Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Γ. Μανιάτης: Κάθε χρόνο χάνουμε 25 εκατ. € από τη μη λειτουργία του φράγματος της Μεσοχώρας»
Γ. Μανιάτης: Κάθε χρόνο χάνουμε 25 εκατ. € από τη μη λειτουργία του φράγματος της Μεσοχώρας»

Γ. Μανιάτης: Κάθε χρόνο χάνουμε 25 εκατ. € από τη μη λειτουργία του φράγματος της Μεσοχώρας»

Ο Υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, ιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση στην περίπτωση του Φράγματος της Μεσοχώρας, κορυφώνει την αντιαναπτυξιακή της. Για δυο ολόκληρα χρόνια, η του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕ) ολιγωρεί στην της πλήρους Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων () που μετά από εντολή μας εκπόνησε και υπέβαλε η ΔΕΗ από το οέμβριο 2014 και θα επέτρεπε την ολοκλήρωση του σπουδαιότερου Υδροηλεκτρικού Έργου της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες.

Τρεις διαδοχικοί υπουργοί, κρατούν στα συρτάρια τους τη μελέτη ενός έργου στο οποίο έχουν επενδυθεί 500.000.000 €. Ένα έργο που η καθυστέρηση λειτουργίας του στερεί από τη ΔΕΗ και την εθνική 25 εκατ. € κάθε χρόνο. Ένα έργο που θα παράγει πάνω από το 10% της συνολικά παραγόμενης ενέργειας από Υδροηλεκτρικά Έργα. Ένα κορυφαίο φιλοπεριβαλλοντικό έργο.

Πρόσφατα το υπουργείο ανακοίνωσε ότι η αδειοδότηση του έργου θα προχωρήσει. Μακάρι να μην είναι μια ακόμη υπόσχεση με τη γνωστή κυβερνητική αναξιοπιστία. Ζητάμε την άμεση κατάθεση στη συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος. Όχι μόνο για την αδειοδότηση, αλλά κυρίως για τη λειτουργία του έργου. Δεν δικαιολογείται καμία άλλη καθυστέρηση στην υπογραφή της περιβαλλοντικής μελέτης

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση