Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Γενική συνέλευση του παραρτήματος Βόλου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στο ΕΚΒ
Γενική  συνέλευση του παραρτήματος  Βόλου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στο ΕΚΒ

Γενική συνέλευση του παραρτήματος Βόλου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στο ΕΚΒ

Το Παράρτημα Βόλου της ΠΕΑΕΑ- προχωρά στην πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης την Τετάρτη 25  Σεπτεμβρίου στις 6.00 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Βόλου.

Στην διάρκεια της συνέλευσης θα γίνει ο απολογισμός δράσης της απερχόμενης διοίκησης, θα εκλεγεί εφορευτική επιτροπή και θα ακολουθήσουν εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης και αντιπροσώπων για το συνέδριο.

Στο διάστημα των τριών ετών που πέρασαν, η ΠΕΑΕΑ- Βόλου ανέπτυξε πολύμορφη και αξιόλογη δράση για την προβολή της ηρωικής και τιμημένης ιστορίας της ΕΑΜικής Αντίστασης, της τρίχρονης εποποιίας του ΔΣΕ και την αντίκρουση των προσπαθειών παραχάραξης και κατασυκοφάντησης του δίκαιου αγώνα του ΕΑΜ-Ε-ΕΠΟΝ- ΟΠΛΑ-ΕΛΑΝ και ιδιαίτερα του ΔΣΕ, ενάντια στην αποσιώπηση του ρόλου του ΚΚΕ.

Συνεχίζοντας εξάλλου, τον κατήφορο της επιχείρησης παραχάραξης της Ιστορίας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, με στόχο το ξαναγράψιμό της καταπώς συμφέρει τον ιμπεριαλισμό, η ΕΕ, που έχει ιδεολογία της τον αντικομμουνισμό, επιχειρεί, τώρα, να νομιμοποιήσει και τις διώξεις κομμουνιστών, την απαγόρευση Κομμουνιστικών Κομμάτων και συμβόλων της Αντίστασης κατά του ναζισμού, τα εγκλήματα του οποίου αθωώνουν με την προσπάθεια εξίσωσης του ναζισμού – φασισμού με τον κομμουνισμό που τσάκισε το φασιστικό τέρας!

Το παράρτημα Βόλου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Βόλου το προηγούμενο διάστημα έκανε μία  σειρά πολύμορφων εκδηλώσεων τις περισσότερες με την συν και την συμμετοχή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, όπως οι για την Απελευθέρωση του Βόλουκαι την 28η Οκτωβρίου, ομιλίες σε γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής, Ιστορικούς περιπάτους για την δεκαετία 1940-1950 στο Βόλο και τη Νέα Ιωνία, την Άνω Κερασιά, παρέμβαση στις Πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου ς και την Περιφέρεια ς για το θέμα της Κίτρινης Αποθήκης για την ανάγκη συνέχισης της ιστορικής μνήμης, συμμετοχή στις επετειακές στο Καζανάκι στον Γοργοπόταμο, στην Κερασιά, στο Τρίκερι, στο , για την διάσωση των Εβραίων από το ΕΑΜ Βόλου κατά την διάρκεια της Κατοχής. Επίσης προχωρά η ανακαίνιση του Μνημείου στο Καζανάκι.

Ήδη υπάρχει ένας πρώτος σχεδιασμός για το επόμενο διάστημα για την συνέχιση αυτών των παρεμβάσεων αλλά και νέων όπως στις περιοχές της Ζαγοράς, του Νοτίου Πηλίου, μέσα στην πόλη του Βόλου και τη Νέα Ιωνία, με στόχο την διάδοση της Ιστορίας της δεκαετίας 1940-1950, ενάντια στην αστική και οπορτουνιστική παρέμβαση διαστρέβλωσης και παραχάραξης της ιστορίας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια με διάφορες φιέστες που οργάνωσε είτε η ίδια είτε διά μέσου φορέων που ελέγχει για την Εθνική αντίσταση, προσπαθεί να καπηλευτεί τους αγώνες της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ. Αποχρωματίζει την Αντίσταση αποσιωπώντας τον καθοδηγητικό ρόλο του ΚΚΕ στην οργάνωση και καθοδήγησή τους αλλά και διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα πολλές φορές. Προσπαθεί, να ταυτίσει στην συνείδηση του λαού την τότε δράση του, με την δική της πολιτική δράση.

Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε και στην σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ στην οποιαδήποτε αντικομμουνιστική επίθεση.

Ο λαός μας από την άλλη εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης του κεφαλαίου και να πληρώνει όλα τα βάρη που δημιούργησαν οι κεφαλαιοκράτες. Αυτό γίνεται με την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική των Μνημονίων και των προαπαιτούμενων. Γι' αυτό καταργούν, βήμα το βήμα, όλα τα κατακτημένα με σκληρούς αγώνες και αίμα δικαιώματά των εργαζομένων, έφτασαν μέχρι του σημείου να βάλουν τέτοιες δυσκολίες στην κήρυξη απεργίας που ουσιαστικά την απαγορεύουν, σύμφωνα με την πάγια απαίτηση της εργοδοσίας. Στα ίδια χνάρια κινείται και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ.

Το ίδιο γίνεται και διεθνώς με ή χωρίς μνημόνια, βοηθούμενοι από τις κυβερνήσεις τους και τα υποχείριό τους στο συνδικαλιστικό κίνημα. Τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όσο και η προηγούμενη ΣΥΡΙΖΑ, συνεπικουρούμενες από τα άλλα αστικά κόμματα και τους συμμάχους της στην ΕΕ και στους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, συνεχίζουν την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική ενώ ισχυρίζονται ότι τώρα βγήκαμε από τα μνημόνια και μπαίνουμε στην δίκαια ανάπτυξη.

Φυσικά πρόκειται για μεγάλη κοροϊδία, γιατί παραμένουν σε ισχύ όλοι, οι περισσότεροι από χίλιοι, μνημονιακοί νόμοι, είναι σε ισχύ όλες οι σε μισθούς και συντάξεις και υπερφορολογήσεις σε βάρος του Λαού, ενώ συνεχίζονται οι παροχές και φοροελαφρύνσεις στο μεγάλο κεφάλαιο. Γενικότερα δίκαιη ανάπτυξη στον καπιταλισμό δεν μπορεί να υπάρξει. Δεν μπορούν να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες, να υπάρξει λαϊκή ευημερία, αφού υπάρχει ο νόμος του κέρδους. Είναι ψέμα ότι γίνεται αναδιανομή υπέρ του λαού. Γίνεται αναδιανομή παίρνοντας από τον λαό και δίνοντας στο κεφάλαιο, αυτό γίνεται με την φορολογία. Τα λίγα ψίχουλα από την τεράστια κλοπή είναι αναδιανομή από τους λιγότερο φτωχούς στους εξαθλιωμένους.

"Αλιεύοντας" την είδηση