Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Κατά του ΥΠΟΜΕΔΙ και της Μαρίνας Χρυσοβελώνη η ΝΟΔΕ Μαγνησίας της ΝΔ
Κατά του ΥΠΟΜΕΔΙ και της Μαρίνας Χρυσοβελώνη η ΝΟΔΕ Μαγνησίας της ΝΔ

Κατά του ΥΠΟΜΕΔΙ και της Μαρίνας Χρυσοβελώνη η ΝΟΔΕ Μαγνησίας της ΝΔ

Έναν χρόνο περίπου μετά την επίσκεψή του στον Βόλο και τις δεκάδες ανέξοδες εξαγγελίες που θα άλλαζαν τη φυσιογνωμία της Μαγνησίας, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χ. Σπίρτζης, επισκέφθηκε πάλι το ομό, αυτή τη φορά το Πήλιο που ακόμη μετράει τις πληγές του από τα .

Δεν θα περίμενε κανείς να κάνει απολογισμό για τις εξαγγελίες του, ούτε περιμένει κανείς από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΕΛ να υλοποιήσει κάποιο έργο στην περιοχή μας εκτός από να συμμετέχει σε συνεδριακές φιέστες και περιοδείες.

Σε έργα δεν τους βλέπουμε. Μόνο μπροστά σε μικρόφωνα και κάμερες, με ατέλειωτους μονολόγους, να αλληλοσυγχαίρονται για το μηδέν, να θριαμβολογούν για το τίποτα και να επιχειρούν επικριτικά να καλύψουν την ανυπαρξία τους, καταγγέλλοντας την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Μπέρδεψε τις ερπύστριες ο κ. Σπίρτζης.

Μπουλντόζες θέλει το Πήλιο όχι τανκς να ρίχνουν κανονιές στην Περιφέρεια. Τις πέτρες τις στοιβάζουν στις ρεματιές του Πηλίου, δεν τις έχουν για πετροπόλεμο.

Αντί απολογίας για τις τραγικές παραλείψεις σε έργα υποδομών στο Πήλιο, όπως και στην υπόλοιπη Μαγνησία, προσπάθησε να προκαλέσει ρήγματα στις δημιουργικές της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τους Δήμους.

Η πόλωση που επιχειρεί, εμπεδώνει παλιές-αναχρονιστικές νοοτροπίες, αλλά για ορισμένους υπηρετεί τον αγώνα επιβίωσης, επικράτησης και παραμονής στην εξουσία.

Διαψεύδεται πλήρως όταν ο ίδιος ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτης δήλωνε στα τοπικά ΜΜΕ ότι ‘'Η συν μας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι καθημερινή και αποτελεσματική, ειδικά μετά τις καταστροφές από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις.''

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ήταν από την πρώτη στιγμή στα χωριά του Πηλίου, που πλήττονταν για πολλές μέρες από , όχι μόνο με τη φυσική της παρουσία, αλλά και με και μηχανικούς.

Αντί να ευχαριστήσει τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την άψογη συν και στο θέμα της άμεσης αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κακοκαιρίας από την οποία το Υπουργείο του απουσίαζε, επιχειρεί με διχαστικό λόγο να καταστρέψει ένα ισχυρό μοντέλο δημιουργίας και ανάπτυξης που χτίζουν οι φορείς της Μαγνησίας, αυτοδιοικητικοί, παραγωγικοί κ.α., με γνωστή την απουσία της κεντρικής Διοίκησης.

Λόγια, λόγια, λόγια. Έργο μηδέν.

Η εμμονή σε θέσεις, δήθεν αναγκαίες για την ανάπτυξη, δεν εξυπηρετούν ούτε την οικονομία αφού δεν είναι ρεαλιστικές, ούτε αγγίζουν το στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης που ακολουθεί.

Είναι πραγματικά κωμικό να παρακολουθεί κανείς πως διαχειρίζονται τα κονδύλια, όταν τα λαμβάνουν κάποιοι που δεν γνωρίζουν τι έχουν και δεν μπορούν να μετρήσουν μέχρι το 33 (!). Η κ. Χρυσοβελώνη στη θέση της υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων έλαμψε με την απουσία της, στην πραγματική Τοπική Ανάπτυξη της Μαγνησίας, στις υποδομές και το οδικό δίκτυο του Πηλίου … αλλά ήταν σε συνεντεύξεις τύπου για εξαγγελίες όπου έμειναν τελικά ως λόγια του αέρα … Το ανύπαρκτο Υπουργείο της μέχρι και σήμερα, σταμάτησε και τις ήδη δρομολογημένες εργασίες αποκατάστασης της Περιφέρειας!

Όσο εξελισσόταν τα καιρικά φαινόμενα, οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή μας, εκλεγμένοι και μη, ναι, ήταν εκεί για να καταγράψουν, να προσφέρουν και να δώσουν λύσεις όσο ήταν εφικτό, δεν κρύβονταν για να βγουν μετά την βροχή όπως τα σαλιγκάρια…!!!

Ο πρώτος και κύριος στόχος του κ. Σπίρτζη και του κλιμακίου του, αιρετών και μη, δεν ήταν να λύσει το θέμα αλλά να φέρει σε δύσκολη θέση τη Νέα Δημοκρατία, πράγμα που δεν κατάφερε.

Δεν έχει η Μαγνησία ανάγκη από περιοδεύοντες “μάγους” και μια αδίστακτη παρέα που κάνει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία.

Δεν αντέχει η κοινωνία μας τον διχασμό, την οπισθοδρόμηση και οι πολίτες σύντομα θα αποφασίσουν μια μεγάλη και ουσιαστική πολιτική αλλαγή.

Αξίζουμε Καλύτερα.

 

Απάντηση Συντονιστικής Επιτροπής Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαγνησίας

 

 

Σε απάντηση στην κακοηθέστατη και αναληθέστατη ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Μαγνησίας σχετικά με την Μαρίνα Χρυσοβελώνη, πρώην Βουλευτή των ΑΝΕΛ, πρώην υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Περιφερειακή Σύμβουλο Θεσσαλίας Επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλία η Γη μας» πολιτεύτρια του Κινήματός μας και ήδη Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας, έχουμε να αναφέρουμε τα εξής:  Είναι ντροπή τα όσα ισχυρίζεστε σε βάρος της Μαρίνας Χρυσοβελώνη την στιγμή που η συντοπίτισσα πρώην υφυπουργός και βουλευτής λειτουργούσε όπως και συνεχίζει να λειτουργεί πάντοτε με γνώμονα το καλό του τόπου μας. Και δεν το λέμε μόνο εμείς αυτό, αλλά το μαρτυρούν οι παρεμβάσεις της, ανύπαρκτες για εσάς, υπαρκτές όμως για τους κατοίκους της Μαγνησίας και όχι μόνο.

Για να ενεργοποιήσουμε λοιπόν την αδρανή μνήμη σας θέτουμε υπόψιν σας ότι η πρώην υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών προέβη στις εξής παρεμβάσεις:

1)Εν σχέσει με τα έργα που εντάχθηκαν στο ΠΔΕ,
κατόπιν αιτημάτων που υποβλήθηκαν από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό και τοπικούς φορείς προς τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Δέδε, με αποτέλεσμα να επιτευχθεί η ένταξη στο ΠΔΕ πολλών έργων στην περιοχή της Θεσσαλίας και ειδικότερα: Η κατασκευή δύο κυκλικών κόμβων στην ΠΕΟ Λάρισας-Βόλου καιβ) Η δημιουργία 4 Σύγχρονων Ισόπεδων κόμβων στο Δήμο Βόλου (1.Δημαρχείο, 2. Τελωνείο, 3. Κτελ, 4. Λαρίσης)

  1. Υπήρξαν Επαναλαμβανόμενες Παρεμβάσεις της για την αποκατάσταση προηγούμενων καταστροφών του οδικού δικτύου Πηλίου λόγω σημειωθείσας επί θητείας της Θεομηνίας (προϋπολογισμού € 1.000.000,00) καθώς και
    για την αποκατάσταση της βατότητας της οδοποιίας στον Δήμο Αλμυρού λόγω προηγηθείσας θεομηνίας
  2. Υπήρξαν Παρεμβάσεις της εν σχέσει με τα Αλημμυρικά Έργα
    στο Δήμο Σκοπέλου (καθώς επίσης και για την χρηματοδότηση για την αποκατάσταση ζημιών στο Δήμο Σκοπέλου.
  3. Εν σχέσει με τα Σιδηροδρομικά Έργα στη Θεσσαλία, υπήρξαν οι ακόλουθες παρεμβάσεις :

α. Για την αναβάθμιση με ηλεκτροκίνηση της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισα- Βόλος (Ά&Β Φάση).Η υλοποίηση του έργου της ηλεκτροκίνησης και σηματοδότησης της υπάρχουσας σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισας-Βόλου συμπεριελήφθη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020 και ακολούθησε η εκ μέρους της Διαχειριστικής Αρχήςαποστολή προς την ΕΡΓΟΣΕ πρόσκλησης για υποβολή αίτησης χρηματοδότησής του από πόρους του ως άνω Προγράμματος.

β. Για την Παραλλαγή Χάραξης της Γραμμής Λάρισας-Βόλου.

Μετά από στενή συνεργασία της με τους βουλευτές και εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ στην Μαγνησία και συντονισμένες ενέργειές της με την Διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ και φυσικά με την απόλυτη στήριξη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη, η ΕΡΓΟΣΕ προέβη σε διερεύνηση της δυνατότητας υλοποίησης του προγραμματισμένου έργου της ηλεκτροκίνησης της γραμμής Λάρισα-Βόλου, με ταυτόχρονη αναβάθμιση και κανονικοποίηση της παλαιάς γραμμής στο τμήμα Σ.Σ. Λατομείου-Βόλου. Επίσης προωθήθηκε η υλοποίηση του προγραμματισμένου έργου της ηλεκτροκίνησης μαζί με την ταυτόχρονη παραλλαγή της χάραξης της παλαιάς γραμμής στο τμήμα Σ.Σ. Λατομείου – και η αναβάθμιση της γραμμής στο τμήμα ΒΙΠΕ Βόλου-Βόλος. Στο ανωτέρω πλαίσιο η ΕΡΓΟΣΕ υλοποίησε τις απαραίτητες διαδικασίες ωρίμανσης (μελέτες, περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις κλπ.) του ανωτέρω ευρύτερου έργου.

γ.Γραμμή Βόλος-Μηλιές: Προωθήθηκαν  εργασίες συντήρησης της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου-Μηλεώνκαθώς και ανακαίνισης των κτιρίων, σταθμών και στάσεων προϋπολογισμού €2.575.000,00.

Επίσης υπήρξε άριστη συνεργασία με όλους τους Δημάρχους της περιοχής προωθώντας παρεμβάσεις και έργα ουσίας για τις περιοχές τους. Ανάλογη συνεργασία επετεύχθη και με τους Συλλόγους της περιοχής μας όπου ικανοποιήθηκε πληθώρα αιτημάτων που της κοινοποιήθηκαν.  Και φυσικά υπήρξε άμεση επικοινωνία και στήριξη σε όλους τους τομείς ευθύνης, τόσο με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Θρ. Σταυριδόπουλο όσο και με την Πρόεδρο του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα.

Η παρουσία και το έργο του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρ. Σπίρτζη στο Πήλιο που χτυπήθηκε από αυτά τα ακραία φαινόμενα, έγινε την κατάλληλη στιγμή με καίριες προτάσεις και παρεμβάσεις και τον ευχαριστούμε θερμά γι' αυτό.

Ως Συντονιστική Επιτροπή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαγνησίας είμαστε περήφανοι που συμπορευόμαστε μαζί με την κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Επομένως, όσο κι αν πονάει, η λάμψη της …παρουσίας,  σας επιστρέφεται!

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση