Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Κατά της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων η πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Βόλου
Κατά της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων η πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Βόλου

Κατά της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων η πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Βόλου

της Ιωάννας Παπαδημητρίου

προέδρου του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Βόλου

Τον τελευταίο καιρό γίνονται γνωστά ολοένα και περισσότερα περιστατικά ουαλικής κακος ανηλίκων. Σεξουαλική κακο είναι οποιουδήποτε τύπου επαφή ενός ενήλικου με ένα παιδί, με στόχο τη σεξουαλική ικανοποίηση του ενηλίκου, ο οποίος έχει σε κάθε περίπτωση την αποκλειστική ευθύνη μιας τέτοιας πράξης.

Η ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων είναι από τα πιο ειδεχθή αδικήματα στα α της κοινής ς και δικαιολογημένα, καθώς τα παιδιά αποτελούν κατεξοχήν θύματα ανυπεράσπιστα και με μειωμένη ικανότητα αντίδρασης.

Εμπορία παιδιών σημαίνει κάθε πράξη ή συναλλαγή με την οποία ένα παιδί μεταβιβάζεται από οποιοδήποτε πρόσωπο ή ομάδα προσώπων σε άλλο πρόσωπο έναντι αμοιβής ή άλλου τιμήματος.

Παιδική πορνεία σημαίνει χρησιμοποίηση ενός παιδιού σε γενετήσιες δραστηριότητες έναντι αμοιβής ή άλλου τιμήματος.

Με αφορμή το προχθεσινό φρικιαστικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο Βόλο με δράστες έναν ιερωμένο και την μητέρα του ανηλίκου θύματος εκφράζω την οργή και καταδικάζω αυτή καθ'αυτή την πράξη αλλά κυρίως απευθύνονομαι στους Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου , τοπική Εκκλησία, Δήμο και Περιφέρεια του τόπου ς των δραστών να ενώσουν τις φωνές τους για την πιστή εφαρμογή του νόμου 3265/2007 που ορίζει : Τον αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρου στο ανήλικο θύμα.

Τη σύμπραξη κατά την ανάκριση παιδοψυχολόγου ή παιδοψυχίατρου, που λειτουργεί με εχέγγυα πραγματογνώμονα.

Την καταχώριση της κατάθεσης ανηλίκου θύματος σε ηλεκτρονικό μέσο. Την αποφυγή εμφάνισης του ανηλίκου θύματος σε ακροατήριο.

Την ψυχοδιαγνωστική εξέταση και θεραπεία του ανηλίκου θύματος και των δραστών του συγκεκριμένου εγκλήματος.

Την απαγόρευση δημοσίευσης του περιστατικού, που μπορεί να οδηγήσουν στην εξακρίβωση της ταυτότητας του ανηλίκου θύματος με την ανάλογων ποινικών κυρώσεων.

Την της ς καθ' όλη τη διάρκεια της ανηλικότητας και μετά την ενηλικίωση του θύματος επί τρία έτη για τα κακουργήματα και επί ένα έτος για τα πλημμελήματα.

Την εφαρμογή των ελληνικών ποινικών νόμων για τα εγκλήματα παιδικής πορνογραφίας και της διενέργειας ταξιδιών για την τέλεση συνουσίας ή άλλων ασελγών πράξεων σε βάρος ανηλίκου, που διαπράττονται από Έλληνες ή αλλοδαπούς -φαινόμενο γνωστό και διαδεδομένο ευρύτατα ως «σεξουαλικός τουρισμός».

Την τήρηση ευθύνης νομικών προσώπων με βαρύτατες διοικητικές . Την σύντομη εκδίκαση της υποθέσεως σε όλους τους βαθμούς δικαιοδοσίας για τις συγκεκριμένες πράξεις ώστε να μην υπερβεί τη διετία από την τέλεση ή διαπίστωσή της.

"Αλιεύοντας" την είδηση