Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ »                            ΚΑΙΡΟΣ  ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ
                           ΚΑΙΡΟΣ  ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ

                           ΚΑΙΡΟΣ  ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ

 

     

 

 

“-Δεν αλλάξαμε γνώμη!”, ανέκραξε ο κ. Μπέος στην έκτακτη του Δημοτικού Συμβουλίου (18 Νοεμβρίου, μία μόλις ημέρα από την επέτειο του Πολυτεχνείου!), όπου η παράταξή του, κάτω από το βάρος της άρνησης (και) της Αστυνομικής Διεύθυνσης να συναινέσει στην παραχώρηση δημοτικού χώρου στους χρυσαυγίτες, άλλαξε την απόφασή της, η οποία μία εβδομάδα πριν ήταν θετική.

Σωστά. Αυτή η δημοτική αρχή, μόνο την απόφασή της άλλαξε, δεν άλλαξε γνώμη! Αποτελεί μια φιλική προς τη Χρυσή Αυγή, το εκδηλώνει άλλωστε επανειλημμένα, με κάθε ευκαιρία. Όχι μόνο γιατί στηρίχθηκε από την εγκληματική οργάνωση και της ανταποδίδει απλόχερα τη στήριξη, αλλά και γιατί και η ίδια στα πατήματα αυτά βρίσκει το βηματισμό της, τέτοιες πρακτικές διαχείρισης των δημοτικών πραγμάτων μετέρχεται  και τα ίδια ιδεολογικά κλισέ χρησιμοποιεί. Σαν δύο σταγόνες νερό!

Και έτσι προχωρά, απ΄την πρώτη στιγμή ανάληψης τηs δημοτικής αρχής, στον κύριο σκοπό τηs, την επιβολή ενός μισαλλόδοξου ολοκληρωτισμού στην πόλη και τον μεθοδευμένο, καθεστωτικό έλεγχο στο Δήμο (και διά του Δήμου) Βόλου : «έκρηξη» των απ΄ευθείας αναθέσεων, προνομιακές “αβάντες” σε κολλητούς, σπατάλη για τη στήριξη του προπαγανδιστικού μηχανισμού, παράκαμψη της νομιμότητας, καταρράκωση και τελικά κατάργηση του ίδιου του Δημοτικού Συμβουλίου.  Κάπως έτσι φτάσαμε στο πρόσφατο κρούσμα με τον  “άσπιλο” και “ιδιόρρυθμο” κ. Μουλά και το αλισβερίσι τους στο Σωρό, όπου “Γιώργος” κερνάει (απ΄ τη τσέπη των δημοτών) και Γιώργος πίνει (εις υγείαν των κορόιδων). Και τώρα, πανικόβλητοι από την τεκμηριωμένη της παράταξής μας και μπροστά στην προδιαγεγραφόμενη θέση σε του Γ.Μουλά για σοβαρή παράβαση καθήκοντος, αναγκάζονται να πάρουν πίσω την .

 

Αυτά για τους νυν κρατούντες. Φυσικά, πολλοί απ΄ αυτούς που τους στήριξαν, δεν ανέμεναν και πολύ διαφορετική εξέλιξη. Οι άλλοι όμωs; Θα δικαιώσουν (δικαιώσουμε) με τη στάση τους τον κ.Μπέο και την κουστωδία του, ότι “δεν υπάρχετε ως το 2019”; Ότι «δεν σας βλέπουμε»; Που θρασύτατα εκστομίζει ως ο κατεξοχήν εκπρόσωπος του πιο σάπιου κατεστημένου;

Τώρα λοιπόν, που “το πουλόβερ ξηλώνεται σιγά-σιγά” και καθημερινά, τώρα που οι αυταπάτες ενός τμήματος της τοπικής κοινωνίας, αλλά και οι υστεροβουλίες ενόs άλλου, ότι “ο Δήμαρχος είναι θεσμός” – ένας απ΄τους 325 στην Ελλάδα- τελειώνουν, τώρα που έληξε το νομιμοποιητικό παιχνίδι με τις “γραφικότητές” του, τώρα είναι η ώρα της συνεννόησης και της ανανεωμένης σε πρόσωπα και ιδέες  αολίτευσης. Καταρχήν λοιπόν η συνεννόηση.

Οι ευρύτερες εξελίξεις στο χώρο της σύνολης Δημοτικής Μειοψηφίας δεν οδηγούν αυτόματα στον κατακερματισμό των προσπαθειών. Αντίθετα, υπάρχουν οι δυνάμεις για την αολίτευση σήμερα και την υπέρβαση αύριο, της κατάστασης αυτής. Με το πρόγραμμα και την αδιάλειπτη παρουσία τους, με το ιδιαίτερο στίγμα τους, αλλά και συνεργατική διάθεση, πάνω απ΄όλα με το σεβασμό της ιδιαίτερης πολιτικής άποψης του άλλου, αλλά σαφή στόχευση όπως περιγράφηκε.

Απ΄την πλευρά μας αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί. Φιλοδοξούμε, εργαζόμαστε ήδη γι΄αυτό, η “” να έχει κομβικό ρόλο στην υπόθεση αυτή, μέσα στο Συμβούλιο και στην κοινωνία. Το έδαφος είναι γόνιμο. Η δικτύωση και ο ενεργός έλεγχος στη δημοτική λειτουργία είναι μια διάσταση. Η διερεύνηση και η διεκδίκηση  ενός προγράμματος για τον Βόλο της επόμενης μέρας, μια άλλη. Η δρομολόγηση κοινών πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων, μια τρίτη. Η σύνδεση με τις τοπικές και θεσμικές συλλογικότητες, επίσης. Η συνεννόηση είναι πρό(σ)κληση.

Φώτης Λαμπρινίδης

δημοτικός σύμβουλος Βόλου

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση