Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / Κατά της μεταφοράς του στρατοπέδου “ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ” ο Δήμος Βόλου
Κατά της μεταφοράς του στρατοπέδου “ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ” ο Δήμος Βόλου

Κατά της μεταφοράς του στρατοπέδου “ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ” ο Δήμος Βόλου

Με ιδιαίτερες, δήθεν απόρρητες για εθνικούς λόγους, ενημερώσεις και με την τακτική του σαλαμιού, η κυβέρνηση του προχωρεί στη διάλυση του στρατοπέδου Γεωργούλα, στη Νέα Ιωνία, αδιαφορώντας για τα μείζονα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που θα έρθουν να προστεθούν σε μια περιοχή που ήδη υποφέρει (και) από τις δικές της επιλογές.

Η αυριανή στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου προφανώς οι μετέχοντες βουλευτές και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας απλώς θα ενημερωθούν για την ειλημμένη, και ήδη κρυφίως υλοποιούμενη σταδιακά, μεταφοράς της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, δείχνει και το μέγεθος της περιφρόνησης και της υποτίμησης των πολιτών του Βόλου και ευρύτερα της Μαγνησίας από τα υπουργικά και κοινοβουλευτικά στελέχη της κυβέρνησης , που το μόνο μέλημά τους είναι να υπακούν πειθήνια στις εκάστοτε εντολές για να διατηρούν τα προνόμιά τους, αδιαφορώντας πλήρως για τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα μιας ολόκληρης κοινωνίας, που θα στερηθεί ενός σημαντικού, για την αξιοπρεπή επιβίωσή της, πόρου, που πρόχειρα υπολογίζεται στα 20 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Ασφαλώς ουδείς θα τολμούσε, αν δεν ήταν καταγεγραμμένες και δημοσιοποιημένες οι αντιρρήσεις ανώτατων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων για τη συγκεκριμένη επιλογή της μεταφοράς και απομάκρυνσης της Ταξιαρχίας, να εκφράσει αντίθετη σε μια που αφορά τον κρίσιμο τομέα της Εθνικής Άμυνας. Επειδή, όμως, και η σκοπιμότητα και η ορθότητά της αμφισβητείται από ειδικούς, αλλά και επειδή επιλέγεται η συνήθης κουτοπόνηρη λογική της παραπλάνησης και εξαπάτησης των πολιτών, ζητούμε να σταματήσει άμεσα η εφαρμογή υλοποίησης του συγκεκριμένου σχεδιασμού.

Καλούμε τις δύο υφυπουργούς και τους άλλους δύο βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ να αρθούν επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων, να παραμερίσουν τις σκοπιμότητες που τους οδηγούν να θέτουν τα αγαθά που αποκτούν από τη νομή της εξουσίας υπέρ αυτών της πόλης και των πολιτών και να αντισταθούν, έστω και για μια φορά, στις επώδυνες μεθοδεύσεις σε βάρος της περιοχής μας.

Νεφελώδη, αόριστα και εν τέλει απατηλά επιχειρήματα, περί δήθεν αξιοποίησης του στρατοπέδου με Πανεπιστημιακές σχολές, και άλλες χρήσεις ή με την αντικατάσταση της Ταξιαρχίας με άλλες μονάδες, δεν πείθουν κανένα, αφού είναι εξόφθαλμο ότι για μια σειρά αντικειμενικούς λόγους, πρωτίστως οικονομικούς, είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν. Όσοι τα χρησιμοποιούν συνειδητά ή ασυνείδητα γίνονται συνεργοί της εξαπάτησης των πολιτών του Βόλου και της Μαγνησίας.

Καλούμε και τους υποψήφιους για το Δήμο Βόλου να τοποθετηθούν υπεύθυνα, καταθέτοντας συγκεκριμένες και μετρήσιμες,ως προς το χρόνο και το σκότος υλοποίησης, προτάσεις, άλλως ας στηρίξουν τη δική μας απαίτηση, που φρονούμε ότι είναι κοινή με αυτή της συντριπτικής πλειονότητας της κοινωνίας για άμεση διακοπή της διαδικασίας απομάκρυνσης και της παραμονής του στρατοπέδου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνταγματικός ο Νόμος Χατζηδάκη 4865/20 για την αναμόρφωση των Δασικών Χαρτών - https://t.co/1kZCRb35kQ… -

  • Συνάντηση Κ. Παπανάτσιου με εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας - https://t.co/J8FYmP5vU6… -

  • #συλλήψεις και πρόστιμα στη Μαγνησία #συλλήψεις - https://t.co/MzAQZUgiJQ -

"Αλιεύοντας" την είδηση