Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / Γ. Καλτσογιάννης: Η κυβέρνηση οδηγεί σε ακυβερνησία την Αυτοδιοίκηση
Γ. Καλτσογιάννης: Η κυβέρνηση οδηγεί σε ακυβερνησία την Αυτοδιοίκηση

Γ. Καλτσογιάννης: Η κυβέρνηση οδηγεί σε ακυβερνησία την Αυτοδιοίκηση


Σε παράλυση των Δήμων και των Περιφερειών οδηγούν οι της κυβέρνησης στον Καλλικράτη, όπου αντί να τις ενισχύσουν και να τις θωρακίσουν με πόρους και προσωπικό, τελικά φέρνουν τα αντίθετα .
Αιχμή των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση, είναι η απλή αναλογική η οποία κατά τα φαινόμενα θα εφαρμοστεί άμεσα, δηλαδή στις δημοτικές και περιφερειακές του 2019.

Πρόκειται για μια εντελώς λάθος κίνηση την οποία η κυβέρνηση προπαγανδίζει με έναν μανδύα μιας δήθεν μεγαλύτερης δημοκρατικότητας των κοινών, ωστόσο αυτό που θέλει να καλύψει είναι η αδυναμία της να εκλέγει δικούς της υποψηφίους στον Α’ και Β’ Βαθμός Αυτοδιοίκησης.

Συνεπώς ελπίζει ότι με την απλή αναλογική θα μπορέσει να ελέγχει τους νικητές μέσα από ανίερες συμμαχίες που θα προκύπτουν όχι μόνο στον δεύτερο γύρο, αλλά και μετά για την συγκρότηση των ομάδων πλειοψηφίας που θα αποτελούνται όχι από μία, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα, αλλά από δύο ή και περισσότερες παρατάξεις.

Η Ν.Δ. αντιτίθεται σφόδρα στην θεσμοθέτηση της απλής αναλογικής.

Γιατί, πρώτον δεν υπάρχει συνείδηση και κουλτούρα συνεργασίας των δημοτικών παρατάξεων. Ενδεικτικό στοιχείο ότι στο 99% των περιπτώσεων οι μειοψηφούσες παρατάξεις πάντα καταψηφίζουν τους προϋπολογισμούς των Δήμων και των Περιφερειών.

Δεύτερον, οι δήμαρχοι και οι θα είναι όμηροι των μειοψηφιών που θα ζητούν διάφορα ανταλλάγματα για να δώσουν στήριξη, με αποτέλεσμα την ανούσια επιδίωξη για τήρηση ισορροπιών, την ένταση των πρόσκαιρων συμμαχιών με κριτήριο τα ίδια τα συμφέροντα και όχι του τόπου, τον αποπροσανατολισμό από τον πραγματικό στόχο της Αυτοδιοίκησης που είναι η των τοπικών κοινωνιών και μοιραία την ακυβερνησία.

Παράλληλα η κυβέρνηση προωθεί την αποδυνάμωση των τοπικών κοινοτήτων που ήδη με τον Καλλικράτη απαξιώνονται σε πόρους και αρμοδιότητες με τα προβλήματα να μεγιστοποιούνται αντί να ελαχιστοποιούνται.
Είναι ξεκάθαρο πως η Ν.Δ. δεν πρόκειται να συναινέσει στη διάλυση της Αυτοδιοίκησης, που θα εγκλωβίσει τις τοπικές κοινωνίες στο τέλμα.

Και ως Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουμε αποδείξει πως με ισχυρή πλειοψηφία μπορούμε να δώσουμε βήματα προόδου στον τόπο μας αλλά και στον ίδιο το θεσμό της Αυτοδιοίκησης.

Υπηρετούμε το κοινό καλό, σεβόμαστε τον πολίτη και αγωνιζόμαστε για την πρόοδο του συνόλου μακριά από καιροσκοπικές και παλαιοκομματικές πρακτικές. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 73χρονης από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/AvNQLnFkfM -

  • Συνελήφθη αλλοδαπός για #παραεμπόριο #παραεμπόριο - https://t.co/bo8i4LndC4 -

  • Νέα γέφυρα στον Ξηριά κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5dHeOA4ehL -

"Αλιεύοντας" την είδηση