Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Γ. Καλτσογιάννης: Η κυβέρνηση καθυστερεί στην επούλωση των πληγών από τις πλημμύρες
Γ. Καλτσογιάννης: Η κυβέρνηση καθυστερεί στην επούλωση των πληγών από τις πλημμύρες

Γ. Καλτσογιάννης: Η κυβέρνηση καθυστερεί στην επούλωση των πληγών από τις πλημμύρες

 

Τα τελευταία χρόνια η Μαγνησία έχει πληγεί από πλημμύρες οι οποίες προξένησαν τεράστιες ζημιές σε περιουσίες ιδιωτών, υποδομές, καλλιέργειες, ανατρέποντας την καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών.

Την μανία των ακραίων καιρικών φαινομένων που δυστυχώς γίνονται όλο και πιο συχνά, την βίωσαν με τον επώδυνο τρόπο συνάνθρωποι που είδαν τις περιουσίες τους  να χάνονται μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Οι περιπτώσεις που έγιναν και ειδήσεις στο πανελλήνιο δεν είναι λίγες. Η Σκόπελος πριν τρία χρόνια δέχτηκε μεγάλο πλήγμα από τις πλημμύρες, ενώ τον περασμένο χειμώνα οι έντονες βροχοπτώσεις προξένησαν μεγάλες ζημιές στο Ανατολικό Πήλιο.

Πριν μερικές εβδομάδες στο «μάτι του κυκλώνα» βρέθηκαν τα Κανάλια και η Κερασιά στο Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Μπροστά σε αυτές τις μεγάλες καταστροφές η Θεσσαλίας ενεργοποιώντας όλο τον μηχανισμό της, σε ανθρώπους, οχήματα και εξοπλισμό, κατάφερε να αντιμετωπίσει στο μέτρο που ήταν δική της ευθύνη τα προβλήματα που προκλήθηκαν σε υποδομές δίνοντας ελπίδα στην καθημερινότητα των δημοτών.

Ωστόσο υπάρχουν ακόμη πολλά θέματα σε εκκρεμότητα και τα οποία σχετίζονται με την κεντρική διοίκηση, τα υπουργεία και το Κράτος. Στην Σκόπελο ακόμη περιμένουν οι πληγέντες τις αποζημιώσεις. Πέρασαν τρία χρόνια και οι επαγγελματίες και άλλοι ιδιώτες βρίσκονται σε απόγνωση.

Στο Ανατολικό Πήλιο ένα μεγάλο μέρος των ζημιών από υποδομές που ανήκουν στα υπουργεία, δεν έχουν αποκατασταθεί. Οι υποσχέσεις πολλές, οι πράξεις λίγες. Παράλληλα αρκετοί δημότες αγωνιούν για τις αποζημιώσεις, τα σπίτια τους που υπέστησαν ζημιές. Μετά από πέντε μήνες που προκλήθηκαν οι ζημιές, πού είναι τα υπουργεία για να προσφέρουν ασφάλεια και προοπτική στους πληγέντες;

Σε αυτά τα μέτωπα προστέθηκαν και οι πληγέντες από Κανάλια και Κερασιά, όπου υπάρχουν προβλήματα και στις υποδομές. Πολλοί έχουν ζημιές σε σπίτια, αλλά και στις καλλιέργειές τους και αυτό που προσδοκούν είναι επιτέλους το Κράτος να ενεργήσει γρήγορα.

Η κυβέρνηση ξεκάθαρα καθυστερεί, βραδυπορεί στην επούλωση των πληγών από τις πλημμύρες.

Δυστυχώς αντί να κλείνει τα μέτωπα των πλημμυρόπληκτων τα αφήνει και τα προβλήματα συσσωρεύονται δείχνοντας πως δεν είναι ικανή ούτε για να διασφαλίζει τα αυτονόητα στους πολίτες της.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αναλένα Μπέρμποκ: Τα στοιχήματα της πρώτης Γερμανίδας ΥΠΕΞ #ΑναλέναΜπέρμποκ - https://t.co/h4Rn1tyYEb -

  • #Ρινόκερος: Αντικαταστάτης του Σερβετάλη ο Αιμιλιάνος Σταματάκης #Ρινόκερος - https://t.co/YLWGoZ5UDh -

  • Ανάπλαση Πανεπιστημίου: Ξεκίνησαν οι εργασίες #ΑνάπλασηΠανεπιστημίου - https://t.co/viwV0pvfhp -

"Αλιεύοντας" την είδηση