Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Για τη συμμετοχή του ΕΣΒ στη στάση εργασίας 10.00 – 12.00 στις 06/04
Για τη συμμετοχή του ΕΣΒ στη στάση εργασίας 10.00 – 12.00 στις 06/04

Για τη συμμετοχή του ΕΣΒ στη στάση εργασίας 10.00 – 12.00 στις 06/04

             του

Δημήτρη Κανελλή

Μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και ς

Σημαντική απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και .Ιωνίας να συμμετέχει στη στάση εργασίας που καλείται για την Τετάρτη 06/04. Είναι μια απόφαση που θα πρέπει να αποτελέσει παρακαταθήκη και για το μέλλον γιατί τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου είναι μεγάλα και πλέον έχουν γίνει δυσβάσταχτα.

Η απόφαση αυτή αποτελεί τομή για τη διοίκηση του , η οποία σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και στο πρόσφατο παρελθόν έχει αρνηθεί να συμμετέχει σε οποιουδήποτε τύπου κινητοποίηση και διεκδίκηση (όπως φάνηκε περίτρανα και από τις που κατέθεσε στην ετήσια απολογιστική συνέλευση του στις 30/03/2022) με το πρόσχημα ότι δεν μπορούν να κλείσουν οι έμποροι τα καταστήματά τους ή ότι τέτοιου είδους κινήσεις δεν φέρνουν .

Στην πραγματικότητα όμως μόνο με αυτό τον τρόπο μπορεί να αποτραπεί το ενδεχόμενο η ακρίβεια και η λιτότητα να οδηγήσει σε ακόμα περισσότερα λουκέτα και η ελληνική και οικονομία να ξεφύγει από το αδιέξοδο και την οικονομική καταστροφή στην οποία οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια.

Αιτήματα που βγαίνουν στο προσκήνιο και σε αυτή την κινητοποίηση, όπως:

  • γηση του Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα και γενικότερα στην ενέργεια

  • Μείωση του ΦΠΑ από 24% σε όλα τα προϊόντα

  • Ουσιαστική οικονομική ενίσχυση στις

  • Αύξηση του αφορολόγητου και κατάργηση της προκαταβολής φόρου

  • Κατάργηση χαρατσιών όπως ΕΦΙΑ, το τέλος επιτηδεύματος κι άλλων έμμεσων φόρων

Είναι αιτήματα που πρέπει να υλοποιηθούν για να υπάρχει βιώσιμο μέλλον. Για αυτό το λόγο, σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα απολύτως για να δώσει ουσιαστικές λύσεις και απαντήσεις, οφείλει να υπάρχει συνέχεια των διεκδικήσεων.

Αν δεν υπάρχει συνέχεια για την ικανοποίηση των αιτημάτων αυτών, τότε η στάση εργασίας στις 06/04 θα είναι ένα απλό πυροτέχνημα και θα μια αδιαμφισβήτητη απόδειξη ότι η διοίκηση του ΕΣΒ προσπαθεί απλά «να βγει από την υποχρέωση». Τα προβλήματα είναι τεράστια κι επιτακτικά και χρειάζονται πραγματικές απαντήσεις. Αν δεν κρατηθεί μια συνεπής στάση για να στηριχθεί ουσιαστικά ο εμπορικός κόσμος, τότε η υποκρισία θα φανεί σε όλο της το μεγαλείο και η διοίκηση του ΕΣΒ θα δείξει ότι κάνει μόνο κινήσεις για το «θέα Αθήναι» κι όχι ουσίας.

Στο χέρι της είναι να διαλέξει ποια στάση θα κρατήσει.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση