Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Γ. Καλτσογιάννης: Ο θεσσαλικός κάμπος αναγεννιέται μέσα από μεγάλα έργα υποδομής
Γ. Καλτσογιάννης: Ο θεσσαλικός κάμπος αναγεννιέται μέσα από μεγάλα έργα υποδομής

Γ. Καλτσογιάννης: Ο θεσσαλικός κάμπος αναγεννιέται μέσα από μεγάλα έργα υποδομής

Η νασύσταση της λίμνης Κάρλας και τα εγκαίνια που τελέστηκαν στο μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο των Βαλκανίων αποτελούν μια τομή στο και στο του θεσσαλικού κάμπου.

Οι αναπτυξιακές δυνατότητες που προσφέρει το συγκεκριμένο έργο το οποίο διασώθηκε και υλοποιήθηκε μετά την γενναία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού να αναλάβει την τύχη του η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ κινδύνευε με οριστική απένταξη και εκατομμυρίων ευρώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι τεράστιες για τον κόσμο της ύπαιθρο.

Το προστατεύεται, χιλιάδες στρέμματα αρδεύονται, η επισκεψιμότητα μέσα από ένα δίκτυο πολιτισμικών χώρων αυξάνεται και γενικά νέες προοπτικές διανοίγονται από δω και πέρα.

Η παραγωγική διαδικασία μπορεί να ενισχυθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό που σε συνδυασμό με την προβολή της λίμνης ως ξεχωριστού τοπόσημου διεθνούς ακτινοβολίας θα αναδείξει την Θεσσαλία σε πρότυπο δημιουργίας.

Την ίδια στιγμή σε μια άλλη πλευρά της Μαγνησίας,  στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού, το Φράγμα Μαυρομμάτι έρχεται να λύσει το υδροδοτικό ζήτημα για χιλιάδες κατοίκους εξασφαλίζοντας επαρκές και ποιοτικό πόσιμο νερό για τα επόμενα πολλά χρόνια. Ακόμη ένα έργο που η Περιφέρεια άμεσα και γρήγορα φρόντισε να αποδώσει στην τοπική δημιουργώντας συνθήκες βελτίωσης της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής.

Με έργα υποδομής που θωρακίζουν το περιβάλλουν και δημιουργούν πλούτο η Περιφέρεια Θεσσαλίας κάνει πράξη την αειφόρο ανάπτυξη. Με λίγα λόγια και με πολλές πράξεις είναι ένα βήμα μπροστά από τις προκλήσεις του τος.

Ο αναγεννιέται και η ελπίδα χιλιάδων παραγωγών και άλλων κατοίκων που ζουν στα χωριά και τις κωμοπόλεις ξαναζωντανεύει.

Το νερό δεν είναι πλέον το δυσεύρετο είδος στον κάμπο στην περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλίας. Όσο για την Δυτική Θεσσαλία η επαναδημιουργία της λίμνης Κάρλας αρκετές δεκαετίες μετά την ατυχή επιλογή για την αποξήρανσή της δείχνει ότι όλα είναι δυνατά, όπως η μερική μεταφορά νερού από τον άνω ρου του Αχελώου…

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση