Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Γ.Καλτσογιάννης: Το διπλό διακύβευμα των ευρωεκλογών
Γ.Καλτσογιάννης: Το διπλό διακύβευμα των ευρωεκλογών

Γ.Καλτσογιάννης: Το διπλό διακύβευμα των ευρωεκλογών

Οι φετινές ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου θα αποτελέσουν τομή για την πορεία της χς, καθώς το πολιτικό μήνυμα που θα προκύψει, θα καθορίσει τις μετέπειτα πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές επιλογές σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Σε εθνικό επίπεδο, πρώτα, οι Έλληνες θα προσέλθουν στην κάλπη για να ψηφίσουν μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στα χρόνια της μεταπολίτευσης, αφού ανά δύο χρόνια είθισται να πραγματοποιούνται οι αυτοδιοικητικές και εθνικές εκλογές.

Συνεπώς οι Έλληνες θα στείλουν και πολιτικό μήνυμα που θα είναι αυτό της ανατροπής της σημερινής κυβέρνησης και ώθησης της κεντροδεξιάς παράταξης να οδηγήσει την χ στο .

Αυτό δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 20ήμερο με την διαφορά μεταξύ .Δ. και ΣΥΡΙΖΑ να κυμαίνεται μεταξύ επτά και έντεκα ποσοστιαίων μονάδων.

Το εκλογικό αποτέλεσμα στις 26 Μαΐου θα σημάνει την πολιτική αλλαγή που όλοι επιζητούμε για να πάει ο μπροστά και να ξεφύγουμε επιτέλους από την και την μιζέρια.

Θα σηματοδοτήσει την έλευση μιας νέας εθνικής αντίληψης και νοοτροπίας για το πώς θα πρέπει να πορευτεί η τα επόμενα χρόνια μέσα από την δημιουργικότητα και την αξιοποίηση του ανθρώπινου κεφαλαίου της.

Υπάρχει, όμως και το δεύτερο διακύβευμα των ευρωεκλογών που είναι το ευρωπαϊκό, αυτό για το οποίο θα κληθούμε να ψηφίσουμε.

Στις 26 Μαΐου ψηφίζουμε για την εκλογή των ευρωβουλευτών που θα απαρτίσουν το Ευρωκοινοβούλιο για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Και είναι σαφές σε μια περίοδο με έντονο το προσφυγικό ζήτημα αλλά και την οικονομική εξουθένωση των μικρών και μεσαίων τάξεων, ότι οι ακραίες δυνάμεις φλερτάρουν με ενίσχυση των εκλογικών ποσοστών τους και την διάχυση των ιδεών τους που είναι η διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης..

Ως Ευρωπαίοι έχουμε καθήκον να εργαστούμε και να συμβάλλουμε στην ενίσχυση των πολιτικών δυνάμεων που τάσσονται ξεκάθαρα υπέρ της ευρωπαϊκής ιδέας και της συνύπαρξης των λαών.

Παράλληλα όμως θα πρέπει να αναδείξουμε και την ανάγκη ενίσχυσης των πολιτικών κοινωνικής πρόνοιας και συνοχής. Οι λαοί του ότου δεινοπάθησαν την τελευταία δεκαετία από τις πολιτικές λιτότητας και αυστηρού δημοσιονομικού ελέγχου.

Επιτέλους θα πρέπει να αλλάξει το μείγμα οικονομικής πολιτικής και να δοθεί πολύ μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη, στην κοινωνική πρόνοια, στην διάθεση του πλούτου και στα πιο μικρομεσαία στρώματα.

Μόνο έτσι οι λαοί θα μπορούν να πιστέψουν πιο δυνατά στην αξία και την σημασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που  αποτελεί εδώ και δεκαετίες το πιο πετυχημένο υπερεθνικό όργανο.

Στην εκ αναμέτρηση της 26ης Μαΐου μια νέα κατεύθυνση για την χώρα και την Ευρώπη είναι εφικτό να δημιουργηθεί, μια νέα πορεία προς την ανάπτυξη και την ευημερία, μια νέα σελίδα για όλους τους Έλληνες μετά από δέκα πολύ δύσκολα χρόνια.

 

 

 

"Αλιεύοντας" την είδηση