Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Κατά της δημοτικής αρχής ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ
Κατά της δημοτικής αρχής ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ

Κατά της δημοτικής αρχής ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ

Για τα θέματα της ΔΕΥΑΜΒ και του ηλεκτροφωτισμού

Το Δ/κο Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ . Μαγνησίας καταγγέλλει την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής Βόλου για  εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ , με κερασάκι , την ρίψη όλων των ευθυνών στους εργαζόμενους , λες και αυτοί διοικούν τα τελευταία 4  χρόνια τ.

Σε σχετική   τονίζεται: “Είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων της ΔΕΥΑΜΒ και καλούμε τη Δημοτική Αρχή να μη παίζει παιχνίδια στη πλάτη των εργαζομένων αλλά, αφού όπως συνεχώς διατυμπανίζει, αυτή διοικεί , να πάρει εκείνες τις αποφάσεις που θα έχουν ευρεία αποδοχή από το Δημοτικό Συμβούλιο και θα διασφαλίζουν τόσο τη βιωσιμότητα της Επιχείρησης όσο και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας .

Επιτέλους , αυτή η πόλη και οι πολίτες της , πρέπει να σταθούν  στο ύψος των περιστάσεων και να καταδικάσουν όλα αυτά , που με το περιτύλιγμα μιας ωραίας επικοινωνιακής χροιάς , από τα δεκανίκια του συστήματος που στηρίζει τη παρούσα δημοτική Αρχή , στέλνουν την πόλη , στην αγκαλιά των εργολαβικών συμφερόντων βορά των επιχειρηματικών επιδιώξεων της .

Εμείς οι εργαζόμενοι , με όσες δυνάμεις έχουμε, θα σταθούμε απέναντι σ΄αυτές τις επιδιώξεις , θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για το καλό της πόλης , όπως μας έχει τάξει ο όρκος που έχουμε δώσει , αλλά θα στηλιτεύουμε αυτά που γίνονται δήθεν για το καλό των πολιτών της , μπαίνοντας ανάχωμα στις επιδιώξεις αυτών που μας διοικούν” .

Για τον ηλεκτροφωτισμό

Επίσης ο Σύλλογος εργαζομένων στους ΟΤΑ του  ομού Μαγνησίας καταγγέλλει στην  τοπική κοινωνία την της Δημοτικής Αρχής Βόλου να εκχωρήσει έσοδα από τα ανταποδοτικά των δημοτών για τις υπηρεσίες ηλεκτροφωτισμού, σε ιδιώτες εργολάβους μέσω σύμβασης παροχής υπηρεσιών.

Η σύμβαση θα είναι για δώδεκα (12) χρόνια, το ύψος της παραχώρησης 18.000.000 ευρώ ενώ οι εργασίες που προβλέποντας είναι το πάγιο αντικείμενο της υπηρεσίας ηλεκτροφωτισμού, το οποίο μπορεί να υλοποιηθεί με ένα άλλο σωστό προγραμματισμό, την αντίστοιχη εξοικονόμηση και τις δυνατότητες που δίνει ο νόμος στην  υπηρεσία.

Πρόκειται για μια ασύμφορη στους δημότες η οποία απλώς εξυπηρετεί εργολαβικά συμφέροντα και τις σχετικές ιδιοτέλειες, ενώ ταυτόχρονα απαξιώνει τις υπηρεσίες που οφείλει ένας δήμος να παρέχει στους δημότες του.

Έρχεται δε ως συνέχεια και άλλων ανάλογων “πρωτοβουλιών” της παρούσης δημοτικής αρχής σε τομείς όπως τα απορρίματα (εργοστάσιο καύσης ΧΥΤΑ) και το (επιλογής εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ), που αναδεικνύουν τους “δημοτικούς άρχοντες” του Βόλου σε πρωτοπόρους της οπισθοδρόμησης υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων σε βασικά κοινωνικά αγαθά και την ανάγκη δημόσιας παροχής και αναβάθμισής τους.

Καλούμε την δημοτική αρχή να αποσύρει και να ακυρώσει την απόφασή της, την οποία έλαβε μόνη της απομονωμένη από το σύνολο της αντιπολέτευσης και να συνεργαστεί με την υπηρεσία και τους εργαζόμενους του Δήμου για την καλύτερη παρ του υ τους, αντί συνεχώς να επιτέθεται για οποιοδήποτε θέμα διχαστικά και παραπλανητικά στους εργαζόμενους και σε όσους διαφωνούν με τις αντικοινωνικές επιλογές της.

Εμείς ζητάμε τα παραμείνει ο δημόσιος χαρακτήρας των υπηρεσιών του Δήμου μας και την πρόσληψη μόνιμου πρσωπικού για την εξυπηρέτηση των δημοτών”.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση