Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Κοινή ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ- ΕΣΠΗΤ- ΕΣΗΕΠΗΝ- ΕΣΗΕΜΘ- ΕΣΗΕΘΣτΕ
Κοινή ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ- ΕΣΠΗΤ- ΕΣΗΕΠΗΝ- ΕΣΗΕΜΘ- ΕΣΗΕΘΣτΕ

Κοινή ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ- ΕΣΠΗΤ- ΕΣΗΕΠΗΝ- ΕΣΗΕΜΘ- ΕΣΗΕΘΣτΕ

Το δημοσιογραφικό λειτούργημα, όπως προστατεύεται από το και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, δεν μπορεί να υπαχθεί και να «υποταχθεί» σε κανενός είδους εργοδοτική αυθαιρεσία, πολλώ δε μάλλον, όταν αυτή ασκείται στη δημόσια ραδιοτηλε.

Tα παραπάνω  τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι  - ΕΣΠΗΤ- - ΕΣΗΕΜΘ- ΕΣΗΕΘΣτΕ και επισημαίνουν: “Το επάγγελμα του δημοσιογράφου οφείλει να ασκείται με την αυτονομία και το ειδικό δεοντολογικό βάρος που το χαρακτηρίζει, ενώ το δημοσιογραφικό έργο δεν είναι, σε καμία περίπτωση, «ταμπέλα» που ανάλογα με την «κρίση προϊσταμένων», μπορεί να φορεθεί και παράτυπα σε άλλες επαγγελματικές που καμία σχέση δεν έχουν με τη δημοσιογραφική.

Επισημαίνουμε, μετά από συναδέλφων στην περιφερειακή ΕΡΑ Ιωαννίνων για ενέργειες που ως αποτέλεσμα έχουν την απαξίωση ουσιαστικά του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, ότι η ευθύνη της τοπικής διοίκησης της είναι βαρύτατη όταν δεν υπάρχει ο απαιτούμενος σεβασμός στη δεοντολογία και στους κατανεμημέ όρους και ρόλους της διοικητικής ενημερωτικής ιεραρχίας.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση ότι θα συνεχίζουν να προασπίζονται το δημοσιογραφικό λειτούργημα από πρακτικές που το υποβιβάζουν και αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση