Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Καταγγελίες ΔΗ.ΣΥ.Μ Μαγνησίας για τις εκλογές του ΤΕΕ
Καταγγελίες  ΔΗ.ΣΥ.Μ Μαγνησίας για τις εκλογές του  ΤΕΕ

Καταγγελίες ΔΗ.ΣΥ.Μ Μαγνησίας για τις εκλογές του ΤΕΕ

Ευχριστούμε θερμά όλους τους συνδέλφους που μας έδειξαν την εμπιστοσύνη τους και μας στήριξαν με την ψήφο τους. Η ΔΗ.ΣΥ.Μ έλαβε 81 ψήφους και ανέδειξε στην αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Μαγνησίας 5 έδρες σύμφωνα με το εκλογικό μέτρο. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών εκπροσωπείται στη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας από τη νόμιμη εκπρόσωπό της Ιωάννα Καραμαργιού, όπως αναδείχθηκε από την πλειοψηφία των εκλεγμένων μελών της παράταξης στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Μαγνησίας.

Συνάδελφοι προς οφείλουμε να καταδικάσουμε τη συκοφαντική λασπολογία μιας ανυπόγραφης και παραπλανητικής δήλωσης μειοψηφιών που δεν νομιμοποιούνται να διασύρουν μια ολόκληρη παράταξη και να διαστρεβλώvουν την αλήθεια. Όπως επιτάσσει η κοινωνία μας έγινε ριζική ανανέωση προσώπων, περιορίζοντας σημαντικά το φαινόμενο της περικωσης της παράταξης μας σε μία κλειστή επαγγελματική κάστα προσωπικών συμφερόντων και αποκλείοντας από τη θέση της Διοικούσας Επιτροπής πολιτικούς αμοραλιστές.

Ο κλαυθμός ιδιαίτερα του κ. Τσαλαπόρτα για την απώλεια της καρέκλας στη Διοικούσα Επιτροπή, που νομίζει ότι δικαιωματικά του ανήκει, σε συνδυασμό με τον πρωτοφανή οδυρμό μιας ανυπόγραφης, ς δηλώνει δογματισμό και ιδεοληψία. Η απόπειρα εκς της πλειοψηφίας, ιδιαίτερα της πρώτης σε σταυρούς Ιωάννα Καραμαργιου και των νεοεκλεγμένων συναδέλφων Γεωργούδη Γιαννούλα και Ζαχαρό Ευάγγελο οδηγεί σε υπονόμευση της συλλογικότητας, καταστρατήγηση των δημοκρατικών διαδικασιών και δε συνάδει με το ήθος, τις αρχές και τις αξίες της παράταξής μας. Άλλωστε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών δεν ισχύει ο «όμος της Σαρίας», και προφανώς δεν νομιμοποιούνται οι σημαντικές να διώχνουν τις πλειοψηφίες.

Η υπεύθυνη στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μηχανικών απέκλεισε στο ΤΕΕ Μαγνησίας μία εκτροπή όμοια με αυτή που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια στο . Πάνω από κάθε παραταξιακό συμφέρον βάζουμε τα προβλήματα των συναδέλφων μηχανικών που τα βιώνουν έντονα ως ενεργοί πολίτες αυτής της πόλης. Οι εκδικητικές μετατάξεις συναδέλφων δημοσίων υπαλλήλων μηχανικών στο , υπονομεύουν το δημόσιο συμφέρον. Χαρακτηριστικό παράδειγμα Βιολογικός Καθαρισμός, και Υπηρεσία Δόμησης.

Οι συνάδελφοι μηχανικοί χτυπημένοι από την κρίση τα τελευταία χρόνια και πολίτες αυτής της πόλης, βιώνουν καθημερινά την υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών ιδιαίτερα της Υπηρεσίας Δόμησης. Επιπρόσθετες και παράλογες γραφειοκρατικές διαδικασίες ταλαιπωρούν και ντροπιάζουν τους ιδιώτες μηχανικούς. Η υπονόμευση των δημοσίων έργων οδηγεί σε αθέμιτο ανταγωνισμό και αποκλεισμό συναδέλφων μηχανικών από την εργασία, υπονομεύοντας το δημόσιο συμφέρον.

Η ΔΗ.ΣΥ.Μ πιστή στις αρχές της θα συνεχίσει να παλεύει για το ΤΕΕ και για τα προβλήματα των μηχανικών όπως αναδεικνύονται σε κορυφαία η υπερφορολόγηση και το ασφαλιστικό, με επιμελητηριακή συνείδηση μακριά από κάθε είδους λαϊκισμό. Οι προτάσεις μας εδράζονται στην εφαρμογή ενός ρεαλιστικού μεταρρυθμιστικού αναπτυξιακού μοντέλου βασισμένου στην αξιοκρατία, επενδύοντας στην ποιότητα σε όλο στο φάσμα των γνωστικών αντικειμένων του μηχανικού. H Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών (ΔΗΣΥΜ) επαναπροσδιορίζει τις θέσεις της ενισχυμένη με νέες δυνάμεις και σύγχρονο όραμα και επιθυμεί ανοικτές πόρτες για να ασχοληθούμε με τα κοινά των μηχανικών, πιστεύοντας στην συμμετοχική δημοκρατία

Οι εκλεγμένοι με τη ΔΗ.ΣΥ.Μ στην Αντιπροσωπεία Περιφερειακού Τμήματος ΤΕΕ Μαγνησίας

Γεωργούδη Γιαννούλα Αρχ. Μηχ
Ευάγγελος Ζαχαρός Πολ. Μηχ
Ιωάννα Καραμαργιού Πολ. Μηχ

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση