Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Γ. Καλτσογιάννης:Οι ΑΝΕΛ έφυγαν, αλλά έμειναν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ
Γ. Καλτσογιάννης:Οι ΑΝΕΛ έφυγαν, αλλά έμειναν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Γ. Καλτσογιάννης:Οι ΑΝΕΛ έφυγαν, αλλά έμειναν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

 

Τις τελευταίες μέρες ζούμε το θέατρο του παραλόγου με μια κυβέρνηση που αναπαράγει γενεσιουργές καταστάσεις δημοκρατικής αστάθειας, θεσμικής παρακμής και πλήρους απαξίωσης της πολιτικής διαδικασίας.

Και τα δείγματα γραφής η Κυβέρνηση τα είχε δώσει ήδη με την υπονόμευση των θεσμών, την ακραία χωρίς στοιχεία επιθετική ρητορική, την στοχοποίηση και σπίλωση προσώπων, τον εκμαυλισμό της πολιτικής ζωής.

Τώρα, όμως έφτασε στο πιο ακραίο σημείο. Κουρελιάζει την έννοια της λαϊκής νομιμοποίησης μιας κυβερνητικής πλειοψηφίας στήνοντας πολιτικά «διαζύγια» και ανταλλάσοντας τις ψήφους βουλευτών με κυβερνητικούς θώκους και θέσεις στα ψηφοδέλτια.

Οι διαπραγματεύσεις και τα πολιτικά ανταλλάγματα των τελευταίων ημερών για να εξασφαλιστούν οι 151 ψήφοι όχι μόνο για την ψήφο εμπιστοσύνης αλλά και για την των Πρεσπών αναδύουν πρωτόγνωρες διαδικασίες που ο τόπος είχε πολλά χρόνια να ζήσει.

Αυτό που είδε όλος ο κόσμος και καυτηριάζει με τον πιο απόλυτο τρόπο είναι πως τυπικά οι ΑΝΕΛ έφυγαν με πολιτικά υποκριτικό τρόπο υπερασπιζόμενοι δήθεν το Μακεδονικό ζήτημα, αλλά στην κυβέρνηση έμειναν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θέλοντας να δημιουργήσουν μια κυβέρνηση κουρελού που θα άγεται και θα φέρεται από τα προσωπικά συμφέροντα και θα ολοκληρώσει το ήδη καταστροφικό της έργο στον τόπο μας με την βύθιση της οικονομίας, τις στρατιές των ανέργων και των φτωχών εργαζόμενων, την απουσία ελπίδας και προοπτικής.

Μια κυβέρνηση που μπροστά στην επιθυμία να διατηρήσει την εξουσία δεν έχει κανένα ενδοιασμό να παραχωρήσει το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» στα Σκόπια με μια που αντιστρατεύεται τα ιστορικά εθνικά μας συμφέροντα.

Για όλους εμάς που σεβόμαστε τους θεσμούς, υπηρετούμε την με αίσθημα ευθύνης και θέλουμε να δούμε την Ελλάδα ξανά δυνατή και υπερήφανη, δεν υπάρχει καμία άλλη λύση για τον πολύπαθο τόπο εκτός από τις εκλογές.

Για να γυρίσει επιτέλους σελίδα η Ελλάδα και να γλυτώσει από τυχοδιωκτισμούς και τακτικισμούς.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δράση ΟΝΝΕΔ Λάρισας, Καρδίτσας και Μαγνησίας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023 - https://t.co/rZGeGVLRhK… -

  • Κρατείται αλλοδαπός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας #προσβολήγενετήσιαςαξιοπρέπειας - https://t.co/OQPx7qRNqX -

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

"Αλιεύοντας" την είδηση