Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Καταγγελία Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ στον Δήμο Ρήγα Φεραίου
Καταγγελία Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Καταγγελία Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Μετά πό κταγγελίες εργαζομένων στον Δήμο Ρήγα ου για απαράδεκτη κατάσταση μεταξύ της σχέσης διοίκησης και των υπαλλήλων της καθαριότητας αλλά και την όλο και αυξανόμενη επικινδυνότητα στην τέλεση των καθηκόντων τους θεωρήσαμε υποχρέωσή μας ως Προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων Ν. να επισκεφθούμε και να εξετάσουμε την κατάσταση επί τόπου.

Σε συνέλευση του συνόλου των εργαζομένων της Δ/νσης Καθαριότητας και αφού ακούστηκαν όλες οι απόψεις, που σε μεγάλο βαθμό επιβεβαίωναν τους συνάδελφούς μας που είχαν προχωρήσει σε έγγραφες καταγγελίες (υπάρχει άλλωστε φωτογραφικό, γραπτό αλλά και ηχητικό υλικό), ως οφείλαμε ζητήσαμε την αιτιολόγηση όλων αυτών από τον προϊστάμενο καθώς και τον αντιδήμαρχο, που ο τελευταίος παρευρίσκονταν μάλλον «τυχαία» στον χώρο του αμαξοστασίου την ώρα της επίσκεψής μας.

Παρά τις διαβεβαιώσεις τους για την πρόθεσή τους να αλλάξει ριζικά η κατάσταση στον χώρο εργασίας, καθώς και στον τρόπο λειτουργίας, ως οφείλουμε πρέπει να καταγγείλουμε ότι:

1. Δεν τηρείται Βιβλίο Κίνησης των οχημάτων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι οδηγοί και οι συνοδοί απορριμματοφόρων καθημερινά, πέραν ενός πρόχειρου τετραδίου.

2. Δεν υπάρχει εδώ και αρκετούς μήνες, μετά από την μετάταξη του επόπτη εργασιών κάποιος αντικαταστάτης του, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει τρόπος να καταγράφονται όλα τα προβλήματα επίσημα. Αυτό φυσικά αφήνει περιθώρια για την απόκρυψη, κάλυψη ή αγνόηση πολλών θεμάτων.

3. Η συμπεριφορά του προϊσταμένου της καθαριότητας απέναντι στους υφισταμένους του είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα (πολύ περισσότερο όταν ο συγκεκριμένος προϊστάμενος διεκδικεί την ψήφο των εργαζομένων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ-). Θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει η όποια επανάληψη εξύβρισης ή φωνασκίας που θυμίζει τριτοκοσμικές καταστάσεις που διαταράσσει το εργασιακό περιβάλλον.

4. Τεράστιο πρόβλημα αποτελούν οι κατεστραμμένοι τους οποίους οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να τους αδειάζουν με τα χέρια και να τους τραβάνε χωρίς ρόδες και αυτιά ανύψωσης (διαδικασία που είναι επικίνδυνη για εργατικό των συνοδών απορριμματοφόρων αλλά ελλοχεύει κινδύνους και για τους διερχόμενους πολίτες).

5. Καταγγέλλουμε επίσης τις εντολές του προϊσταμένου για ταυτόχρονα με ανακυκλώσιμα υλικά, κάτι το οποίο φυσικά είναι .

Μπορεί ο δήμαρχος και η Δημοτική αρχή να υπόσχονται ανανέωση του τρόπου λειτουργίας του Τμήματος Καθαριότητας, των εγκαταστάσεων κ.λπ., όμως για το έμψυχο υλικό, την καθημερινή εργασία, την ασφάλεια, την σωστή καταγραφή, την συμπεριφορά των προϊσταμένων, των φαινομένων διχόνοιας-ομαδοποίησης των υπαλλήλων σε αρεστούς και μη (ακόμη και με άρωμα κομματικοποίησης), την άνιση και άδικη επιφόρτιση συγκεκριμένων εργαζομένων με περισσότερα καθήκοντα έναντι άλλων και τις καθημερινές διαμάχες μεταξύ τους (για όλους τους παραπάνω λόγους), δεν λάβαμε τίποτε άλλο παρά τις
διαβεβαιώσεις των υπευθύνων για την τάχιστη λύση τους.

Δυστυχώς, στον Δήμο Ρήγα Φεραίου και στην συγκεκριμένη υπηρεσία καθαριότητος εργάζεται μέλος της διοίκησης του Συλλόγου μας, εκλεγμένος με την ΔΑΣ-ΟΤΑ, ο οποίος τόσον καιρό «σφυρίζει αδιάφορα» και δεν έχει θέσει κανένα από τα παραπάνω σοβαρά θέματα που αποτελούν κίνδυνο για τους συναδέλφους μας.

Τέλος καλούμε την Επιθεώρηση Εργασίας να επιληφθεί των παραπάνω πολύ σοβαρών προβλημάτων λειτουργίας της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση