Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » KKE:Ο Αχιλλέας Μπέος φεύγει, αλλά η αντιλαϊκή πολιτική στο Δήμο Βόλου δεν μπαίνει σε «αργία»
KKE:Ο Αχιλλέας Μπέος φεύγει, αλλά η αντιλαϊκή πολιτική στο Δήμο Βόλου δεν μπαίνει σε «αργία»

KKE:Ο Αχιλλέας Μπέος φεύγει, αλλά η αντιλαϊκή πολιτική στο Δήμο Βόλου δεν μπαίνει σε «αργία»

Η Δημοτική Αρχή Μπέου, με τα « και ημέρες» της στο Δήμο Βόλου αποδείχτηκε σε εξαιρετικό συνδιαχειριστή της αντιλαϊκής πολιτικής. Τα όποια παρουσιάζουν ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του ως δήθεν επιτυχίες, αποτελούν προπαγανδιστικά μασκαρέματα της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται στην Τοπική Διοίκηση, αφού δεν ικανοποιούν τις στοιχειώδεις πραγματικές και συσσωρευμένες ανάγκες των εργαζομένων, που ζουν σε ένα εχθρικό αστικό περιβάλλον, που συμπληρώνει το απάνθρωπο και βάρβαρο σκηνικό της φτώχειας, της ανεργίας, της επιθετικότητας στα λαϊκά κοινωνικά δικαιώματα.

Η εικόνα της πόλης στις γειτονιές, στα σχολειά, στους κοινόχρηστους χώρους μιλά από μόνη της! Ο στοιχειώδης εξωραϊσμός του κέντρου της πόλης, δεν μπορεί να κρύψει από τα μάτια των λαϊκών στρωμάτων την εγκατάλειψη και την υποβάθμιση του δήμου μας. Ταυτόχρονα τα μεγάλα έργα της πόλης παραπέμπονται στο μακρινό μέλλον. Περιφερειακός, λιμάνι, κατοίκων Παλαιού Λιμεναρχείου, η είσοδος της πόλης από την Αθήνα, έργα επάρκειας και βελτίωσης του νερού, αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά έργα, συντήρησης οδικού δικτύου. Ο κατάλογος αμέτρητος!

Έτσι και η Δημοτική Αρχή Μπέου, γέννημα της σήψης του αστικού συστήματος, που έκανε την εμφάνισή του στην πόλη μας, όπως και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, προσέφερε τις υπηρεσίες της για την απρόσκοπτη εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής στο δήμο, με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και τη λειτουργία του Δήμου με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Είναι η πολιτική που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την Ε.Ε. και με τη στήριξη των άλλων κομμάτων, που συνέργησαν με τη ψήφο τους στη ψήφιση του 3ου μνημονίου, συνεχίζουν να εφαρμόζουν στην Τοπική Διοίκηση με τη διεύρυνση της ανταπόδοσης σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών.

Με πτώση του λαϊκού εισοδήματος πάνω από 35%, με την ανεργία να αγγίζει στην πόλη το 40%, με δραματική αύξηση της φορολογίας των λαϊκών οικογενειών, παρά τις επαναλαμβανόμενες προτάσεις και της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο, για μείωση κατά 30% των λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ, για άμεσα μέτρα ς των ανέργων, για την απαλλαγή τους από τα δημοτικά τέλη και την απαγόρευση διακοπής του νερού, η δημοτική αρχή Μπέου :
• Διατήρησε τα υψηλά ανταποδοτικά τέλη, τα πανάκριβα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και τα δίδακτρα στις σχολές του δήμου.
• Διατήρησε το πανάκριβο τιμολόγιο νερού στο πολεοδομικό συγκρότημα, ενώ προχώρησε σε ανατιμήσεις στη τιμολόγηση του νερού ύδρευσης και άρδευσης σε περιφερειακές ενότητες. Ψήφισε μαζί με την «αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ να γίνονται διακοπές νερού για οφειλές 80€.
• Δεν χορήγησε, «πειθαρχώντας» στην απόφαση της κυβέρνησης, κοινωνικό τιμολόγιο νερού στους ανέργους.
• Εφάρμοσε «κατά γράμμα» την πολιτική της κυβέρνησης. Ο Δήμος Βόλου ήταν από τους πρώτους που αποφάσισε να δοθούν τα αποθεματικά του δήμου στην ΤτΕ, με συμφωνία των παρατάξεων, της μείζονος μειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΕ και των δημοτικών συμβούλων του ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ.
• Είχε εχθρική στάση απέναντι στους εργαζόμενους. Όχι μόνο αυτών στο Δήμο Βόλου και στη ΔΕΥΑΜΒ, αλλά συνολικά σ' όσους ζητούσαν την αλληλεγγύη του για μειώσεις μισθών ή , αποδεικνύοντας ότι είναι σύμμαχος των μεγαλοεπιχειρηματιών. Είναι γνωστή η στάση του δημάρχου Βόλου κ. Μπέου και των συνεργατών του, όταν αρνήθηκαν να πάρουν θέση για τις στη ΒΙΣ, για την εκ περιτροπής εργασίας και τις μειώσεις μισθών στην Ι ΑΕ, για τις καθαρίστριες των σχολείων και τις διεκδικήσεις τους. Είναι γνωστή η υβριστική και χλευαστική στάση απέναντι στα σωματεία και στα συνδικαλιστικά δικαιώματα.
• Στηρίζει την ιδιωτικοοικονομική λειτουργία του δήμου και την αξιοποιεί στο έπακρο, με τους δεκάδες σύμβουλους και εργολάβους, τους «αυλικούς» της δημοτικής αρχής, που δια της «αναθέσεως» υλοποιούν αυτή την πολιτική. Από τη πρώτη στιγμή ενδιαφέρθηκε να παραχωρήσει κεντρικά οικόπεδα για πάρκινγκ, αντί για σχολική στέγη (για νηπιαγωγεία) και έβαλε στόχο το άμεσο ξεπούλημα της περιουσίας του δήμου.
• Η δημοτική αρχή Βόλου είναι αυτή που, εκτός από τη δημιουργία μιας «αυλής» γύρω από το κ. Μπέο με αμειβόμενα στελέχη, έχει αρχίσει να κάνει επιλεκτικές προσλήψεις, αρχής γινομένης από τις καθαρίστριες των σχολείων, με παράνομα κριτήρια επιλογής και με τη διαδικασία της συνέντευξης.
Οι όποιες εορταστικές εικαστικές (αμφιλεγόμενης αισθητικής) και οι παρεμβάσεις «βιτρίνας» στο κέντρο της πόλης, καθώς και οι ανούσιοι υβριστικοί καυγάδες με την μείζονα αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑ.Ε. ήταν και είναι προσπάθεια απόκρυψης της πολιτική συνταύτισή τους. Είχαν και έχουν πολιτικό στόχο να προβάλουν μια διαχειριστική αντίληψη για τα προβλήματα της πόλης, ξεκομμένη από την κεντρική πολιτική που εφαρμόζεται στους δήμους από τις κυβερνήσεις, στα πλαίσια της στρατηγικής της Ε.Ε. Πιο συγκεκριμένα:
• Μειώθηκε η χρηματοδότηση των δήμων. Το 2009 – 2014 οι πετσοκομμένες δαπάνες των κυβερνήσεων προς τους δήμους αγγίζουν το 60%.
• Η χρηματοδότηση το 2015 μειώθηκε ακόμη 45% σε σχέση με το 2014.
• Το νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015 -2018, με τους μόνιμους μηχανισμούς επιτήρησης των δήμων προωθούν τη λογική των «ισοσκελισμένων προϋπολογισμών» με στόχο την αύξηση της «εισπραξιμότητας των εσόδων» και την αύξηση της ανταποδοτικότητας.
• Νέες περικοπές υπάρχουν στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2016 για τους δήμους και τις περιφέρειες.

Το υφιστάμενο αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των δήμων, ο «Καλλικράτης», προωθούν, κυβέρνηση και τοπικοί άρχοντες, την παραπέρα αφαίμαξη των λαϊκών νοικοκυριών, μετά τις εφορίες και τις , με αύξηση των δημοτικών τελών και του αντιτίμου των ανταποδοτικών υπηρεσιών. Μετατρέπουν τους δήμους σε Α.Ε., που θα πουλούν τις υπηρεσίες τους, με ελαστικά απασχολήσιμους εργαζόμενους(2μηνα, 5μηνα, 8μηνα), ενώ όποια υπηρεσία αποφέρει κέρδη θα δίνεται σε ιδιώτες και μονοπώλια για εκμετάλλευση (νερό, σκουπίδια, ακίνητη περιουσία, κ.ά.).

Αυτήν την πολιτική υπηρέτησε άριστα η δημοτική αρχή Μπέου. Εκτιμούμε ότι και ο αναπληρωτής του που θα τον αντικαταστήσει την ίδια πολιτική θα ακολουθήσει! Εξάλλου κανείς από την παράταξη της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, όπως και από τις άλλες παρατάξεις, πλην ΚΚΕ, δεν κράτησε στάση σύγκρουσης και ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Το ΚΚΕ, με τους εκλεγμένους συμβούλους της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, θα συνεχίσει να αποκαλύπτει τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της πολιτικής στην τοπική διοίκηση. Θα κάνει ότι μπορεί για να οργανωθεί η λαϊκή αντιπολίτευση και η πάλη για διεκδίκηση άμεσων μέτρων για τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων. Θα διεκδικεί με σταθερότητα και με οργάνωση του κινήματος:
• Πλήρη κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών των περιφερειών και των δήμων.
• Καμιά συρρίκνωση και κατάργηση υπηρεσιών και δομών.
• Μόνιμη και σταθερή εργασία. Προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού. Κατάργηση της απαγόρευσης των προσλήψεων. Καμιά απόλυση, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
• Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, των ΣΔΙΤ, των παραχωρήσεων σε ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ
• Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων για έργα απαραίτητα για τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων, τα οποία καρκινοβατούν εδώ και πολλά χρόνια.
• Επείγοντα μέτρα προστασίας της λαϊκής οικογένειας και των ανέργων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση