Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Γιώργος Καλτσογιάννης: Λιγότερα πλεονάσματα, περισσότερες δουλειές
Γιώργος Καλτσογιάννης: Λιγότερα πλεονάσματα, περισσότερες δουλειές

Γιώργος Καλτσογιάννης: Λιγότερα πλεονάσματα, περισσότερες δουλειές

Τα υπερπλεονάσματα του 3,5% με τα οποία συμφώνησε με τους δανειστές η  σημερινή , πνίγουν την πραγματική οικονομία, γιατί υπερφορολογούν τους επαγγελματίες, τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους επιχειρηματίες, υπονομεύοντας την ανάπτυξη.

Όλοι μας βλέπουμε στην πράξη τα δυσάρεστα αποτελέσματα μιας κακής ς. Οι οφειλές προς την Εφορία αυξάνονται κάθε μήνα κατά 900 εκατομμύρια ευρώ, οι απλήρωτοι λογαριασμοί στην ΔΕΗ κτύπησαν «κόκκινο», τα «κόκκινα» δάνεια πληθαίνουν, ενώ η κατανάλωση έχει πιάσει πάτο με τους εμπόρους και τους επαγγελματίες να ζουν δραματικές καταστάσεις.

Συμπέρασμα; Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι δυσκολεύονται να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, ο άνεργοι δεν βρίσκουν δουλειές και οι επαγγελματίες είναι ένα βήμα πριν το λουκέτο.

Ο στραγγαλισμός της πραγματικής οικονομίας δεν έχει προηγούμενο.

Τι πρέπει να γίνει; Την απάντηση την έδωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ στους Δελφούς όπου ανέφερε ξεκάθαρα πως η χ χρειάζεται μια νέα συμφωνία με τους δανειστές, ώστε να πετύχουμε λιγότερα πλεονάσματα.

Έτσι οι φόροι θα μειωθούν, τα νοικοκυριά και οι θα «ανασάνουν», η ρευστότητα στην θα τονωθεί και πολλές θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν.

Πώς μπούμε να πείσουμε τους δανειστές να συμφωνήσουν σε κάτι που όλοι οι Έλληνες ζητούν; Μέσα από τις και την προσέλκυση επενδύσεων. Μέσα από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της αξιοποίησης των κρατικών πόρων για .

Δράσεις που μόνο η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη μπορεί να υλοποιήσει, ώστε το Κράτος μπορεί να έχει μέσα από την ανάπτυξη της οικονομίας και όχι από την υπερφορολόγηση των πάντων.

Αυτός είναι ο στόχος της Ν.Δ. που σε λίγους μήνες θα είναι η νέα του τόπου. Να βγάλει την χώρα από την θηλιά των υπερπλεονασμάτων και της δώσει αναπτυξιακή προοπτική.

Το έχει ανάγκη ο τόπος μας, το δικαιούνται τα εκατομμύρια των Ελλήνων με τις τεράστιες θυσίες που έκαναν τα τελευταία οκτώ χρόνια, το απαιτεί η ίδια οικονομία.

ια να δημιουργήσουμε όλοι μαζί την Ελλάδα των θέσεων εργασίας και όχι των επιδομάτων, την Ελλάδα της ελπίδας και όχι τις μιζέριας.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση