Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη για την επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης
Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη για την επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη για την επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης

«Η 29η Μΐου είνι ημέρα λύπης και εθνικού πόνου. Είναι η ημέρα που η «Πόλις εάλω», η ημέρα που έκλεισε ένα χρυσό κεφάλαιο της Ιστορίας μας και ξεκίνησε μια περίοδος μακράς και επίπονης δοκιμασίας για το Γένος.

Με την άλωση της ς από τους ς, επιστηκε ο ελληνικός κόσμος για εκατοντάδες χρόνια. Παρόλα αυτά, τα σύμβολα του Βυζαντίου, όπως είναι ο μεγαλοπρεπής ναός της Αγίας Σοφίας και το , εξακολουθούν να φωτίζουν και να εμπνέουν, «ως άσβεστοι φάροι», τους χριστιανούς όλου του κόσμου και να υπενθυμίζουν τη δόξα και το μεγαλείο του Ελληνισμού.

Aποτίουμε φόρο τιμής στους ηρωικούς υπερασπιστές της ς και τον αρχηγό τους, τον τελευταίο αυτοκράτορα νσταντίνο Παλαιολόγο, σε αυτούς που έδωσαν στις επόμενες γενιές το παράδειγμα της αθάνατης Ρωμιοσύνης που αντιστέκεται, της Ρωμιοσύνης  της αυτοθυσίας και του χρέους.

Η περήφανη απάντηση του Παλαιολόγου στα κελεύσματα του Πορθητή για  θα αποτελεί διαχρονικά φωτεινό σημείο ς για τον Ελληνισμό, απάντηση που αρμόζει στο Γένος μας, απάντηση χρέους στην ιστορία, απάντηση ηρώων, απάντηση Ελλήνων».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση