Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Κ.Παπανάτσιου: Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι πιο επίκαιρος, αλλά και πιο αναγκαίος από ποτέ
Κ.Παπανάτσιου: Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι πιο επίκαιρος, αλλά και πιο αναγκαίος από ποτέ

Κ.Παπανάτσιου: Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι πιο επίκαιρος, αλλά και πιο αναγκαίος από ποτέ

Μνήμης γι τ Θύματα του Ολοκαυτώματος και Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος σήμερα, 27-01-, από το ναζιστικό καθεστώς, κατά τον Πόλεμο.

Η ημέρα μνήμης των 6.000.000 θυμάτων του Ολοκαυτώματος, έρχεται να μας υπενθυμίσει τη πιο μαύρη σελίδα στην της ανθρωπότητας. Τα τα του Ολοκαυτώματος εκδιώχθηκαν λυσσαλέα, οι περιουσίες και τα τους υφαρπάχτηκαν βιαίως, καταδικάστηκαν σε εγκλεισμό σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και υποχρεωτική , υπέστησαν βασανιστήρια και τελικά οδηγήθηκαν μαζικά στο θάνατο.

Με βασικό αφήγημα την «κατωτερότητά τους» και την «πιθανή που αποτελούν», η εξόντωση βασίστηκε στον εμπεδωμένο στην Ευρώπη αντισημιτισμό, σε ρατσιστικά κίνητρα δηλαδή και εκστρατεία μίσους.

Ενισχύοντας την ιστορική μνήμη και αλήθεια, απέναντι στο ρατσισμό, τον αντισημιτισμό και το μίσος, απέναντι στις θεωρίες και τις πρακτικές των διακρίσεων ο αντιφασιστικός αγώνας είναι πιο επίκαιρος, αλλά και πιο αναγκαίος από ποτέ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση