Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Γ.Καλτσογιάννης: Μόνο η Ν.Δ. έχει σχέδιο τόνωσης των μικρομεσαίων
Γ.Καλτσογιάννης: Μόνο η Ν.Δ. έχει σχέδιο τόνωσης των μικρομεσαίων

Γ.Καλτσογιάννης: Μόνο η Ν.Δ. έχει σχέδιο τόνωσης των μικρομεσαίων

του Γιώργου Κλτσογιάννη

Η σημερινή κυβέρνηση άφησε βοήθητες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην που μήνα με το μήνα βυθίζονται στα χρέη και τη δυσκολία παραγωγής, επένδυσης και δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Βλέποντας ως εχθρό και μόνο τον ιδιωτικό τομέα δεν έχει κάνει τίποτα για να στηρίξει ουσιαστικά τους επαγγελματίες που χρόνια τώρα στην περιοχή μας δίνουν έναν αξιοπρεπή αγώνα οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας.

Πραγματικός καθρέπτης του αδιεξόδου των μικρομεσαίων ήταν τα αποτελέσματα της δεύτερης τριμηνίας έκθεσης του ΟΕΒΕΜ. Η κατάσταση που περιγράφεται είναι τραγική.

Οκτώ στις δέκα επιχειρήσεις είδαν τους τζίρους τους να μειώνεται το τελευταίο τρίμηνο, μία στις δύο προτίθεται να κάνει απολύσεις, μία στις τρεις χάνουν τις ρυθμίσεις, εννιά στις δέκα είναι απαισιόδοξες για το επόμενο διάστημα.

Επίσης ελάχιστο είναι το ποσοστό που σκοπεύουν να επενδύσουν.

Με τη σημερινή αποτυχημένη κυβέρνηση η λέξη «επένδυση» ακούγεται μάλλον ως  ανέκδοτο μεταξύ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που το πρώτο που σκέπτονται είναι να μην βάλουν λουκέτο μέσα σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας που ο κ. Τσίπρας προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί.

Η .Δ. έχει συγκροτημένο σχέδιο για την αναζωογόνηση της μικρομεσαίας ς, για την τόνωση των επαγγελματιών που αγωνίζονται κάτω από αντίξοες καταστάσεις και χρειάζονται μια στήριξη, για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και της δημιουργίας νέων.

Με τη μείωση της φορολογίας, την θεσμοθέτηση γενναίων ρυθμίσεων, τη διασφάλιση του υ λογαριασμού των επαγγελματιών, την επαναφορά των 100 δόσεων για το φορολογικό και ασφαλιστικό, την μείωση των ποσοστών προκαταβολής, τη δημιουργία ενός σταθερού φορολογικού και ασφαλιστικού συστήματος, είμαστε βέβαιοι πως η παράταξη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα φέρει την ανάταση στην ιδιωτική οικονομία της χώρας.

Προσωπικά ήδη απέστειλα τα αποτελέσματα της έρευνας στην αρμόδια ομάδα της .Δ. για την άντληση πολύ χρήσιμων συμπερασμάτων στην προοπτική της ενίσχυσης της προσπάθειάς μας για την βοήθεια προς τους μικρομεσαίους και βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με τον κόσμο του επιχειρείν στο νομό μας.

 

Ο Γιώργος είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και  π. αεριφερειάρχης

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση