Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας για φαινόμενα βίας και την προβολή τους στα ΜΜΕ  
Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας για φαινόμενα βίας και την προβολή τους στα ΜΜΕ   

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας για φαινόμενα βίας και την προβολή τους στα ΜΜΕ  

Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν αρκετά δημοσιεύματα για φαινόμενα ς στα και ς των μαθητών του Βόλου, που με υπερβολές και εντυπωσιασμούς κατασκευάζουν μια ψευδή, στρεβλή εικόνα. Φαινόμενα παρασης κανόνων από μαθητές, είναι συνηθισμένα και ως ένα σημείο αναμενόμενα, στα σχολεία όλου του κόσμου. Ειδικότερα η βία, είναι κοινωνικό φαινόμενο και πολλές φορές εμφανίζεται και στα σχολεία με διάφορες μορφές. Οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να προλάβουν τη βία όσο είναι δυνατόν, να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες να προστατέψουν όλους τους μαθητές και σε κάθε περίπτωση να μην στιγματίσουν τους ανήλικους παραβάτες μαθητές, πράγμα που θα είχε πολύ δυσμενείς επιπτώσεις συνολικά στην κοινωνία.

Επισημαίνουμε τη σχεδόν παντελή έλλειψη υποστηρικτικών δομών και μηχανισμών που θα βοηθούσαν στη συστηματική και αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων που εκδηλώνονται και στο σχολείο, αλλά μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με τη συνεργασία με την οικογένεια και ευρύτερα την κοινωνία.

Επισημαίνουμε την ανάγκη ουσιαστικής, ποιοτικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών κυρίως από , μεταξύ άλλων για την αντιμετώπιση φαινομένων παρεκκλίνουσας συμπεριφοράς, εθισμού μαθητών (από ψυχότροπες ουσίες αλλά και από χρήση κινητών τηλεφώνων κλπ) και ευρύτερα για πτυχές του πολυδιάστατου παιδαγωγικού τους  ρόλου.

Καλούμε τους συναδέλφους να αντιμετωπίσουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο φαινόμενα δυσφήμισης των σχολείων μας διεκδικώντας ταυτόχρονα τη βελτίωση των συνθηκών που θα επέτρεπαν ουσιαστικότερη , όπως η συνεργασία με , ειδικούς επιστήμονες και υπηρεσίες, η φύλαξη των σχολείων, η κάλυψη όλων των διδακτικών κενών, η βελτίωση των υποδομών.

Καλούμε τους και τους συλλόγους τους αλλά και τους μαθητές και τα μαθητικά συμβούλια σε στενότερη συνεργασία για τη βελτίωση των σχολείων σε όλους τους τομείς αλλά και ευρύτερα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, μελέτης, υλικής και συναισθηματικής κάλυψης των αναγκών όλων των παιδιών.

Kαλούμε τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ σε συνεργασία, για την ευαισθητο της κοινωνικής γνώμης, για τον εντοπισμό προβλημάτων, μακριά από φαινόμενα κιτρινισμού.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση