Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Οικολόγοι Πράσινοι κατά Σ. Φάμελλου
Οικολόγοι Πράσινοι κατά Σ. Φάμελλου

Οικολόγοι Πράσινοι κατά Σ. Φάμελλου

 “Ο οργανωμένος αποπροσανατολισμός για το κυνήγι δεν πείθει”

Σχετικά με την του αν.υπουργού για την έναρξη  του κυνηγιού οι Οικολόγοι Πράσινοι επισημαίνουν τη φανερά φιλοκυνηγετική στάση του υπουργού και υπενθυμίζουν ότι ο υπουργός ούτε ανεξέλεγκτος είναι ούτε, πολύ περισσότερο, κινείται εκτός πολιτικής των συγκυβερνώντων κομμάτων με την ψήφο των οποίων βρίσκεται στη θέση του υπουργού αφού αυτά δίνουν τη θεσμική δυνατότητα να τον ορίζει ο εκλεγόμενος Πρωθυπουργός ως υπουργό.

Το ότι ο  αν.υπουργός Περιβάλλοντος συμμερίζεται την «ευχαρίστηση» των κυνηγών από την πρώτη μέρα κυνηγιού αποτελεί περιφρόνηση του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας που δεν αξιολογεί τη φύση μέσω της «κυνηγετικής κάρπωσης». Το ότι το Υπουργείο αναφέρθηκε σε «ικανοποιητικούς αριθμούς θηραμάτων» δήθεν συλλέγοντας και αναλύοντας μέσα σε 24 ώρες, στοιχεία από όλη τη χώρα, ενώ οφείλει να είναι ουδέτερο και σχολαστικό, αποτελεί όχι μόνο απλή υιοθέτηση της κυνηγετικής προπαγάνδας, αλλά απόλυτο λαϊκισμόεπίδειξη άγνοιας και απαξίωση τόσο της επιστημονικής κοινότητας όσο και των υπηρεσιών του υπουργείου  του που εκπονούν μακροχρόνια και επίπονα προγράμματα προσδιορισμού των πληθυσμών και της κατάστασης διατήρησης της άγριας ζωής της χώρας.

Παράλληλα η στάση του αν. υπουργού στην επίθεση της αρκούδας στον κυνηγό δείχνει απόλυτη άγνοια των υποχρεώσεών του. Μετά από ένα τέτοιο συμβάν, δουλειά του Υπουργείου Περιβάλλοντος είναι να εξηγήσει τι σκοπεύει να κάνει για την του απειλούμενου είδους από τα συνεπακόλουθα τέτοιων συμβάντων και όχι μόνο να ευχηθεί στους κυνηγούς να μην έχουν ατυχή συμβάντα στο χόμπι τους.

Τέλος, ο αν.υπουργός θα πρέπει να καταλάβει ότι το οικολογικό κίνημα δεν αποπροσανατολίζεται με τις εξαγγελίες περί ανακύκλωσης φυσιγγίων, καθ΄ υπόδειξη των ίδιων των κυνηγών με σκοπό τη ενός περιβαλλοντικού προφίλ ή μάλλον άλλοθι σε μια δραστηριότητα όπως το κυνήγι το οποίο, ενώ αποδεδειγμένα αποτελεί για την άγρια φύση, ασκείται με ολοένα και πιο αδύναμο κρατικό έλεγχο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση