Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου & Ν. Ιωνίας οφείλει να λειτουργεί με βάση τους κανόνες της δημοκρατίας
Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου & Ν. Ιωνίας οφείλει να λειτουργεί  με βάση τους κανόνες της δημοκρατίας

Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου & Ν. Ιωνίας οφείλει να λειτουργεί με βάση τους κανόνες της δημοκρατίας

του

Δημήτρη Κανελλή 

Μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου & Ν. Ιωνίας

Σε μια περίοδο που οι επιπτώσεις της ακρίβειας και της πανδημίας έχουν φέρει όλο τον κόσμο σε δεινή κατάσταση η ουσιαστική, ενεργή, καθημερινή και δημοκρατική λειτουργία του Εμπορικού Συλλόγου είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ!

Σε τέτοιες δύσκολες περιόδους είναι που οφείλει να υπάρχει συλλογική και συντονισμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων γιατί αλλιώς με μαθηματική ακρίβεια το φθινόπωρο που θα έρθει θα είναι καταστροφικό για πολύ μεγάλο ποσοστό των τοπικών εμπορικών κι όχι μόνο επιχειρήσεων.

Σε αυτή την περίοδο όμως η του ΕΣΒ, αντί να επιλέξει να προσελκύσει και να ενεργοποιήσει τα μέλη του αλλά και να πείσει νέα μέλη να γραφτούν στο Σύλλογο, αρνείται να δημοσιεύσει ακόμα απόφαση Γενικής Συνέλευσης και η οποία είχε να κάνει με τον απολογισμό της δράσης της διοίκησης για το 2021.

Παρά το γεγονός ότι της ζητήθηκε και εγγράφως και τον πλέον τυπικό τρόπο να πράξει κάτι που κανονικά είναι το αυτονόητο, να ενημερώσει τα μέλη του συλλόγου, για τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης, η το αρνήθηκε.

Η απάντηση που έδωσε ήταν ότι κανένα μέλος δεν έχει έννομο συμφέρον να ενημερωθεί για την απόφαση κι ότι όσα μέλη ήταν στη Συνέλευση (14 μέλη όλα κι όλα!) άκουσαν τι αποφασίστηκε ενώ τα υπόλοιπα μέλη ας ήταν στη Συνέλευση να ακούσουν!!!

Τέτοιες πρακτικές από πλευράς διοίκησης και προεδρείου όχι μόνο είναι κατάφορα αντιδημοκρατικές αλλά λειτουργούν αρνητικά για το σύνολο της εικόνας του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης μας.

Ο οφείλει να σέβεται και να ενημερώνει τα μέλη του για το τι αποφασίζει, για το πως αποτιμά τη δράση του, ειδικά σε μια πολύ δύσκολη χρονιά όπως ήταν το 2021.

Σε τελευταία ανάλυση, η απόφαση που πάρθηκε από τη Συνέλευση ήταν η εισήγηση του προεδρείου με ψήφους 12 υπέρ και 2 κατά (ούτε βέβαια και η εισήγηση είχε μοιραστεί στα μέλη). Γιατί δεν ενημερώνουν λοιπόν τα μέλη για την απόφαση αυτή;

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Βόλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης #ΝίκοςΑνδρουλάκης - https://t.co/dUQQH2hocZ -

  • Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στον Βόλο   #ΑλέξηςΤσίπρας #Βόλος - https://t.co/eRPcmtqTO5 -

  • Μουσική παραδοσιακή βραδιά στο ελαιοτριβείο Γαλάνη στο #Παλιούρι #Παλιούρι - https://t.co/qeSIQZTfUL -

"Αλιεύοντας" την είδηση