Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Γ. Καλτσογιάννης: Ο αθλητισμός πρέπει να διοικείται από τους αθλητές
Γ. Καλτσογιάννης: Ο αθλητισμός πρέπει να διοικείται από τους αθλητές

Γ. Καλτσογιάννης: Ο αθλητισμός πρέπει να διοικείται από τους αθλητές

Η που ασκήθηκα κατά του Ολυμπιονίκη μας Νίκου Κακλαμανάκη και η κόντρα που εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα μεταξύ παραγόντων της πολιτικής και παραγόντων του αθλητισμού με πεδίο διαμάχης τον νέο νόμο, πληγώνει βάρβαρα τον αθλητισμό.

Και εξηγούμαι:

1)Τα πάντα πρέπει να εκκινούν και να καταλήγουν με γνώμονα το συμφέρον των αθλητών και μόνο.

2)Οι αθλητικές αρχές και τα Ολυμπιακά ιδεώδη που υπηρετήθηκαν  από τους προγό μας με σχολαστικότητα και μεταλαμπαδεύτηκαν στο παγκόσμιο στερέωμα πρέπει να αποτελούν μοναδικό οδηγό των ενεργειών μας.

3)Κάθε και μάλιστα όσοι εκπροσώπησαν τη χώρα μας σε , έγιναν αιτία να κυματίζει ψηλά η γαλανόλευκη, να παιανίζει ο Εθνικός μας Ύμνος και να δακρύσουμε χειροκροτώντας τις επιτυχίες τους, έχουν έγκυρη και σεβαστή, έχουν που εστιάζει στην υπηρεσία του αθλήματος, έχουν την άποψη του ανθρώπου-ήρωα που αγωνίστηκε με πάθος επιμονή και υπομονή, συνήθως απούσας της πολιτείας κατά την διάρκεια της προσπάθειας  του,  για την κατάκτηση του πολυπόθητου στόχου

4)Οι αθλητικοί παράγοντες-εθελοντές,  στη συντριπτική τους πλειοψηφία προσφέρουν ανιδιοτελώς, χωρίς φυσικά καμία αντιμισθία, δαπανώντας τις περισσότερες φορές και χρήμα και χρόνο στην υπηρεσία του αθλήματος που υπηρετούν.

Αντίθετα οι πολιτικοί παράγοντες είναι επαγγελματίες αφού αμείβονται λαμβάνοντας  πολλές φορές μεγάλες αντιμισθίες για τις τους και οφείλουν να σέβονται και να λαμβάνουν σοβαρά την άποψη των αθλητών αλλά και των παραγόντων-εθελοντών του αθλητισμού πριν λάβουν τις αποφάσεις τους.

5)Τα Αθλητικά Σωματεία και οι αντίστοιχες Ομοσπονδίες τους δεν πρέπει ν αποτελούν χώρους διαφωνιών και  αντεγκλήσεων αλλά χώρους απόλυτης προσφοράς και παροχής υπηρεσίας στο άθλημα και τους αθλητές. 6)Οι αθλητές είναι ο μοναδικός κινητήριος μοχλός του Αθλήματος, του Σωματείου, της Ομοσπονδίας. Οι παράγοντες και ιδίως οι πολιτικοί παράγοντες-επαγγελματίες  που εμπλέκονται και αποφασίζουν για τον αθλητισμό,  πρέπει να λειτουργούν και να αποφασίζουν  υπηρετώντας το συμφέρον του αθλητή και μόνο.

Η χώρα μας έζησε μεγάλες δόξες τόσο κατά την αρχαιότητα αλλά και στη σύγχρονη εποχή χάριν των σπουδαίων αθλητικών επιτευγμάτων. Οφείλουμε να σεβαστούμε την ιστορία μας και να υπηρετούμε τον αθλητισμό με το  Ολυμπιακό Πνεύμα που συνδέεται με τις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Η χώρα που θέσπισε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και καθιέρωσε την αθλητική, κοινωνική και αγωγή των νέων, αξιώνει από τους παράγοντές της, αντίστοιχη συμπεριφορά.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση