Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας για φαινόμενα βίας και την προβολή τους στα ΜΜΕ  
Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας για φαινόμενα βίας και την προβολή τους στα ΜΜΕ   

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας για φαινόμενα βίας και την προβολή τους στα ΜΜΕ  

Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν αρκετά δημοσιεύματα για φαινόμενα βίας στα σχολεία και παραβατικότητας των μαθητών του Βόλου, που με υπερβολές και εντυπωσιασμούς κατασκευάζουν μια ψευδή, στρεβλή εικόνα. Φαινόμενα παραβίασης κανόνων από , είναι συνηθισμένα και ως ένα σημείο αναμενόμενα, στα σχολεία όλου του κόσμου. Ειδικότερα η , είναι κοινωνικό φαινόμενο και πολλές φορές εμφανίζεται και στα σχολεία με διάφορες μορφές. Οι προσπαθούν να προλάβουν τη όσο είναι δυνατόν, να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες να προστατέψουν όλους τους και σε κάθε περίπτωση να μην στιγματίσουν τους ανήλικους παραβάτες , πράγμα που θα είχε πολύ δυσμενείς επιπτώσεις συνολικά στην κοινωνία.

Επισημαίνουμε τη σχεδόν παντελή έλλειψη υποστηρικτικών δομών και μηχανισμών που θα βοηθούσαν στη συστηματική και αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων που εκδηλώνονται και στο σχολείο, αλλά μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με τη συνεργασία με την οικογένεια και ευρύτερα την κοινωνία.

Επισημαίνουμε την ανάγκη ουσιαστικής, ποιοτικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών κυρίως από ΑΕΙ, μεταξύ άλλων για την αντιμετώπιση φαινομένων παρεκκλίνουσας συμπεριφοράς, εθισμού μαθητών (από ψυχότροπες ουσίες αλλά και από κλπ) και ευρύτερα για πτυχές του πολυδιάστατου παιδαγωγικού τους  ρόλου.

Καλούμε τους συναδέλφους να αντιμετωπίσουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο φαινόμενα δυσφήμισης των σχολείων μας διεκδικώντας ταυτόχρονα τη βελτίωση των συνθηκών που θα επέτρεπαν ουσιαστικότερη , όπως η συνεργασία με γονείς, ειδικούς επιστήμονες και υπηρεσίες, η φύλαξη των σχολείων, η κάλυψη όλων των διδακτικών κενών, η βελτίωση των υποδομών.

Καλούμε τους γονείς και τους συλλόγους τους αλλά και τους μαθητές και τα μαθητικά συμβούλια σε στενότερη συνεργασία για τη βελτίωση των σχολείων σε όλους τους τομείς αλλά και ευρύτερα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, μελέτης, υλικής και συναισθηματικής κάλυψης των αναγκών όλων των παιδιών.

Kαλούμε τους δημοσιογράφους και τα σε συνεργασία, για την ευαισθητοποίηση της κοινωνικής γνώμης, για τον εντοπισμό προβλημάτων, μακριά από φαινόμενα κιτρινισμού.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εμβολιασμός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους 18-24 ετών #εμβολιασμόςCovid - https://t.co/mxYkWnwdmq -

  • Παρουσιάζεται το βιβλίο «#Βασιλική» της Λεμονιάς Μουλά #Βασιλική - https://t.co/kBgYuiE1qn -

  • Εκτελούσε παράνομα #εργασίες σε εξωτερικό λουτρό  #εργασίες - https://t.co/RckgBgYdkI -

"Αλιεύοντας" την είδηση