Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Καταδικάζει τη βιομηχανία μηνύσεων κατά δημοσιογράφων η ΛΑΕ Μαγνησίας
Καταδικάζει τη βιομηχανία μηνύσεων κατά δημοσιογράφων η ΛΑΕ Μαγνησίας

Καταδικάζει τη βιομηχανία μηνύσεων κατά δημοσιογράφων η ΛΑΕ Μαγνησίας

Με κτάπληξη, νησυχία και αποστροφή οι πολίτες του Βόλου παρακολουθούν όλες τις τελευταίες μέρες να κλιμακώνεται η βιομηχανία μηνύσεων και συλλήψεων δημοσιογράφων από τα στελέχη της ομάδας πλειοψηφίας του Δήμου Βόλου και τον ίδιο τον – σε αργία τελούντα – δήμαρχο.
Είναι μια εξέλιξη που αποτελεί την κορύφωση προηγούμενων υβριστικών και απαξιωτικών συμπεριφορών των τελευταίων μηνών (εκπορευόμενων από τους ίδιους) και προς άλλα θεσμικά πρόσωπα της πόλης.

Η ΛΑΕ Μαγνησίας καταδικάζει απερίφραστα και με κάθε τρόπο τέτοια νοσηρά φαινόμενα δίωξης της Ελευθεροτυπίας και της διαφορετικής άποψης και θεωρεί πως συνιστούν παροιμιώδη αυταρχικό κατήφορο και είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για τη  λειτουργία του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως βασικού και πρωταρχικού πυλώνα μιας δημοκρατικής κοινωνικής οργάνωσης.

Η ΛΑΕ Μαγνησίας στέκεται και θα σταθεί αποφασιστικά απέναντι σε τέτοιες πρακτικές ποινικοποίησης και δίωξης της αντίθετης άποψης που εκκολάπτουν φασισμό και προοιωνίζονται μαύρες μέρες για όσους έχουν συνηθίσει να σκέφτονται και να διαλέγονται μιλώντας ελεύθερα. Συμπαρίσταται ολόπλευρα στους διωκόμενους δημοσιογράφους.

Οφείλει όμως να διαπιστώσει πως τέτοια φαινόμενα δεν αποτελούν “κεραυνό εν αιθρία”, αλλά προκύπτουν και ενισχύονται από την εφαρμογή των μνημονίων και την καταστροφή που συντελείται τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας και σωρεύει , απελπισία και απόγνωση.  Θυμίζει πως την ίδια μνημονιακή πολιτική ασκεί και ασπάζεται επίσης ο έκπτωτος δήμαρχος Βόλου, του οποίου τα χέρια οπλίζει ο ίδιος ο “Καλλικράτης” με το απολύτως δημαρχοκεντρικό μοντέλο διοίκησης που επιβάλλει και την υπερεξουσιών στο πρόσωπο του -εκάστοτε- δημάρχου.

Και καθώς η ζωή και η καθημερινότητα στην Ελλάδα-αποικία του   έχουν εγκλωβιστεί στα μνημόνια, στους φόρους, στα χρέη και στον αγώνα για την επιβίωση, υπάρχει μια άλλη πτυχή της καθημερινότητας  που δυστυχώς περνά πολλές φορές σε δεύτερη μοίρα. Και αυτή δεν είναι κάποια άλλη παρά η ποιότητα της ς, έστω αυτής της αστικής, έστω αυτής της κουτσουρεμένης.

ια τους λόγους αυτούς, δεν νομιμοποιούνται σε καμιά περίπτωση τόσο οι τοπικοί αντιπρόσωποι της  ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ς όσο και των υπόλοιπων μνημονιακών πολιτικών και αυτοδιοικητικών σχημάτων να επιχειρούν να ξεπλύνουν τα κρίματα της πολιτικής τους μέσα από το δήθεν “δημοκρατικό” μέτωπο που προσπαθούν να στήσουν.
Η ΛΑΕ Μαγνησίας στέκεται και θα σταθεί με όλες της τις δυνάμεις στο πλάι όσων αγωνίζονται με τις πράξεις και με τα λόγια τους για να υπερασπίσουν τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια στην του Βόλου.

Καλεί τους πολίτες του Βόλου  σε αγωνιστική επαγρύπνηση για την υπεράσπιση της Ελευθεροτυπίας και της ελεύθερης έκφρασης, για την προάσπιση των δημοκρατικών κατακτήσεών τους, για τη των δικαιωμάτων τους απέναντι σε κάθε εξουσία (κυβερνητική είτε δημοτική), για την απαίτηση μιας αξιοβίωτης και ελεύθερης ζωής σε μια πόλη που δεν θα τους είναι ξένη.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση