Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Κατά Φάμελλου η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας
Κατά Φάμελλου η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας

Κατά Φάμελλου η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας

Μπροστά στην ομόθυμη σχεδόν συμπαράταξη των φορέων του Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΕΤ, ο κ. αναγκάστηκε να προβεί σε μακροσκελείς δηλώσεις για να δικαιολογήσει το που διαπράττει σε βάρος της υγείας των πολιτών. Μόνο που κανένα δεν πείθουν οι δηλώσεις αυτές. ιατί η αλήθεια είναι αμείλικτη. Προτίμησε βέβαια να συναντηθεί ο σοσιαλιστής υπουργός με τους τσιμεντοβιομηχάνους και όχι με τους φορείς και τους του Βόλου! Φαίνεται ότι εκλεκτικές συγγένειες των ωθούν προς τα εκεί, ενώ ο Βόλος ακόμα τον περιμένει για ένα διάλογο για το μεγάλο πρόβλημα της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ.

Το μόνο θετικό που βγαίνει από τις δηλώσεις του κ. Φάμελλου είναι η του κοινού στην περιβαλλοντική πληροφόρηση, μόνο που αυτό δεν απαλλάσσει την πόλη του Βόλου από τις καρκινογόνες ουσίες που θα διαχέονται στην ατμόσφαιρα, οι οποίες βέβαια δεν μετρούνται on line.

Η καύση σκουπιδιών δεν έχει καμία σχέση με την κυκλική οικονομία, όπως επιχειρεί να παρουσιάσει ο κ. , ενώ έχει σταματήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση η για τα σκουπίδια και η δεν παίρνει πλέον πλαστικό για ανκύκλωση, όπως έκανε αρκετό καιρό τώρα. Και σαν τους καλογέρους βαφτίζει τα σκουπίδια RDF ο κ. Φάμελλος για να γίνει πιο εύπεπτος ο καρκίνος για τους πολίτες.

Όλοι πλέον γνωρίζουν ότι η των τσιμεντοβιομηχανιών δεν είναι κατάλληλη για ασφαλή καύση RDF και οι προβλεπόμενες βελτιώσεις του τεχνολογικού εξοπλισμού της ΑΓΕΤ αφορούν ταινιόδρομους για μεταφορά υλικού προς καύση και όχι βελτίωση του εξοπλισμού για ασφαλή καύση.

Η τοπική κοινωνία δεν περιμένει τίποτα από τον κ. Φάμελλο. Έχει λάβει τις αποφάσεις της και θα τις εκφράσει στο συλλαλητήριο που προγραμματίζεται για τις 5 Μαΐου στο Βόλο.

"Αλιεύοντας" την είδηση