Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Είστε ανεπιθύμητοι για τον Νομό την πόλη και τις γειτονιές μας
Είστε ανεπιθύμητοι για τον Νομό την πόλη και τις γειτονιές μας

Είστε ανεπιθύμητοι για τον Νομό την πόλη και τις γειτονιές μας

του Γιάννη Κάϊρα
του Δ.Σ του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων
και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας

Με έκπληξη αφού είδαμε τη συνέντευξη τύπου των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας να εκφράζουν μια πραγματικότητα παράλληλου σύμπαντος για την Μαγνησία, ακούσαμε ότι θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Ρήγα στην πλατεία ελευθερίας στις 30 Ιουνίου.

Αφού πρώτα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πέρυσι το καλοκαίρι ξεπούλησε και πρόδωσε ένα λαό που στάθηκε με αξιοθαύμαστη αξιοπρέπεια μπροστά στους εκβιασμούς που του ασκήθηκαν από θεούς και δαίμονες, λέγοντας ΟΧΙ με ένα συντριπτικό ποσοστό 62%…

Αφού αμέσως μετά ψήφισε το 3ο Μνημόνιο κόντρα στο πρόγραμμα με το οποίο εξελέγη ο ΣΥΡΙΖΑ τον Γενάρη του 15, πραξικοπηματικά, ανέτρεποντας τη λαϊκή εντολή και με τη συνεπικουρία των παλαιών μνημονιακών δυνάμεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ.
Αφού πέρασαν και 4ο Μνημόνιο υποχωρώντας σε κάθε απαίτηση των υπαλληλίσκων της και του ΔΝΤ…
Μετά συνέχισαν με απίστευτο κυνισμό να εφαρμόζουν το αντίθετο ακριβώς από αυτό που εξήγγηλαν ως αντιπολίτευση:

• Ξεπουλώντας μέρα με τη μέρα όλη τη δημόσια περιουσία στους ξένους τοκογλύφους δανειστές και στη ντόπια οικονομική ελίτ

• Διαλύοντας κάθε έννοια κοινωνικού κράτους και καταργώντας ακόμα και τα στοιχειώδη δικαιώματα στην εργασία και στην ασφάλιση…

• Καθιστώντας το Σύνταγμα κουρελόχαρτο, βάζοντας τέλος ακόμα και σε αυτή την τυπική λειτουργία της Βουλής, παραδίδοντας την εκτελεστική στους ‘'Θεσμούς'' και μετατρέποντας τη χώρα σε προτεκτοράτο…

• Καταργώντας κάθε έννοια εθνικής και λαικής κυριαρχίας, καταργώντας την ίδια τη Δημοκρατία στη χώρα

• Διώχνωντας τη νεολαία προς το δρόμο της μετανάστευσης στο εξωτερικό

Κι όμως έχουν μεγάλο θράσσος μετά το κλείσιμο των εργοστασίων της Coca-Cola, του Ιμάντα και του καταστήματος της Ηλεκτρονικής την ανεργία στα ύψη στον νομό μας, να προσπαθούν να υποτιμήσουν ξανά την νοημοσύνη του λαού της Μαγνησίας.

Οι άνθρωποι που διαλύουν τη ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων, δεν έχουν καν τη συναίσθηση αυτών που λένε και αρχίζουν να θυμίζουν περισσότερο εργολάβους που θα «μοιράσουν» τις νέες δουλειές και το νέο ΕΣΠΑ, παρά κυβερνητικά στελέχη.

Αφού πρώτα άπλωσαν, μαζί με τα προηγούμενα παλαιομνημονιακά , δυστυχία στο λαό μας, έρχονται σήμερα να κάνουν πολιτικό εμπόριο πάνω στην ίδια την καταστροφή της χώρας, τάζοντας ‘'΄΄ πάνω στα ερείπια, διαφημίζοντας τα ΄΄υποστηρικτικά΄΄ κεφάλαια, χτίζοντας τις συμμαχίες τους και οικοδομώντας μια σχέση εκπροσώπησης με τα λαικά στρώματα που θα βασίζεται στο μοίρασμα της φτώχιας, σε δουλειές πείνας και υπερεκμετάλλευσης και σε ένα τρόπο διαμεσολάβησης που καθόλου δε θα διαφέρει από το πελατειακό σύστημα που ήταν στημένο στην χώρα για 10-ετίες. Πατώντας κυριολεκτικά πάνω στην ανάγκη επιβίωσης των ανθρώπων που σήμερα καταστρέφουν.

Έτσι, ενώ φτωχοποιούν τα 2/3 της κοινωνίας, έρχονται σήμερα σα να μη συμβαίνει τίποτα να μας πουν ότι τη σώζουν !
Ετοιμάζοντας μάλιστα από Σεπτέμβρη νέες απίστευτες επιθέσεις στην εργασία, αφαιρώντας της κάθε συλ κατάκτηση, καταργώντας τον 13ο και 14ο μισθό και στον ιδιωτικό τομέα και νομοθετώντας την πλήρη, πλέον, απελευθέρωση των απολύσεων.

Την ίδια ώρα δεν βρίσκουν να πουν ούτε μια κουβέντα για τις αντιδημοκρατικές και μισητές πολιτικές των αφεντικών τους στο εξωτερικό.

Δεν βρίσκουν να πουν τίποτα για τις ουρές ανέργων στον ΟΑΕΔ και στα κοινωνικά συσσίτια της πόλης μας.
Δεν βρίσκουν να πούνε τίποτα για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες της πόλης μας που σβήνουν παρά μόνο ειρωνίες των Βουλευτών τους.

Δεν βρίσκουν κάτι να πούνε για το ελάχιστο εγγυημένο κοινωνικό εισόδημα που έχασε ξανά η Μαγνησία, για την μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων στην εμπορική αγορά του Βόλου που είναι το ενοικιάζεται / πωλείται.
Ούτε και μια λέξη αλληλεγγύης για τους Γάλλους εργαζόμενους που παλεύουν ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές του Ολάντ, του φίλου του .

Και τέλος έχουν το θράσσος να μιλούν για τους πρόσφυγες και τον πόλεμο που τους προκάλεσε. Αυτοί που έκαναν τον πόλεμο έχουν όνομα. Αυτοί που κατέστρεψαν ολόκληρους λαούς όπως το Ιράκ, την Λιβύη, και την Συρία και αυτοί που επιτίθενται στο Αφγανιστάν, αυτοί που αιματοκύλησαν και κατέστρεψαν το Σουδάν και την Σομαλία, που έχουν ολόκληρες Ηπείρους, όπως η Αφρική μέσα στην αφόρητη πείνα και την βαρβαρότητα, έχουν όνομα, είναι ο Ιμπεριαλισμός, είναι οι και η Ε.Ε, είναι το ISIS που το έφτιαξαν, το εξόπλισαν και το εκγύμνασαν, μαζί με τους ς, την Σαουδική Αρα, το Ισραήλ και όλους τους άλλους.
Για όλους τους παραπάνω λόγους λοιπόν, σε σας που καταστρέφετε τις ζωές μας και τον τόπο μας, σας λέμε:
Είστε ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ κύριοι και κυρίες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στον νομό στην πόλη μας και στις γειτονιές μας!

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση