Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / Γ. Καλτσογιάννης:Να «παγώσουν» όλες οι διαδικασίες για τους δασικούς χάρτες
Γ. Καλτσογιάννης:Να «παγώσουν» όλες οι διαδικασίες για τους δασικούς χάρτες

Γ. Καλτσογιάννης:Να «παγώσουν» όλες οι διαδικασίες για τους δασικούς χάρτες

Οι μπορούν να αποτελέσουν ένα σημαντικό εργαλείο για την προώθηση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
Αλλά και σε αυτό μείζον ζήτημα η κυβέρνηση ενέργησε με προχειρότητα και ερασιτεχνισμό, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει πολύ περισσότερα προβλήματα απ’ όσα ήθελε να λύσει.

Εδώ και μερικές ημέρες που αναρτήθηκαν οι δασικοί χάρτες, έχει προκληθεί μια τεράστια αναστάτωση σε αγρότες, Δήμους, και ιδιοκτήτες που με μεγάλη δυσαρέσκεια διαπίστωσαν ότι χάνουν τις εκτάσεις τους.

Οι επιπτώσεις για την αγροτική παραγωγή, τον τουρισμό, την οικιστική ανάπτυξη, τις ιδιοκτησίες είναι μεγάλες.
Όλοι είναι σε απόγνωση, οργανώνονται και συνεδριάζουν για το πώς θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Το χειρότερο δε είναι πως υπάρχει και σύγχυση μεταξύ των φορέων. Οι ιδιώτες και αγρότες δεν ξέρουν πού θα απευθυνθούν, οι πληροφορίες που δέχονται είναι αλληλοσυγκρουόμενες και γενικά επικρατεί μια χαοτική κατάσταση.

Επίσης χιλιάδες αγρότες κινδυνεύουν να απολέσουν επιδοτήσεις, να επιστρέψουν οικονομικές ενισχύσεις που έλαβαν κατά το παρελθόν αλλά και να χάσουν εκτάσεις που τόσα χρόνια τώρα με κόπο καλλιεργούν και έχουν ένα εισόδημα για να ζήσουν τις οικογένειές τους.

Και η κυβέρνηση έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά, χωρίς να παραδεχτεί τα τραγικά της λάθη, όπως να συγκροτήσει το περιεχόμενο των δασικών χαρτών με αεροφωτογραφίες του 1945, όταν ακόμη δεν είχαν διαμορφωθεί οι συνθήκες με τις νέες ιδιοκτησίες.

Και όχι μόνο βαπτίζει ως δασικές, τις εκτάσεις των ιδιωτών, των Δήμων και των αγροτών, αλλά τους αναγκάζει να πληρώνουν και μεγάλα τέλη για να κάνουν την και να διορθωθούν οι αδικίες. Πού θα βρουν όμως τα χρήματα οι ιδιώτες, όταν πρέπει να καλύψουν και πολλές άλλες ανάγκες;

Η κυβέρνηση καταφεύγει ουσιαστικά σε ένα ακόμη εισπρακτικό μέτρο αδιαφορώντας αν οι έχουν ξεζουμιστεί οικονομικά από την αποτυχημένη της πολιτική σε όλα τα επίπεδα.

Μπροστά στον κίνδυνο να παραλύσει κάθε αγροτική και ευρύτερη δραστηριότητα με τραγικές συνέπειες στην κοινωνική συνοχή, η κυβέρνηση θα πρέπει, αν έχει ακόμη κάποιο ίχνος αξιοπρέπειας, να παγώσει όλες τις διαδικασίες με τους δασικούς χάρτες μέχρι να αντιμετωπιστούν τα πολλά προβλήματα που η ίδια προκάλεσε με τις αστοχίες της.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση