Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / Γ. Καλτσογιάννης: Μια νέα κοινωνική πολιτική για την γυναίκα
Γ. Καλτσογιάννης: Μια νέα κοινωνική πολιτική για την γυναίκα

Γ. Καλτσογιάννης: Μια νέα κοινωνική πολιτική για την γυναίκα

Η Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας έρχεται να υπενθυμίσει σε όλους μας τον πολλαπλό κοινωνικό και ευρύτερό της ρόλο. Μητέρα, σύζυγος, εργαζόμενη, συνταξιούχος, άνεργη, μάνα, κόρη, η Ελληνίδα γυναίκα δίνει το δικό της αγώνα για τον σεβασμό στα δικαιώματά της και την ισότητα.

Τι μπορεί να κάνει ένα Κράτος για να ενισχύσει την θέση της και να της παρέχει ευκαιρίες για να αποδείξει τις ικανότητές της; Τι μπορεί να κάνει μια κυβέρνηση για να βοηθήσει την γυναίκα να ανταπεξέλθει στο πλήθος των ευθυνών και των μετώπων της;

Στα χρόνια των μνημονίων και ειδικότερα τα τελευταία χρόνια, απουσιάζει η ουσιαστική στήριξη προς τις γυναίκες. Γι’ αυτό και είναι άμεση ανάγκη η χάραξη και η υλοποίησης μιας κοινωνικής πολιτικής που θα προασπίζει τα δικαιώματά της για , , και να προσφέρει πραγματική οικονομική και κοινωνική ισότητα.

Η Θέση της .Δ. είναι ότι αντί για επιδομάτων, θα πρέπει να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας μέσα από τις οποίες οι γυναίκες θα αποδείξουν την αξία τους και θα μπορέσουν να διασφαλίσουν ένα αξιοπρεπή βίο.

Συγχρόνως είναι απαραίτητη η δημιουργία και ενίσχυση κοινωνικών δομών, όπως Παιδικών Σταθμών για τις μητέρες εργαζόμενες και όχι μόνο. Κανένα εκτός Παιδικού σταθμού, 2.000 Ευρώ σε κάθε για κάθε γέννηση παιδιού, είναι οι δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις μητέρες.

Παράλληλα θα πρέπει να ρυθμιστούν όλα τα ζητήματα με τις γυναίκες, που τους απεβίωσαν και οι χηρείας έχουν καταντήσει να είναι . Άλλη μια αδικία της σημερινής κυβέρνησης.

Γι’ αυτό και λέμε ότι ο αγώνας των γυναικών για να ευοδώσει πρέπει να έχει την στήριξη μιας κυβέρνησης που θα σέβεται τον ρόλο και την αξία της, μιας κυβέρνησης που οι ισότητα και σεβασμός δεν θα είναι «λόγια του αέρα», αλλά δεσμεύσεις που θα γίνονται πράξεις.

Και μόνο η .Δ. μπορεί να εφαρμόσει μια σύγχρονη κοινωνική για την γυναίκα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Aνοίγει τις πύλες του την Κυριακή ο ναός Αγίου Νικολάου Παλιουρίου Βόλου - https://t.co/qV3ia6Hdig… -

  • Όχημα με ηλικιωμένο οδηγό προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα #τροχαίοατύχημα - https://t.co/R6TYgPsPIT -

  • #φωτιά σε διαμέρισμα στον οικισμό Ξηροκάμπου #φωτιά - https://t.co/H1jdxlQ7PJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση