Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Γ.Καλτσογιάννης: Ο Βόλος, ο τουρισμός και το αίτημα για νέο πανεπιστημιακό τμήμα
Γ.Καλτσογιάννης: Ο Βόλος, ο τουρισμός και το αίτημα για νέο πανεπιστημιακό τμήμα

Γ.Καλτσογιάννης: Ο Βόλος, ο τουρισμός και το αίτημα για νέο πανεπιστημιακό τμήμα

Αν είδε κάτι πό την διήμερη του στη ο Πιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου, αυτό δεν ήταν άλλο από τις σύγχρονες και οργανωμένες υποδομές των Τμημάτων του ΤΕΙ και του Πανεπιστημίου ς που με πολλή προσπάθεια η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει εξασφαλίσει μέσα από την διάθεση εκατομμυρίων .

Συγχρόνως ο έλαβε το μήνυμα της ανάγκης να μείνει αρραγής η πανθεσσαλική συνείδηση που με τόσο κόπο και μέσα από έργα που διαχέονται σε όλες τις τοπικές κοινωνίες, κατακτήθηκε.

Το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, που σε δύο μήνες θα έχει την ολοκληρωμένη του μορφή, δεν μπορεί και δεν πρέπει να οδηγήσει σε ένα κοινωνικό αυτοματισμό μεταξύ των πόλεων.

Και η Περιφέρεια Θεσσαλίας με την ώριμη στάση που έχει δείξει όλο αυτό το κρίσιμο διάστημα των συζητήσεων, λειτουργεί ως ο θεματοφύλακας της  ενιαίας θεσσαλικής συνείδησης για κοινή πρόοδο.

Παράλληλα, η νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δίνει την δυνατότητα να αναδειχθούν τα παραγωγικά χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής.

Για τον Βόλο επανήλθε από πανεπιστημιακούς στην συνάντησή τους με τον υπουργό Παιδείας το αίτημα για την ίδρυση και λειτουργία Τμήματος Τουρισμού.

Αναμφίβολα πρόκειται για ένα αίτημα που συνάδει πλήρως με την παραγωγική φυσιογνωμία της ς, η οποία- ως γνωστόν- αποτελεί πολύ δημοφιλή τουριστικό προορισμό όλο τον χρόνο.

Με δεδομένο μάλιστα πως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διαθέτει ήδη Τμήματα και μεταπτυχιακά προγράμματα που ασχολούνται με τα θέματα του τουρισμού, θεωρούμε πως είναι η πιο κατάλληλη ευκαιρία για την ίδρυση ενός τμήματος που θα έχει πανελλαδική απήχηση.

Η πόλη μας διαθέτει πανεπιστημιακούς, επιστήμονες, επαγγελματίες, επιχειρηματίες και υποδομές των οποίων η γνώση και η εμπειρία μπορούν να  συμβάλλουν στην δημιουργία ενός πανεπιστημιακού τμήματος για τον τουρισμό που θα καλύπτει όλες τις σύγχρονες ανάγκες.

Έτσι θα ανοίξει ένας νέος δρόμος στη σύνδεση της οργανωμένης επιστημονικής γνώσης με την τουριστική εξέλιξη της χώρας μας.

Συγχρόνως, ενόψει του δεύτερου γύρου συναντήσεων του υπουργού με τους πανεπιστημιακούς και την τοπική αυτο, θα πρέπει να γίνουν σεβαστές και οι άλλες προτάσεις της Συγκλήτου που ήδη κατατέθηκαν.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση