Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / Η τελευταία πρόσκληση προς τους  απολωλότες δημοτικούς συμβούλους
Η τελευταία πρόσκληση προς τους  απολωλότες δημοτικούς συμβούλους

Η τελευταία πρόσκληση προς τους  απολωλότες δημοτικούς συμβούλους

Του Γιώργου Μουλά, προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βόλου

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Βόλου την προσεχή Δευτέρα 22 Απριλίου 2019 με πάρα πολλά θέματα λίγο πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου των δημοτικών εκλογών. Ως γνωστόν, στο επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι η νέα δημοτική αρχή αναλάβει, οι συνεδριάσεις είναι περιορισμένες και μόνο για αναγκαία θέματα.

Το θλιβερό θέαμα των πολλών κενών θέσεων στο χώρο της αντιπολίτευσης, που μας ραγίζει την καρδιά,  αποτελεί στοιχείο της περιφρόνησης και της αδιαφορίας των συγκεκριμένων δημοτικών συμβούλων  προς τους ψηφοφόρους τους και προς την πόλη μας, επειδή δεν εκπληρώνουν  τα καθήκοντά τους.

Δεν θα έλεγα, ότι κατά την διαρρεύσασα θητεία τους είχαν ένα γόνιμο αντιπολιτευτικό ρόλο τόσο εντός, όσο και εκτός του δημοτικού συμβουλίου. Η στάση τους χαρακτηριζόταν ως επί το πλείστο  από μια ανεξήγητη για πολλούς εμπάθεια, η οποία τους οδηγούσε σε μία σειρά από λάθη επί λαθών.

Είχαμε φθάσει στο σημείο, να έχομε γελοιοποιηθεί σαν πόλη και σαν άνθρωποι σε ολόκληρη την Θεσσαλία, όταν αυτοί οι δημοτικοί σύμβουλοι κατέθεταν το μεγαλύτερο ποσοστό των προσφυγών από όλους τους Δήμους της Θεσσαλίας, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχα.

Ενστάσεις, προσφυγές, καταγγελίες, μηνύσεις και αγωγές αποτελούσαν το καθημερινό μενού τους, λες και η Δημοτική Αρχή είχε κάτι να φοβηθεί από όλα αυτά ή ότι θα αποτελούσαν τροχοπέδη στο δημιουργικό έργο της.

Ανοήτως δρώντες, δεν δίστασαν να συμπαραταχθούν και να συνταυτιστούν με τους απαράδεκτους ταραξίες, που με τα επεισόδια τους διέκοψαν αρκετές φορές τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Δυστυχώς, τους ακολούθησαν στην εσφαλμένη αυτή θέση τους και οι νομαρχιακές επιτροπές  πολιτικών κομμάτων με κατάπτυστες ανακοινώσεις μέχρι που επανελήφθησαν ανάλογα γεγονότα σε κομματικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Απόντες υπήρξαν από διάφορες εκδηλώσεις της πόλης μας, όπου θεσμικά θα έπρεπε να παρευρίσκονται όπως δοξολογίες, παρελάσεις, εγκαίνια έργων κ.τ.λ.

Στο δημοτικό συμβούλιο ήταν εριστικοί σε σημείο, που δεν έπαιρνε άλλο, χωρίς κανένα σεβασμό στους κανονισμούς, στον δήμαρχο και στο προεδρείο. Με την μέθοδο του «τσαμπουκά» έπρεπε σώνει και καλά να γίνεται το δικό τους με τις γνωστές υστερικόμορφες αντιδράσεις τους. Και αφού δεν γινόταν, ακολουθούσαν καταγγελίες και αναφορές στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στο Υπουργείο. Και εκεί δεν είχαν καμία τύχη, αφού οι καταγγελίες τους μάλλον σαν υλικό για σατυρική θεατρική επιθεώρηση ταίριαζε παρά σαν σοβαρό κείμενο.

Τελικά, μετά από μία εξαιρετικά  ευφυή ιδέα αποφάσισαν από τον περασμένο Οκτώβριο του 2018 να μην έρχονται στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, καταγγέλλοντας τον δήμαρχο και εμένα με μία επιγραφόμενη «Μαύρη Βίβλο». Ιστορία για γέλια και για κλάματα. Για γέλια διότι ήταν πραγματικά μια καταγέλαστη και για κλάματα είτε από τα πολλά γέλια είτε από την κατάντια τους.

Συνεχίζουν όμως εκ του μακρόθεν το αντιπολιτευτικό τους έργο με ανακοινώσεις, παρ’ όλο που ο δήμαρχος και εγώ τους αναμένομε εναγωνίως στις συνεδριάσεις για να διασταυρώσομε τα ξίφη μας.

Είναι να απορεί κανείς με δαύτους, πως ο κόσμος δεν τους κράζει δημοσίως. Μάλιστα, κάποιοι εξ αυτών έχουν το θράσος να κατέρχονται εκ νέου στις δημοτικές εκλογές με την παράταξη «Μαζί για τον Βόλο» με επικεφαλής τον κ. Αποστολάκη και ζητούν την επανεκλογή τους!

Ερωτώ για ποιο λόγο; Για να αποχωρήσουν εκ νέου αν εκλεγούν; Σήμερα, που δεν ασκούν τα καθήκοντά τους έχουν τα μούτρα και ζητούν την ψήφο του βολιώτικου λαού;

Κάποιοι άλλοι ασχολούνται με άλλα, όπως πολιτικές διεργασίες σε δήμους ή κόμματα ενώ η κα Οικονόμου ξέμεινε μοναχή της και ζει με το ζόμπι της «Επιλογής ευθύνης». Αγνοώ μέχρι στιγμής το πολιτικό στίγμα του κ. Πατσιαντά και πολύ ανησυχώ για αυτό. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι σχετικό ας μας ενημερώσει.

Όμως πέρα από μικροψυχίες και μικροπρέπειες, η παρουσία τους θα ήταν ευεργετική στα εγκαίνια των έργων, που παραδίδονται στον λαό του Βόλου, όπως οι κόμβοι και άλλα ώστε όλοι μαζί να χαιρόμαστε για αυτά. Γνωρίζω ότι είναι ανώτεροι άνθρωποι, που θα αφήσουν στην άκρη κάθε λογής μίση και μικροσυμφέροντα και θα συνεισφέρουν στην υλοποίηση των έργων, άσχετα με το τι έχουν δείξει ή κάνει μέχρι σήμερα.

Η συνεδρίαση της προσεχούς Δευτέρας θα είναι μια τελευταία ευκαιρία να μετανοήσουν και να επανέλθουν στην κανονικότητα. Καλό είναι για τους ιδίους να παραστούν αλλά και για εμάς τους υπολοίπους διότι μας έχουν λείψει κυριολεκτικά.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μεσοχειμωνιάτικες καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών #καταμετρήσειςΥδρόβιωνΠουλιών - https://t.co/iK8qYZcUxo -

  • Αιτήσεις ευάλωτων νοικοκυριών για το ειδικό βοήθημα επανασύνδεσης ρεύματος στον Δήμο Ρήγα Φεραίου… - https://t.co/hGsKWVrApw -

  • Τουρνουά rapid στην ακαδημία σκακιστών Βόλου #ΑκαδημίαΣκακιστώνΒόλου - https://t.co/LYV9Bk7Cea -

"Αλιεύοντας" την είδηση