Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » H ΟΕΒΕΜ για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές
H ΟΕΒΕΜ  για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

H ΟΕΒΕΜ για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

 

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόφαση της Κυβέρνησης να υποκύψει στις των θεσμών για άνοιγμα των καταστημάτων όλων των Κυριακών του χρόνου. Η Μ με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, έχει αποφασίσει ότι αποδέχεται μόνο το άνοιγμα των 7 Κυριακών του χρόνου (δύο Χριστουγέννων, 1 Βαΐων, 4 Εκπτώσεων). Η Μ συντάσσεται με την απόφαση της ΓΒΕ για το κλείσιμο των καταστημάτων την προσεχή Κυριακή 7 Μαΐου, αντιδρώντας στη λειτουργία των καταστημάτων και συμμετέχει στις εκ διαμαρτυρίας για το άνοιγμα των Κυριακών και στις κινητοποιήσεις της 17ης Μαΐου  σε συνεργασία με την ΕΣΕΕ και κατ' επέκταση με τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου.

Η λειτουργία της αγοράς έχει ρυθμιστεί και λειτουργεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να διευκολύνει και να εξυπηρετεί το κοινό των καταναλωτών, σύμφωνα με τις ανάγκες και προς όφελος κάθε περιοχής (για παράδειγμα σε τουριστικές  περιοχές τα καταστήματα λειτουργούν και τις επτά ημέρες της εβδομάδας, ακόμα και 24ωρα).

Η λειτουργία των καταστημάτων τις , πέραν των 7 προαναφερόμενων, δεν θα επιφέρει μια ανοδική πορεία, δεν είναι η λύση στα προβλήματα που μαστίζουν τις μικρομεσαίες , ειδικά την περίοδο που διανύουμε, όπου η κατάσταση είναι φθίνουσα, όπως προκύπτει και από τα αποτελέσματα των  οικονομικών ερευνών που διεξάγει η .

Αντιθέτως, οι συνέπειες θα είναι δυσάρεστες, καθώς σύμφωνα με τα δεδομένα της εποχής, υπερισχύουν τα ενδεχόμενα νέων λουκέτων σε πολλές αλλά και αύξηση της ανεργίας. Ο βασικός άξονας του προβλήματος σήμερα, δεν είναι ο χρόνος που μπορεί να διαθέσει ο καταναλωτής, αλλά το χρήμα που λείπει.

Καλούμε τους συναδέλφους , βιοτέχνες και εμπόρους να μην ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους την Κυριακή 7 Μαΐου δίνοντας μια βροντερή απάντηση στις προσπάθειες που γίνονται για ολιγοπώληση της αγοράς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση