Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Οι Πραιτωριανές Φρουρές του ΣΥΡΙΖΑ
Οι Πραιτωριανές Φρουρές του ΣΥΡΙΖΑ

Οι Πραιτωριανές Φρουρές του ΣΥΡΙΖΑ

του
Μιχάλη Μιτζικού

 Έσυραν τη Χώρα σε εκλογές, υφάρπαξαν την ψήφο των Ελλήνων με προεκλογικά ψέμματα που απεδείχθησαν μετεκλογικά ως (βλέπε τα μέτρα που ίδια η Κυβέρνηση πρότεινε αυτή την εβδομάδα στους πιστωτές, μεταξύ άλλων, διατήρηση ως έχει του ΕΝΦΙΑ, αύξηση ΦΠΑ στο 23% στα συσκευασμένα τρόφιμα, αύξηση ΦΠΑ στα νησιά, φοροεπιδρομή στα μεσαία εισοδήματα).

Πήραν τα ηνία της Χώρας μας με το 22,5 % των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους ψηφοφόρων. Προεκλογικά, ο κάθε Συριζαίος μασούσε την καραμέλα του email Χαρδούβελη, το οποίο αποδείχθηκε παιδικό ποίημα μπροστά σ’αυτά που προτείνει η ίδια Κυβέρνηση του στους . Γονάτισαν, την ήδη πληγωμένη οικονομία, μέσα σε τέσσερις μήνες. Από τον Φεβρουάριο εκήρυξαν εσωτερική στάση πληρωμών, το μέλημά τους μόνο μισθοί δημοσίων υπαλλήλων και και αυτές στο παρά πέντε. Μάζωξαν κάθε και μετρητό από Ταμεία και Οργανισμούς, πήραν τα διαθέσιμα από τις Περιφέρειες και θέλησαν να πάρουν και τα διαθέσιμα των Δήμων.

Η ΚΕΔΕ αντιστάθηκε, μερικοί ενέδωσαν.

Στις 5 Ιουνίου, o μας κατέταξε στην ίδια κατηγορία με τη Ζάμπια, την αφρικανική χώρα που δε μπόρεσε να αποπληρώσει την υποχρεωσή της εγκαίρως. Επίτευγμα του και αυτό. Την ίδια ώρα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία (με μνημόνια και αυτές) πληρώνουν νωρίτερα τις οφειλές στο ΔΝΤ, εξοικονομούν τόκους και βγαίνουν στις .

Μέσα σ΄αυτή την περιδίνηση που έχει επεισέλθει η Χώρα, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την χαλαρή στάση της απέναντι στη λαθρομετανάστευση, αφήνει την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι στους λαθρομετανάστες που εισρέουν καθημερινά στη Χώρα μας και τώρα θέλει να μοιράσει με ευκολία την ελληνική ιθαγένεια σε αυτούς που παραμένουν στη χώρα μας (έτσι δημιουργούνται και νέοι πιστοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ), ενέργεια που θα αποτελέσει αιτία προσέλκυσης νέας λαθρομετανάστευσης.
Ας μην αναφερθούμε και στον Μπαλ(ν)τά που έπεσε στην Παιδεία μας. Με όλα αυτά τα μέτωπα που έχει η Χώρα μας, μέλημα των περισσοτέρων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης αποτελεί το πως θα καρπωθούν κρατικές θέσεις και θώκους σε δημόσιους οργανισμούς και , αυξάνοντας μέρα με την ημέρα τον κομματικό στρατό, πραιτωριανές φρουρές του ΣΥΡΙΖΑ, έτοιμες για την προάσπιση των γραμμών και νουθεσιών του Κόμματος μέσα στην κρατική διοίκηση και δημόσιους οργανισμούς (βλέπε παύση διοικητού στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής για λόγους « αποκατάστασης εργασιακής ειρήνης »).
Ο πολίτης θα αντιμετωπίζει πλέον τους πραιτωριανούς του ΣΥΡΙΖΑ που μέρα με την ημέρα καταλαμβάνουν θέσεις στο και οργανισμούς.

Κατά μερικούς, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει απλά χρόνο με τους (ρίχνοντας στον Καιάδα τον ιδιωτικό τομέα) και δημιουργεί τον κομματικό στρατό του και οχυρά μέσα στο , μη διστάζοντας να σύρει πάλι τη Χώρα σε εκλογές. Η Ιστορία όμως διδάσκει ότι η Πραιτωριανή Φρουρά στο τέλος δεν έσωσε ούτε τον Καίσαρα ούτε και τη Ρώμη που έπεσε τελικά στους βαρβάρους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Bεγγαλικά έξω από το Πανθεσσαλικό #βεγγαλικά - https://t.co/u7LrDL5Hmh -

  • Αιφνίδιος θάνατος Πολωνού πεζοπόρου στο Τρίκερι #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/YcWrWMgizE -

  • Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν το απόγευμα της Δευτέρας #ΚυριάκοςΜητσοτάκης - https://t.co/7nn87TEqH5 -

"Αλιεύοντας" την είδηση