Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Γ. Καλτσογιάννης: Μια νέα κοινωνική πολιτική για την γυναίκα
Γ. Καλτσογιάννης: Μια νέα κοινωνική πολιτική για την γυναίκα

Γ. Καλτσογιάννης: Μια νέα κοινωνική πολιτική για την γυναίκα

Η Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας έρχεται να υπενθυμίσει σε όλους μας τον πολλαπλό κοινωνικό και ευρύτερό της ρόλο. Μητέρα, σύζυγος, εργαζόμενη, , άνεργη, μάνα, κόρη, η Ελληνίδα δίνει το δικό της αγώνα για τον σεβασμό στα δικαιώματά της και την .

Τι μπορεί να κάνει ένα Κράτος για να ενισχύσει την θέση της και να της παρέχει ευκαιρίες για να αποδείξει τις ικανότητές της; Τι μπορεί να κάνει μια κυβέρνηση για να βοηθήσει την να ανταπεξέλθει στο πλήθος των ευθυνών και των μετώπων της;

Στα χρόνια των μνημονίων και ειδικότερα τα τελευταία χρόνια, απουσιάζει η ουσιαστική στήριξη προς τις γυναίκες. Γι' αυτό και είναι άμεση ανάγκη η χάραξη και η υλοποίησης μιας κοινωνικής πολιτικής που θα προασπίζει τα δικαιώματά της για σπίτι, εργασία, οικογένεια και να προσφέρει πραγματική οικονομική και κοινωνική .

Η Θέση της είναι ότι αντί για διανομή επιδομάτων, θα πρέπει να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας μέσα από τις οποίες οι γυναίκες θα αποδείξουν την αξία τους και θα μπορέσουν να διασφαλίσουν ένα αξιοπρεπή βίο.

Συγχρόνως είναι απαραίτητη η δημιουργία και ενίσχυση κοινωνικών δομών, όπως Παιδικών Σταθμών για τις μητέρες εργαζόμενες και όχι μόνο. Κανένα παιδί εκτός Παιδικού σταθμού, 2.000 Ευρώ σε κάθε οικογένεια για κάθε γέννηση παιδιού, είναι οι δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις μητέρες.

Παράλληλα θα πρέπει να ρυθμιστούν όλα τα ζητήματα με τις γυναίκες, που άνδρες τους απεβίωσαν και οι έχουν καταντήσει να είναι επιδόματα. Άλλη μια αδικία της σημερινής κυβέρνησης.

Γι' αυτό και λέμε ότι ο των γυναικών για να ευοδώσει πρέπει να έχει την στήριξη μιας κυβέρνησης που θα σέβεται τον ρόλο και την αξία της, μιας κυβέρνησης που οι ισότητα και σεβασμός δεν θα είναι «λόγια του αέρα», αλλά δεσμεύσεις που θα γίνονται πράξεις.

Και μόνο η μπορεί να εφαρμόσει μια σύγχρονη κοινωνική πολιτική για την γυναίκα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση