Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Γ. Καλτσογιάννης:  Η πραγματική οικονομία αγκομαχά με χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης
Γ. Καλτσογιάννης:  Η πραγματική οικονομία αγκομαχά με χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης

Γ. Καλτσογιάννης:  Η πραγματική οικονομία αγκομαχά με χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης

 

 

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε χθες τα στοιχεία για τον ρυθμό ς της χώρας στο πρώτο τρίμηνο του 2019. Η επίδοση απογοητευτική, αφού οι ρυθμοί ς βρίσκονται μόλις στο 1,4% του ΑΕΠ.

Ουσιαστικά σέρνεται, αγκομαχά να βγει από την στασιμότητα και το τέλμα.

Εύλογα αναρωτιέται ο οποιοσδήποτε πώς μπορεί η χώρα να ορθοποδήσει και να πορευτεί σε μια καλύτερη εποχή, όταν η ανάπτυξή της είναι σε τόσο χαμηλά επίπεδα.

Τίποτα όμως δεν είναι τυχαίο. Η με τις ιδεοληψίες και τις υπαναχωρήσεις της, δεν δημιούργησε ένα πεδίο ευνοϊκό για τις επενδύσεις. Με την υψηλή φορολογία στις , τα εμπόδια της γραφειοκρατίας, τους αργούς ρυθμούς στην απονομή της δικαιοσύνης, δεν επέτρεψε στους ενδιαφερόμενους επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα και να δημιουργήσουν οικονομική δραστηριότητα.

Συγχρόνως για τους ίδιους λόγους δεν βοήθησε και τους της Ελλάδας να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους και να φέρουν μια νέα δυναμική.

Επιλέγοντας την υπερφορολόγηση με τα «ματωμένα» υπερπλεονάσματα, στραγγάλισε την πραγματική οικονομία.

Χωρίς , χωρίς ελάφρυνση από τους φόρους και τις εισφορές, χωρίς επενδύσεις η ελληνική οικονομία είναι καταδικασμένη στο τέλμα. Το θλιβερό αποτέλεσμα είναι να βρίσκεται η χώρα στην πρώτη θέση πανευρωπαϊκά με την υψηλότερη . Όταν άλλες χώρες βρίσκονται σε μονοψήφιο αριθμό, η Ελλάδα είναι «πρωταθλήτρια» στην με 18,5% σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν. Μάλιστα, όσες θέσεις εργασίας δημιουργούνται κυρίως αφορούν μισθούς μέχρι  500-600 ευρώ .

Η και ο δεσμεύονται για νέο μίγμα οικονομικής πολιτικής που θα συνδυάζει την τόνωση του ιδιωτικού τομέα μέσω ενός συγκεκριμένου πλέγματος μεταρρυθμίσεων  και φοροελαφρύνσεων με τις δημόσιες επενδύσεις για μεγάλα έργα υποδομών.

Μια πολιτική που θα εφαρμόσει άμεσα από τις 8 Ιουλίου με την ανάδειξή της στην διακυβέρνηση του τόπου. Για να δούμε επιτέλους καλύτερες μέρες, με δουλειές και αξιοπρεπείς μισθούς, όπως τις αξίζουν όλοι οι Έλληνες.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση