Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Κατά της δημοτικής αρχής ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ
Κατά της δημοτικής αρχής ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ

Κατά της δημοτικής αρχής ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ

Για τα θέματα της ΔΕΥΑΜΒ και του ηλεκτροφωτισμού

Το Δ/κο Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας καταγγέλλει την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής Βόλου για  εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ , με κερασάκι , την ρίψη όλων των ευθυνών στους εργαζόμενους , λες και αυτοί διοικούν τα τελευταία 4  χρόνια τώρα.

Σε σχετική ανακοίνωση  τονίζεται: “Είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων της ΔΕΥΑΜΒ και καλούμε τη Δημοτική Αρχή να μη παίζει παιχνίδια στη πλάτη των εργαζομένων αλλά, αφού όπως συνεχώς διατυμπανίζει, αυτή διοικεί , να πάρει εκείνες τις αποφάσεις που θα έχουν ευρεία αποδοχή από το Δημοτικό Συμβούλιο και θα διασφαλίζουν τόσο τη βιωσιμότητα της Επιχείρησης όσο και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας .

Επιτέλους , αυτή η πόλη και οι πολίτες της , πρέπει να σταθούν  στο ύψος των περιστάσεων και να καταδικάσουν όλα αυτά , που με το περιτύλιγμα μιας ωραίας επικοινωνιακής χροιάς , από τα δεκανίκια του συστήματος που στηρίζει τη παρούσα δημοτική Αρχή , στέλνουν την πόλη , στην αγκαλιά των εργολαβικών συμφερόντων βορά των επιχειρηματικών επιδιώξεων της .

Εμείς οι εργαζόμενοι , με όσες δυνάμεις έχουμε, θα σταθούμε απέναντι σ΄αυτές τις επιδιώξεις , θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για το καλό της πόλης , όπως μας έχει τάξει ο όρκος που έχουμε δώσει , αλλά θα στηλιτεύουμε αυτά που γίνονται δήθεν για το καλό των πολιτών της , μπαίνοντας ανάχωμα στις επιδιώξεις αυτών που μας διοικούν” .

Για τον ηλεκτροφωτισμό

Επίσης ο εργαζομένων στους ΟΤΑ του  Νομού Μαγνησίας καταγγέλλει στην  τοπική κοινωνία την απόφαση της Δημοτικής Αρχής Βόλου να εκχωρήσει έσοδα από τα ανταποδοτικά τέλη των δημοτών για τις υπηρεσίες ηλεκτροφωτισμού, σε ιδιώτες εργολάβους μέσω σύμβασης παροχής υπηρεσιών.

Η θα είναι για δώδεκα (12) χρόνια, το ύψος της παραχώρησης 18.000.000 ευρώ ενώ οι εργασίες που προβλέποντας είναι το πάγιο αντικείμενο της υπηρεσίας ηλεκτροφωτισμού, το οποίο μπορεί να υλοποιηθεί με ένα άλλο σωστό προγραμματισμό, την αντίστοιχη εξοικονόμηση και τις δυνατότητες που δίνει ο νόμος στην  υπηρεσία.

Πρόκειται για μια απόφαση ασύμφορη στους δημότες η οποία απλώς εξυπηρετεί εργολαβικά συμφέροντα και τις σχετικές ιδιοτέλειες, ενώ ταυτόχρονα απαξιώνει τις υπηρεσίες που οφείλει ένας δήμος να παρέχει στους δημότες του.

Έρχεται δε ως συνέχεια και άλλων ανάλογων “πρωτοβουλιών” της παρούσης δημοτικής αρχής σε τομείς όπως τα απορρίματα (εργοστάσιο καύσης ΧΥΤΑ) και το νερό (επιλογής εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ), που αναδεικνύουν τους “δημοτικούς άρχοντες” του Βόλου σε πρωτοπόρους της οπισθοδρόμησης υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων σε βασικά κοινωνικά και την ανάγκη δημόσιας παροχής και αναβάθμισής τους.

Καλούμε την δημοτική αρχή να αποσύρει και να ακυρώσει την απόφασή της, την οποία έλαβε μόνη της απομονωμένη από το σύνολο της αντιπολέτευσης και να συνεργαστεί με την υπηρεσία και τους εργαζόμενους του Δήμου για την καλύτερη παραγωγή του έργου τους, αντί συνεχώς να επιτέθεται για οποιοδήποτε θέμα διχαστικά και παραπλανητικά στους εργαζόμενους και σε όσους διαφωνούν με τις αντικοινωνικές επιλογές της.

Εμείς ζητάμε τα παραμείνει ο δημόσιος χαρακτήρας των υπηρεσιών του Δήμου μας και την μόνιμου πρσωπικού για την εξυπηρέτηση των δημοτών”.

 

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον ΟΛΒ ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς #ΜαργαρίτηςΣχοινάς… - https://t.co/nQrNwaVaQW -

  • Ασφαλτοστρώσεις σε #Αργαλαστή και Άφησσο #Αργαλαστή #Άφησσος - https://t.co/LsNB98NAo8 -

  • «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα - https://t.co/VThtEBZlRC… -

"Αλιεύοντας" την είδηση