Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / Κατά μελών της παράταξης Μηχανικών Αναγέννηση η Νάνσυ Καπούλα
Κατά μελών της παράταξης Μηχανικών Αναγέννηση η Νάνσυ Καπούλα

Κατά μελών της παράταξης Μηχανικών Αναγέννηση η Νάνσυ Καπούλα

Οι φλύαρες και ανούσιες δηλώσεις των κ.κ. Κώστα Καραγιάννη και Γιάννη Αρέθα, οι οποίοι τυχαίνει να είναι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Βόλου, σχετικά με τους κυκλικούς κόμβους, φαίνεται πως είναι αντίστοιχες των εγκρίσεων που λένε ότι διαθέτουν στην υπηρεσία τους για το έργο.

Γι’ αυτό άλλωστε και ο ΟΣΕ μήνυσε το Δήμο Βόλου για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και η, κατά τα λεγόμενά τους, άρτια μελέτη οδήγησε τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών στο αυτόφωρο και στη συνέχεια στον Εισαγγελέα. Αν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι θεωρούν ότι υλοποιούνται έτσι τα έργα, τότε οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι θα χρειαστούν στο εργοτάξιο και δικηγόρο, για κάθε ενδεχόμενο.

Στο μεταξύ, η πόλη αντιμετωπίζει ένα αφόρητο κυκλοφοριακό χάος, μέχρι να μάθουν ορισμένοι όσα γνωρίζουν ακόμη και οι πρωτοετής φοιτητές του Πολυτεχνείου, αλλά και κάθε συνετός πολίτης. Δηλαδή, την έννοια της ιδιοκτησίας, και να μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά των δικαιωμάτων, επί του εδάφους, μεταξύ της δικής τους ιδιοκτησίας και του γείτονα!

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που η πόλη πληρώνει το τίμημα για να συμπληρώσουν τις γνώσεις τους κάποιοι. Όλοι θυμούνται το έργο των ποδηλατοδρόμων το οποίο πληρώθηκε από τους δημότες Βόλου για να κατασκευαστεί και ξανά από τους δημότες Βόλου, για να αποξηλωθεί. Μάλλον κι εκεί είχαν λειτουργήσει με τον ίδιο άρτιο τρόπο!

Αναφορικά με τη σύμβαση η άρτια και πάλι μελέτη τους, έχει ως αποτέλεσμα να «ξεφύγουν» από την αρχική σύμβαση του έργου, που ήταν 700.000 ευρώ, και να ζητούν ακόμη 350.000 ευρώ για την ολοκλήρωσή του. Είναι απορίας άξιο που βλέπουν την ευστοχία της αρχικής μελέτης οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Βόλου, όταν απαιτούνται ακόμη 350.000 ευρώ για το ίδιο έργο. Εκτός αν θεωρούν ότι τα ποσά αυτά είναι αμελητέα και ανάξια λόγου και προβληματισμού επειδή τα πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες.

Μάλιστα οι αρμόδιοι του Δήμου Βόλου εμφανίστηκαν στην πρώτη συνεδρίαση του Τεχνικού Συμβουλίου χωρίς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, γεγονός που κατέδειξε και ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ Μαγνησίας. Τελικά επανήλθαν σε νέα συνεδρίαση, μετά τις υποδείξεις των μελών του Τεχνικού Συμβουλίου και κατέθεσαν όσα προβλέπονται από το νόμο για τα δημόσια έργα. Ευτυχώς αυτό το «σεμινάριο» για τη νομοθεσία που έμμεσα τους προσέφεραν τα μέλη του Τεχνικού Συμβουλίου ήταν ανέξοδο και δεν στοίχισε στην πόλη.

Κι επειδή την ανακοίνωση οι κ.κ. Καραγιάννης και Αρέθας την υπογράφουν ως εκπρόσωποι της παράταξης, με την οποία κατήλθαν στις εκλογές του ΤΕΕ Μαγνησίας και τη χρησιμοποιούν ως όχημα για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους, για την εμπλοκή τους στο έργο των κυκλικών κόμβων, θα τους υπενθυμίσω ότι και τους δύο έχουμε να τους δούμε από τις εκλογές του Φεβρουαρίου του 2017, τότε που πάσχιζαν για να αναδειχθούν στην προεδρεία του ΤΕΕ με τα γνωστά, δυσμενή γι’ αυτούς, αποτελέσματα.

Έκτοτε έχασαν το ενδιαφέρον για το ΤΕΕ Μαγνησίας και τους συναδέλφους μας και όλοι θεωρήσαμε ότι τουλάχιστον το είχαν ξεπεράσει… Για την προσφορά τους, άλλωστε, κρίθηκαν στις εκλογές του φορέα μας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μνήμη Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου - https://t.co/029Gw2OSvG -

  • Εκοιμήθη ο αρχιμανδρίτης Αιμιλιανός Καζαντζίδης #ΑιμιλιανόςΚαζαντζίδης - https://t.co/rhTIZHncYd -

  • Τρία νέα έργα ύψους 5,3 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #Αλμυρός - https://t.co/NDozQyXZ1c -

"Αλιεύοντας" την είδηση