Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Γ. Καλτσογιάννης: Τα καταδυτικά πάρκα στις Σποράδες αναβαθμίζουν τον τόπο μας
Γ. Καλτσογιάννης: Τα καταδυτικά πάρκα στις Σποράδες αναβαθμίζουν τον τόπο μας

Γ. Καλτσογιάννης: Τα καταδυτικά πάρκα στις Σποράδες αναβαθμίζουν τον τόπο μας

 

Την ερχόμενη εβδομάδ θ παρουσιαστεί στην Αλόννησο στο πλαίσιο πλούσιων εκδηλώσεων το ευρωπαϊκό πρόγραμμα , μέσα από το οποίο αναζητούνται τρόποι για την ανάδειξη και αξιοποίηση του ενάλιου πλούτου του Παγασητικού και των Βορείων Σποράδων.

Εδώ και λίγα χρόνια η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ξεκινήσει μια σημαντική προσπάθεια για την δημιουργία καταδυτικών πάρκων και υποβρύχιων μουσείων.

Μια προσπάθεια η οποία βρίσκεται λίγο πριν την ολοκλήρωσή της καθώς έχουν δπεραιωθεί σημαντικά στάδια που απαιτούνται.

Ο στόχος συνεπώς επιτυγχάνεται και είμαστε ενώπιον πολύ σημαντικών υποδομών που θα αναβαθμίσουν τουριστικά όχι μόνο την Αλόννησο αλλά και όλες τις καθώς και τις γύρω περιοχές του Παγασητικού.

Ο καταδυτικός είναι ένας δυναμικά εξελισσόμενος κλάδος παγκοσμίως με εκατομμύρια άτομα που θέλουν να απολαύσουν τον υποθαλάσσιο φυσικό και πολιτιστικό πλούτο.

Αξιοποιώντας τον πολιτιστικό θησαυρό από τους κλασικούς ακόμη χρό που έχει εντοπιστεί στις και θέλοντας να τονωθεί ακόμη περισσότερο τουριστικά η περιοχή, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας δουλέψαμε εντατικά προκειμένου να καρποφορήσουν οι προσπάθειες αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων και κονδυλίων για την δημιουργία των καταδυτικών πάρκων.

Τα οφέλη από τα συγκεκριμένα καταδυτικά πάρκα είναι πολλαπλά, όπως επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου για όλο τον χρόνο, προσέλκυση επισκεπτών υψηλού επιπέδου με αναβαθμισμένες οικονομικές δυνατότητες, μετατροπή της Αλοννήσου και των Σποράδων σε δυναμικούς ερευνητικούς προορισμούς, καθώς εκεί θα μπορούν να πραγματοποιούν έρευνες επιστήμονες από πολλά επιστημονικά πεδία, διοργάνωση εκπαιδευτικών επισκέψεων από , Πανεπιστήμια και άλλους φορείς, ανάδειξη και άλλων φυσικών και πολιτιστικών δυνατοτήτων των περιοχών.

Όλα τα προαναφερθέντα σημαίνουν πολλές που θα αφορούν σε επιστημονικό, ερευνητικό, διοικητικό, προσωπικό αλλά και πολλές άλλες κατηγορίες εργαζομένων, ενώ θα παρέχεται η δυνατότητα αξιοποίησης και άλλων ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας πετυχαίνει και δημιουργεί εκεί που παλιά δεν υπήρχε τίποτα. Αξιοποιεί και εξελίσσει την ενάλια πολιτιστική κληρονομιά προς όφελος του τόπου και των πολιτών.

Και νιώθω υπερήφανος που συμμετείχα δημιουργικά, αποτελεσματικά και συνεργατικά σε όλη αυτή την προσπάθεια μαζί με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τα άλλα στελέχη για να οδηγήσουμε τον τόπο μας στο μέλλον ανοίγοντας δρόμους ελπίδας για την τοπική κοινωνία.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση