Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ τιμά την Εθνική Αντίσταση
Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ τιμά την Εθνική Αντίσταση

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ τιμά την Εθνική Αντίσταση

Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ), «τιμώντας την ημέρα της Αντιφασιστικής ς των Λαών, την 9η Μάη 1945, μέρα που η χιτλερική Γερμανία υπέγραψε την άνευ όρων παράδοσή της στην αντιχιτλερική συμμαχία, αποτίει φόρο τιμής στα δεκάδες εκατομμύρια των θυμάτων, σε όλους όσους και όσες έδωσαν τη ζωή τους ή έμειναν ανάπηροι στα πεδία των μαχών, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στις φυλακές και τις εξορίες, στην παρανομία, στα εκτελεστικά αποσπάσματα και στα μπλόκα, ταγμένοι στον αγώνα για την απελευθέρωση των λαών τους από το ναζιστικό εγκληματικό τέρας και τη συντριβή του, στον αγώνα για να ζήσουν οι λαοί καλύτερες μέρες».

Τιμάμε, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, «την ΕΣΣΔ και τον κόκκινο στρατό που είχαν καθοριστική συμβολή στη συντριβή της ναζιστικής Γερμανίας και των φασιστών συμμάχων της, όπως και τα Αντιστασιακά απελευθερωτικά κινήματα στις κατεχόμενες χώρες όπου πρωταγωνίστησαν τα κομμουνιστικά κόμματα και οι κομμουνιστές, φέρνοντας το τέλος του πιο αιματηρού πολέμου που γνώρισε η ανθρωπότητα, του Β' Παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού πολέμου. Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια και την υπερασπιζόμαστε κόντρα στους ιμπεριαλιστές παραχαράκτες της».

Στη χ μας, σημειώνει, «είμαστε περήφανοι και τιμάμε τη Μεγάλη ΕΑΜική Αντίσταση του λαού μας, εμπνευστής, οργανωτής, ψυχή και αιμοδότης της οποίας υπήρξε το τιμημένο ΚΚΕ. Της ΕΑΜικής Αντίστασης που έσωσε το λαό μας από την πείνα και τον εξανδραποδισμό και απελευθέρωσε τη χ όταν οι αστοί πολιτικοί εγκατέλειπαν το λαό στην τύχη του ή συνεργαζόταν με το ναζί κατακτητή. Το ΕΑΜ, ο , η ΕΠΟΝ και οι άλλες ΕΑΜικές οργανώσεις συσπείρωναν τη συντριπτική πλειοψηφία λαού και νεολαίας στην απελευθερωτική πάλη προβάλλοντας ταυτόχρονα το όραμα και παλεύοντας για μια Ελλάδα του λαού της».

Καταγγέλλουμε, επισημαίνει, «την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα που επιχειρούν την παραχάραξη της Ιστορίας του Β' Π.Π. υποβαθμίζοντας και συκοφαντώντας την τεράστια προσφορά της ΕΣΣΔ και του κόκκινου στρατού, τη συνεισφορά των Αντιστασιακών κινημάτων των κατεχόμενων χωρών στη συντριβή του ναζιστικού τέρατος. Που με τα αντικομουνιστικά μνημόνια, με τον ορισμό της 9ης Μάη -μέρας της Αντιφασιστικής ς- ως ημέρας της Ευρώπης επιδιώκουν να ξεχαστεί η αντιφασιστική νίκη των λαών. Ενώ με την καθιέρωση της 23ης Αυγούστου ως μέρας κατά των ολοκληρωτισμών, τη “θεωρία των δύο άκρων” που πλασάρουν, προσπαθούν να εξισώσουν το σοσιαλισμό-κομμουνισμό με το τέρας του φασισμού, για να αμβλύνουν την ιστορική μνήμη των λαών ρίχνοντας στη λήθη τα ναζιστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας». Η ΕΕ, τονίζει, «που έχει ως ιδεολογία της τον αντικομουνισμό, ανέχεται και στηρίζει τα αντιδραστικά καθεστώτα που όπως στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες -μέλη της που τιμούν τους δοσίλογους συνεργάτες των ναζί ως αντιστασιακούς, απαγορεύουν τα σύμβολα της Αντίστασης κατά των ναζί, καταστρέφουν τα μνημεία του Αντιφασιστικού-αντιστασιακού Αγώνα και απαγορεύουν σύμβολα και σημαίες της Αντίστασης, απαγορεύουν και διώκουν τη δράση κομμουνιστικών κομμάτων».

Επιδιώκουν, προσθέτει, «να μη μαθαίνουν την αληθινή Ιστορία του Β' Παγκοσμίου ιμπεριαλιστικού πολέμου ανάμεσα σε δύο καπιταλιστικούς συνασπισμούς κρατών το φασιστικό και το μη φασιστικό για το ξαναμοίρασμα σφαιρών επιρροής, ενέργειας και πρώτων υλών αλλά και με ενιαίο σκοπό και των δύο ιμπεριαλιστικών συνασπισμών τη συντριβή της ΕΣΣΔ και του σοσιαλισμού. Πιστεύοντας ο μη φασιστικός ιμπεριαλιστικός συνασπισμός ότι η ναζιστική Γερμανία θα επιτεθεί πρώτα στην ΕΣΣΔ γι' αυτό και την ενίσχυαν και στη συνέχεια όντας αδύναμη απ' αυτό τον πόλεμο να τη χτυπούσαν για να γίνει το ξαναμοίρασμα του κόσμου υπέρ των μονοπωλίων τους. Αλλά η ιστορία γράφτηκε διαφορετικά εξαναγκάζοντάς τους στη συνέχεια να συμμετέχουν στoν αντιχιτλερικό συνασπισμό».

Επιδιώκουν, συνεχίζει, «οι νέες και οι νέοι, όχι μόνο να μη μαθαίνουν την πραγματική ιστορία του πολέμου, αλλά συκοφαντώντας την ΕΣΣΔ και το σοσιαλισμό, να μη διδάσκονται οι νέοι ότι μπροστά στα σημερινά αδιέξοδα που ορθώνει για αυτούς ο καπιταλισμός, υπάρχει υπάρχει άλλος δρόμος, υπάρχει διέξοδος σε όφελος των λαών, η σοσιαλιστική-κομμουνιστική που αξίζει να αγωνίζονται να την οικοδομήσουν για ένα ευτυχισμένο για την ανθρωπότητα. Γι' αυτό ο αγώνας τους για καλύτερες μέρες συνδέεται άρρηκτα με την εργατική εξουσία και όχι με τις κάλπικες, ουτοπικές θεωρίες για εκσυγχρονισμό-εξανθρωπισμό του καπιταλισμού».

Στη χώρα μας, συμπληρώνει, «ειδικότερα, τα τελευταία χρόνια, οι Γερμανικές κυβερνήσεις με τη συμφωνία και συνδρομή των ελληνικών κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, με διάφορα Ιδρύματα όπως, πχ, το “Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον”, το “Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας” κλπ και με διάφορα προγράμματα όπως, πχ, το “Μνήμες κατοχής στην Ελλάδα” που χρηματοδοτούνται από τη Γερμανική κυβέρνηση και άλλα ιδρύματα των καπιταλιστών όπως πχ το “ίδρυμα Νιάρχος”, επιχειρούν να αναθεωρήσουν την Ιστορία της Ελληνικής Αντίστασης και Απελευθέρωσης, με στόχο να αμβλύνουν τα βάρβαρα εγκλήματα του ναζί κατακτητή και να υπονομεύσουν το δίκαιο αίτημα του Ελληνικού λαού να πληρώσει η ΟΔ Γερμανίας τις πολεμικές επανορθώσεις- που έχουν αναγνωρισθεί σε διεθνείς συνδιασκέψεις για τις τεράστιες θυσίες και καταστροφές που προκάλεσαν οι ναζί στη χώρα μας. Οι επιδιώξεις τους πρέπει να αποτύχουν με τη δράση των αγωνιστών, των απογόνων και φίλων της Αντίστασης και του απελευθερωτικού αγώνα, γενικότερα με τον αγώνα του ελληνικού λαού και της αδάμαστης νεολαίας του».

Στην επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, αναφέρει, «καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους λαϊκούς ανθρώπους, επιστήμονες, διανοούμενους που δεν αποδέχονται την αναθεώρηση της Ιστορίας και τον αντικομουνισμό, μαζί με την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και το ΚΚΕ, να αγωνιστούμε για την υπεράσπιση της πραγματικής Ιστορίας του Β' ΠΠ, αυτής που έγραψαν οι ίδιοι οι λαοί και τα απελευθερωτικά κινήματά τους, με μπροστάρη τα Κομμουνιστικά Κόμματα και την καθοριστική συμβολή της ΕΣΣΔ. Να ααλέψουμε τις άθλιες θεωρίες εξομοίωσης του σοσιαλισμού-κομμουνισμού με το φασισμό που επιχειρείται από την ΕΕ και άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα».

Απαιτούμε, σημειώνει, «από την Ελληνική κυβέρνηση να διεκδικήσει άμεσα με συγκεκριμένα πρακτικά μέτρα και ενέργειες τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις- από την ΟΔ Γερμανίας».

Ταυτόχρονα, με τα διδάγματα της Αντιφασιστικής Νίκης, τονίζει, «συνεχίζουμε τον αντιφασιστικό- αντικαπιταλιστικό αγώνα μέχρι την ανατροπή και την εξάλειψη του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που γεννά το φασισμό, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, προσφυγιά και μετανάστευση και αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων, των λαών».

Παλεύουμε, καταλήγει, «για αποδέσμευση της χώρας μας από το πολεμοκάπηλο ΝΑΤΟ και την ιμπεριαλιστική αντικομουνιστική ΕΕ, για να καταργηθούν οι βάσεις του θανάτου, να γυρίσουν στη χώρα οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που δρουν έξω από τα σύνορα, καμιά εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους τους, καμιά συμμετοχή της χώρας μας.

Συμμετέχουμε και συμβάλλουμε στην οργάνωση της μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας που θα παλέψει για να γίνει ο λαός μας κυρίαρχος σε μια κοινωνία που θα ευημερεί ικανοποιώντας όλες τις ανάγκες του».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση