Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Η ξεπερασμένη πρακτική της «δωρεάς» της ΑΓΕΤ και οι πρόθυμοι βαστάζοι βουλευτές της ΝΔ
Η ξεπερασμένη πρακτική της «δωρεάς» της ΑΓΕΤ και οι πρόθυμοι βαστάζοι βουλευτές της ΝΔ

Η ξεπερασμένη πρακτική της «δωρεάς» της ΑΓΕΤ και οι πρόθυμοι βαστάζοι βουλευτές της ΝΔ

του

Αλέκου Χατζηχαραλάμπους,

μέλος της Πρωτοβουλίας NO BURN

Το πόσο προβλέψιμοι μπορούν να γίνουν οι μεγαλόσχημοι υπεύθυνοι επί των δημοσίων σχέσεων της ΑΕΤ – Lafarge μπορεί να αποδοθεί άνετα με το λήμμα «γραφικός», αφού η κατ' επίφαση «δωρεά» είναι μια πρακτική με παρελθόν και συγκεκριμένα από τότε που ο και η εισέπνεαν με το τσουβάλι κλινκερόσκονη και τσιμεντόσκονη.

Κανείς νοήμων άνθρωπος δεν θα πέσει στην παγίδα να θεωρήσει ή να αναλύσει το θετικό ή το αλτρουιστικό στοιχείο τέτοιων ενεργειών.

Αντίθετα, θα αναζητήσει τη σκοπιμότητα, την πρόθεση και το υλικό ή ηθικό κέρδος που θα αποκομίσει η εταιρεία από αυτή την ενέργεια.

ιατί καμία ενέργεια από εταιρεία που αποσκοπεί στη συνεχή μεγιστο των κερδών της με κάθε τρόπο δεν γίνεται χωρίς να αποσκοπεί σε κέρδος.

Το κίνημα ενάντια στην καύση σκουπιδιών κλιμακώνεται σε όλη την Ελλάδα. Τα επιχειρήματα για το ορθό της καύσης καταρρίπτονται το ένα μετά το άλλο. Η ΑΓΕΤ δράττεται της ευκαιρίας, μεσούσης της χειρότερης υγειονομικής ς, και «επιτίθεται» με μία κίνηση που στοχεύει στο θυμικό και στα κοινωνικά αντανακλαστικά της κοινωνίας του Βόλου.

Ενώ κατακλύζει τον αέρα και το πάνω και γύρω από την πόλη με καρκινογόνες ουσίες, φιλοδοξώντας να τις πολλαπλασιάσει, προπαγανδίζει ότι συμβάλει στη μείωση των σκουπιδιών με σύγχρονες και φιλοπεριβαλλοντικές μεθόδους, με απώτερο σκοπό να χειραγωγήσει τους .

Με τον ίδιο τρόπο προβαίνει σε δωρεές στον τομέα της Υγείας για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και να αποκτήσει ηθικό πλεονέκτημα σε σχέση με αυτό που όλα τα Ιατρικά ερευνητικά κέντρα βοούν: ότι η μεταδοτικότητα των ιών του αναπνευστικού και η θνησιμότητα των ασθενών πολλαπλασιάζεται όταν η είναι επιβαρυμένη ήδη με τοξικές ουσίες, όπως διοξίνες, φουράνια, PM 2.5 κ.λπ.

Αυτό όμως που είναι για γέλια και για κλάματα είναι ο κομπασμός των τοπικών βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος ότι με δικές τους ενέργειες και χάρη στην καλή συνεργασία με τη διοίκηση του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗ εξασφάλισαν την δωρεά.

Δεν θα τους χαρακτηρίζαμε σφουγκοκωλάριους, αλλά ανεύθυνους πολιτικάντηδες,  που με τη δική τους συνδρομή νομιμοποιείται το έγκλημα που παραλάβανε και του δίνουν συνέχεια.

Ψηφίζουν με μοναδικό γνώμονα την υπόσχεση που δώσανε να υπηρετήσουν ένα οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό κοσμοθεώρημα που έχει υπαγορευτεί από την ελίτ του κέρδους και τους λομπίστες των χρηματοπιστωτικών κέντρων.

Ψηφίζουν απνευστί το νέο Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ), περιβαλλοντοκτόνα νομοσχέδια, νομοσχέδια που «καίνε» την ανακύκλωση κ.λπ.

Το καλό της πόλης, όπως το ορίζουν και απαιτούν οι του Βόλου, το γράφουν στα παλιά σινιέ παπούτσια τους.

Με αυτές τους τις ενέργειες (όχι ότι περιμέναμε και κάτι άλλο) είναι απέναντί μας. Τους θεωρούμε και είναι κοινωνικοί μας εχθροί. Όσο και αν προσπαθούν να μας αποπροσανατολίσουν και να δημιουργήσουν σύγχυση στην πόλη, εμείς θα είμαστε εδώ για να τους αποκαλύπτουμε. Είναι κι αυτό μέρος του αγώνα που δίνουμε για να λάμψει η αλήθεια και να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση