Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / Η Ε.Α.Υ. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑ ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
Η Ε.Α.Υ. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑ ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

Η Ε.Α.Υ. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑ ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

ΤΟΥ ΑΝΤΡΙΩΜΕΝΟΥ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ ΣΤΗ ΝΙΟΤΗ
Ξημερώματα 10ης Ιουλίου 2015 και τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα επακολουθούσε και το οποίο στιγμάτισε τη Δ.Α Μαγνησίας, η οποία θρηνεί την απώλεια, εν ώρα υπηρεσίας και ένεκα αυτής του Αρχ/κα ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Γεώργιου, του δικού μας ήρωα, που θυσίασε τη ζωή του στο καθήκον, τιμώντας στο ακέραιο τον όρκο του εντίμου,  συνειδητοποιημένου αστυνομικού, που είναι πάντα έτοιμος να θυσιάσει τη ζωή του προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
   Μεγαλωμένος και γαλουχημένος με τα ιδανικά, τις αρχές και τις αξίες των διμοιριών της Αθήνας, που ακόμη και σήμερα μνημονεύουν το αστείρευτο και πηγαίο χιούμορ του, την ακεραιότητα του χαρακτήρα του και τη μαχημότητά του, έδωσε τα πρώτα δείγματα γραφής και πήρε τα απαραίτητα για τον αστυνομικό του βίο, εφόδια.
Στο νησί της Ρόδου, όπου αργότερα υπηρέτησε, έκανε μόνο φίλους, φίλους που στο άκουσμα του ονόματός του, πλημμυρίζει ο νους τους με ευχάριστες αναμνήσεις και συναισθήματα.
Κατόπιν ο “ήρωας μας” μεταπήδησε στη πόλη μας, στελεχώνοντας αρχικά το τμήμα του Αλμυρού και μετέπειτα την ομάδα ΟΠΚΕ,  θέτοντας τον εαυτό του αποκλειστικά στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας, στη προστασία της ζωής και της περιουσίας του πολίτη, για την οποία  θυσίασε την ίδια του τη ζωή.
Η θυσία του Γιώργου αποτελεί για όλους εμάς μια αχτίδα φωτός που μας δίνει δύναμη και κουράγιο να προσφέρουμε, να ονειρευόμαστε και να “μένουμε ήρεμοι και σιωπηλοί” όταν μας λιθοβολούν ανελέητα, όταν μας ασκούν άδικη και σκληρή κριτική, όταν θίγουν τα παιδιά,  τις οικογένειές μας και όταν αδίκως ψάχνουν εξιλαστήρια θύματα να “φορτώσουν” κάποιοι την εσωτερική τους γύμνια και την έλλειψη παιδείας που τους χαρακτηρίζει.
ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ ΣΙΩΠΗΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ 138 ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1984 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ ΤΗ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ, ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΗΡΩΑ.
Θυσία που θα έπρεπε να είχε γίνει “φάρος”, “σανίδα σωτηρίας” για την μας που βυθίζεται στη λήθη και στην αποσύνθεση αλλά και φωτεινό παράδειγμα για τη νεολαία μας η οποία συνεχώς βομβαρδίζεται και ταυτίζεται με ψεύτικα είδωλα, που τάχιστα χάνονται στη λήθη.
Συμπληρώθηκαν έξι ακριβώς χρόνια από τον ηρωικό χαμό του συναδέλφου μας, που όμως συνεχίζει να βρίσκεται κοντά μας, καθώς η καρδιά του χτυπά δυνατά στα δύο του αγγελούδια, που μεγαλώνουν υπό τη σκέπη και τη φροντίδα της ηρωίδας, επίσης αστυνομικού, συζύγου του, που με περηφάνια και  αξιοπρέπεια, μακριά από τη δημοσιότητα, μιας και σαφέστατα η θυσία του συζύγου της και η δική της δε “πουλά” σε αυτή τη που επαγγελματικός ρατσισμός ανθίζει, συνεχίζει να γράφει με χρυσά γράμματα την ιστορία του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΣ, μια ιστορία αληθινής αφοσίωσης στο καθήκον, στα ιδανικά που απορρέουν από το λειτούργημα του αστυνομικού, μια ιστορία αυθεντικού ηρωισμού, που δε θα ακουστεί ποτέ ούτε θα τύχει ανάλογης προβολής ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΛΗΘΙΝΗ.
Στη μνήμη λοιπόν του ΓΙΩΡΓΟΥ την Τετάρτη 7/7/2021 στο στάδιο του Αλμυρού θα πραγματοποιηθεί Πανθεσσαλικό τουρνουά ποδοσφαίρου, τα από το οποίο θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.
Αξίζουν λοιπόν πολλά συγχαρητήρια στη ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ και στο παράρτημά τους στη ΜΑΓΝΗΣΙΑ που διοργανώνουν αυτό το τουρνουά με τη συμμετοχή όλων των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Θεσσαλίας προκειμένου να τιμήσουν τον ΗΡΩΑ ΜΑΣ.
     ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση