παρελθόν και κομματικές αντιλήψεις συγκεκριμένης κλίμακας, αδυνατώντας ωστόσο να εκφράσουν με απλούς τρόπους το μετά του τόπου και των δημοτών του.

Ο χρειάζεται ένα όραμα, καθώς οτιδήποτε άλλο περιορίζει τις δυνατότητες του προς το όφελος των ανθρώπων-δημοτών του και εμείς το γνωστοποιούμε προς προβληματισμό και κοινωνική .

Ο Κωνσταντίνος Πανταζώνας  είναι ρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Επιμελητηριακός Σύμβουλος Μαγνησίας

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση