Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Γ. Καλτσογιάννης: Οι Ίωνες αποκτούν το δικό τους κτίριο για την διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης
Γ. Καλτσογιάννης: Οι Ίωνες αποκτούν το δικό τους κτίριο για την διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης

Γ. Καλτσογιάννης: Οι Ίωνες αποκτούν το δικό τους κτίριο για την διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης

Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Θεσσαλίας αποφασίστηκε η έγκριση του πρακτικού ανάδειξης προσωρινού αναδόχου της δημοπρασίας του έργου: «Ανέγερση Κτιρίου Πολιτιστικής Εστίας (Ιώνες)» με τον προϋπολογισμό του έργου να αγγίζει τα 830.000 ευρώ.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή ενός κτιρίου στην Νέα Ιωνία, πλησίον του Ναού ευαγγελίστριας που είναι ο στόχος πολλών ετών του πολιτιστικού συλλόγου Ίωνες.

Σε λίγο καιρό οι Ίωνες θα έχουν το δικό τους σπίτι, τον δικό τους χώρο για να πραγματοποιούν τις πολιτιστικές και άλλες δράσεις τους, να παρουσιάζουν τις εκθέματά τους και να αναδεικνύουν, όπως πράττουν όλα αυτά τα χρόνια, τα ήθη και τα έθιμα, όπως αυτά διαδόθηκαν από τους προγόνους από την Μικρά Ασία στον Βόλο.

Με αυτό το πολύ σημαντικό έργο η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός αποδεικνύουν στην πράξη ότι ξέρουν να τιμούν την ιστορική μνήμη, τις παραδόσεις, τους αγώνες και τις θυσίες των Ελλήνων.

Με γρήγορες ενέργειες εξασφάλισε τους πόρους για να αρχίσουν οι εργασίες ανέγερσης και πολύ σύντομα η Νέα Ιωνία να διαθέτει ένα ξεχωριστό κέντρο πολιτισμού, ένα στολίδι αντάξιο της πλούσιας προσφυγικής ιστορίας της.

Σε λιγότερο από πέντε χρόνια συμπληρώνεται ένας αιώνας από την Μικρασιατική Καταστροφή και τον ξεριζωμό των Ελλήνων από τις μακραίωνες εστίες τους.

Σύλλογοι όπως οι Ίωνες έχουν καταφέρει να διατηρούν αναλλοίωτη την μνήμη και την συνεισφορά του ελληνισμού της Μικράς Ασίας.

Και η Περιφέρεια Θεσσαλίας ήρθε για να στεγάσει αυτή την πλούσια ιστορική μνήμη. Τιμή στους Έλληνες της Μικράς Ασίας, τιμή στην προσφυγιά και την Νέα Ιωνία, τιμή στον άνθρωπο και την παράδοση.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση